Атеизам vs Религија

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде не ме заморувај со твоите размисли... ајде... биди добар и знаеш си, додај си рандом пцовка овде ако ти е волја, ако не ништо :D
Идиотско однесување кога не знаеш што да кажеш на некој член е бедно.
Сакаш да те банираат од форумот заради оф-топици?
Пред да ми напишеш нешто, размисли колку ли јас ти го јадам умот на форумот. Не дозволувај да бидам над тебе :) Ниту пак О.Т.О., може да се зафркнеш и пак ние да сме криви!
Мисли...

Ајде не ме заморувај со твоите размисли... ајде... биди добар и знаеш си, додај си рандом пцовка овде ако ти е волја, ако не ништо :D
Идиотско однесување кога не знаеш што да кажеш на некој член е бедно.
Сакаш да те банираат од форумот заради оф-топици?
Мисли...

Ај сеа и ти не заебавај.. не се понашај као недемократа... па не е демократски редовно да го банираат.. :D

Ај сеа и ти не заебавај.. не се понашај као недемократа... па не е демократски редовно да го банираат.. :D
Мислам дека за век и векова е редно Gurdjieff да го банираат и да се одмориме од неговата потреба за внимание!
Па нека ми пишува пораки на блогот ако сака толку да муабети со телемити или нека ми праќа мејлови!

Досадни религиозни лица се како болест за мене... рак! Ништо не ги поправа... дрн дрн дрн и те следат насекаде... ц ц ц ...

Мислам дека за век и векова е редно Gurdjieff да го банираат и да се одмориме од неговата потреба за внимание!
Па нека ми пишува пораки на блогот ако сака толку да муабети со телемити или нека ми праќа мејлови!

Досадни религиозни лица се како болест за мене... рак! Ништо не ги поправа... дрн дрн дрн и те следат насекаде... ц ц ц ...

Цццц... немој бе така, ќе се навреди чоекот.. па имај малце демокраЦки сенС баго мајката.. :pos:

Само на тој начин ќе можеш да пропаѓираш лаги на раат...нема кој да ја оспорува твојата лажна вистина.
Гледаш, јас не сум обичен религиозен човек кој се држи до некои догми, па едини спас ти е да успееш да ме банираш целосно...

И на крај, Бог постои, само „заспаните“ не можат да го видат...

Само на тој начин ќе можеш да пропаѓираш лаги на раат...нема кој да ја оспорува твојата лажна вистина.
Гледаш, јас не сум обичен религиозен човек кој се држи до некои догми, па едини спас ти е да успееш да ме банираш целосно...

Држи се ти до догмите и остави ги другите да си се држат до своето. Не заморувај... никој не те присилува ништо да правиш спротивно од твоето убедување...
Што си даваш улоги самиот на себе си, што те јаде егото не знам... Сонце... ти единствено што оспоруваш е мојата идеја дека треба да се гледа Човештвото пред се.
На умисла сум да го сменам тоа заради тебе :) Бидејќи си негативен и напорен...

Не заморувај и не зборувај глупости, аман како со детиште да се расправам...

Не се секирај, нема да те банираат за век и веков...

Како рекол стариот Маршал, Поред ваква омладина.. упс извини.... „Покрај ваков форумџија, Форумот Кајгана не смее да се плаши за својата иднина! “

A be, nema potreba. se znae deka postoi. Zosto da se dokazuva ociglenoto. Deka ima slepi pri oci? Neee...
Се верува дека постои. Не се знае дали постои. Огромна разлика.

Порано се веруваше и дека господ ги предизвикува болестите. Денес се знае дека тоа се вируси и бактерии. Порано се веруваше дека господ ги предизвикува земјотресите. Денес се знае дека се тоа тектонски движења.

Постоењето на конкретниот господ (од илјадниците различни божества „активни“ на планетава) е очигледно единствено за оние кои ја имаат усвоено матрицата на вредности и верувања на конкретната деноминација. Тоа е еден бог. Србите имаат друг - нивниот е пољут, на приемр.

За да можеш да кажеш знам дека постои, треба малку поише да си го запотиш г'зот. „Се знае“ не е доволно.

Posle? Posle 21.12.2012 li? 22.12.2012 :D
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:51 ---
Btw, citni na linkot. Ke g najdes. Posle, ke diskutirame. Dotogas, da se vozdrzime od neumesni polemiki, a?

Порано се веруваше и дека господ ги предизвикува болестите. Денес се знае дека тоа се вируси и бактерии. Порано се веруваше дека господ ги предизвикува земјотресите. Денес се знае дека се тоа тектонски движења.
.

Ама Господ ги испраќа......еееее па ти Дбек нишо не разбираш :coffee:
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:56 ---
Шо се однесува до моите мили другарчиња атеисти... не се трудете да ми објаснувате ништо, нити да ми реплицирате (секако нема да ви вратам). Како што кажав, се додека некој не го почитува туѓото мислење не може да има дебата.

ааааајјјјјјјјјјјј а ти како испочитува алал ти вера!!!! :pos:
--- надополнето: 8 декември 2012 во 20:00 ---
Гледај сега...
за овој пост ќе добиеш лајкче од хепта...па потоа тој откако ќе види дека си јавриичка, ќе ти прати некоја „мудра“ мисла од талемата. Пошто ти си неубедлив атеист, ќе види дека си изгубен во природата, па тој ќе ти предложи да почнеш иницијација во неговата секта...тој такви бара како тебе, јавриички, изгубени во просторот и времето.
Така да , џабе прчкаш по темава...ни атеист ни религиозен, твојот спас е во талемата.
Хептаграм XI, ургирај кај киселиот да ми го скине банот за талемата....гледај како ловам јавриички за иницијации во твојата секта.

Леллеееее а бе ај!!! Глеам ја сум одамна приклучена кон неговата секта! Веќе година и пол - две. :facepalm:

Posle? Posle 21.12.2012 li? 22.12.2012 :D
--- надополнето: 8 декември 2012 во 19:51 ---
Btw, citni na linkot. Ke g najdes. Posle, ke diskutirame. Dotogas, da se vozdrzime od neumesni polemiki, a?
Постот беше за Дибек, се обидувам да му објаснам дека џабе се мачи ама не ме разбира.

Каков линк?

Постот беше за Дибек, се обидувам да му објаснам дека џабе се мачи ама не ме разбира.

Каков линк?
http://www.ccel.org/ccel/aquinas/summa.html
Тома Аквински...Ништо интересно, досаден дуализам...Слично како и Дивајдер на форумов кој сака да ги истреби педерите, овој се залага за истребување на сите еретици и аполегет на инквизицијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom