Атеизам vs Религија

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали и ти го подржуваш ставот на изгубенава душа овде. Пошто си направил само копи-пејст на текстот. Прво насловот му е погрешен требало да стои (со оглед на напишаното) “Моето верување и мојата религија наспроти се останато“.
Да се вратам на цитираниот дел, значи на денешницава проблем биле атеистите. Страшните тие атеисти кои од западот научија што е атеизам.
Милион пати е расправано ама на теистиве никако да им стане јасно, не 80%, туку 99,80% не им е јасно што е атеизам.
Атеизмот постои исто колку и теизмот. Било која религија позната од антички времиња до денес, не била прифатена од сите луѓе. Нит е Вера нит некакво си “фенси“ движење. Пофенси ми е денес од немајкаде што секој се кажува православен а ни П од православие нема познавање.
Толку едноставна работа не можете да сфатите. Атеизмот е наједноставно, по дефиниција, неверување во богови (се мисли на богови од религиите и митологиите). Никаква врска нема ни со наука ни со еволуции ни со биг бенгови ни со некакви други верувања.
Ако некој мисли дека човечките доблести се производ на религијата, се излажал. Ни 100 библии ни 100 курани, тори, веди......., ни било која религија, нема да направат некого подоблесен, ако тоа го нема во себе.
И кој сака и во што сака нека си верува, негово право, само нека не проповеда како неговата вера е најисправна. И секогаш атеистите ќе се подбиваат со верниците додека го наметнувате вашиот бог на сите останати. Верата/неверата си е приватна работа, таква и треба да остане.
Не би рекол дека е приватна...сите тие работи се наметнати....oд кого, не е битно сега на темава, има други за таа работа. Она што сигурно е приватна е работа е да бидеш агностички/гностички настроен спрема "проблемите".

Најде и ти кај да постираш ваква тема :D на форум каде врие од атеисти и сезнајковци ти најде да им зборуваш за религијата.. сега има да ти ја реплицираат секоја реченица, ма каква реченица бе, секое зборче ќе ти го реплицираат и ќе ти кажат колку си заостанат и колку е уствари забеган текстов и како ти немаш појма од животот и колку си уствари необразован, а они се тие што ќе те просветлат и ќе ти го покажат правиот пат.

Оти верниците уствари се најголемиот џган шо постои на планетава и тие сите треба да се убијат, оти они уствари се глупави и не можат да размислуваат. Дури и не смеат да размислуваат и да имаат поинаков став од атеистите. Затоа што атеистите се нели секогаш во право, они се тие најпаметните, најморалните, они уствари ќе ти кажат како да си го осмислиш животот, затоа што факт е дека верниците не се способни да размислуваат слободно, нели нив религијата ги кочи.

Немој ни за миг да си се обидел да им противречиш или не дај Боже да им кажеш дека се во заблуда... не не синко ТИ СИ ВО ЗАБЛУДА!

Секојдневното јадење гомна на атеистите, правењето карикатури (без разлка за која вера се работи) или цртањето на слики во кои Исус, Мухамед или некој друг се преставени како теткици е доволен доказ за тоа колку се уствари за жалење некои атеисти.
Така да.. сите оние што очекуваат добра дебата, предвреме нека се откажат. Форумов одамна престана да биде место каде се почитува туѓото мислење и се читаат од прва до последна буква коментарите.

Шо се однесува до моите мили другарчиња атеисти... не се трудете да ми објаснувате ништо, нити да ми реплицирате (секако нема да ви вратам). Како што кажав, се додека некој не го почитува туѓото мислење не може да има дебата.

Се додека не се најдат некои докази/факти ништо не е сигурно дали постои бог или не .Се ова другото се теории кои не држат вода.

Па почитувај го туѓото мислење, не вели дека атеистите јадат гомна.
Едно проповедаш друго правиш...

И нема дискусија и почитување на форумов ако не си седнал барем еднаш на пиво со членот со кој муабетиш, тоа е факт.
Атеистички факт.

Најде и ти кај да постираш ваква тема :D на форум каде врие од атеисти и сезнајковци ти најде да им зборуваш за религијата.. сега има да ти ја реплицираат секоја реченица, ма каква реченица бе, секое зборче ќе ти го реплицираат и ќе ти кажат колку си заостанат и колку е уствари забеган текстов и како ти немаш појма од животот и колку си уствари необразован, а они се тие што ќе те просветлат и ќе ти го покажат правиот пат.

Оти верниците уствари се најголемиот џган шо постои на планетава и тие сите треба да се убијат, оти они уствари се глупави и не можат да размислуваат. Дури и не смеат да размислуваат и да имаат поинаков став од атеистите. Затоа што атеистите се нели секогаш во право, они се тие најпаметните, најморалните, они уствари ќе ти кажат како да си го осмислиш животот, затоа што факт е дека верниците не се способни да размислуваат слободно, нели нив религијата ги кочи.

Немој ни за миг да си се обидел да им противречиш или не дај Боже да им кажеш дека се во заблуда... не не синко ТИ СИ ВО ЗАБЛУДА!

Секојдневното јадење гомна на атеистите, правењето карикатури (без разлка за која вера се работи) или цртањето на слики во кои Исус, Мухамед или некој друг се преставени како теткици е доволен доказ за тоа колку се уствари за жалење некои атеисти.
Така да.. сите оние што очекуваат добра дебата, предвреме нека се откажат. Форумов одамна престана да биде место каде се почитува туѓото мислење и се читаат од прва до последна буква коментарите.

Шо се однесува до моите мили другарчиња атеисти... не се трудете да ми објаснувате ништо, нити да ми реплицирате (секако нема да ви вратам). Како што кажав, се додека некој не го почитува туѓото мислење не може да има дебата.
Дал ти ќе вратиш или не, твој проблем, се додека ти не почитуваш туѓо мислење нема ни твоето да го почитуваат. Се додека користиш такви вулгарни или непристојни зборови (како боилдот) и ќе бидете третирани така. Се додека не проповедате како баш само вашиот бог (или вашата варијанта на бог) постои а другите се во заблуда и ќе има такви дискусии.

Се додека не се најдат некои докази/факти ништо не е сигурно дали постои бог или не .Се ова другото се теории кои не држат вода.
Проблемот е што никогаш неможе да се докаже дека бог не постои. Секогаш кога нешто не е познато тоа ќе биде толкувано од некои како „божјо дело“. Така да... Не е возможно да се докаже постоењето на некаков бог.

Проблемот е што никогаш неможе да се докаже дека бог не постои. Секогаш кога нешто не е познато тоа ќе биде толкувано од некои како „божјо дело“. Така да... Не е возможно да се докаже постоењето на некаков бог.

Јас тврдам дека имам невидлив змеј.Ти неможеш да докажеш дека не постои, значи невидливиот змеј постои.Логика, пар екселанс. (y)

Niti nepostioenjeto na Bog

Ова е најјако... Постира мислење на јавен форум а бара да не и реплицираат. :icon_lol:

Нема проблем, искажи го своето ненавредливо мислење, јас ќе го почитувам. Не барам премногу, само не лупетај елементарни глупости од типот Сонцето се врти околу Земјата, Мухамед ја поделил Месечината на пола, Исус одел по вода етц... како мнозината верници овде, кои потоа се жалат дека се исмевани.

Во врска со текстот, ем е навредувачки ем е пристрасен. Плус истресени се еден куп глупости, особено во последните два пасуси, ама нема везе, атеистите се криви. ;)

Јас тврдам дека имам невидлив змеј.Ти неможеш да докажеш дека не постои, значи невидливиот змеј постои.Логика, пар екселанс. (y)
Невидлив змеј или невидлив намќорест нарцисоиден дедо исто ти е...не се докажува. Изгледа ќе мора да ти верувам за змејот...тоа е тоа. Потребна е само верба...

Невидлив змеј или невидлив намќорест нарцисоиден дедо исто ти е...не се докажува. Изгледа ќе мора да ти верувам за змејот...тоа е тоа. Потребна е само верба...
Мораш да му веруваш инаку ќе го одврзе да те спржи на огинче..... :D

Мораш да му веруваш инаку ќе го одврзе да те спржи на огинче..... :D
Тоа е тоа не се докажува ни гледа ама ако не му веруваш на авторот тешко тебе...Ми звучи како некој рекетар кој ти нуди заштита од самиот себе...за твое добро нели :)

... Не е возможно да се докаже постоењето на некаков бог.
Niti nepostioenjeto na Bog
Е ај сега најди НЗС. Не се докажувало постоењето ниту непостоењето, а претходно трврдат дека еден е бог.... па синот го праќал да не увери.... :D Абе бог да чува :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom