Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Бидејќи дојде зимата потребно е малце да си го појачам имунитетот зошто чуствувам дека не внесувам доволно витамини па да не не матам пак некоја настинка што ќе ме ограничи со одење во теретана. Значи ми треба ваши идеи за правење на домашен анатиоксидантен шејк. Отприлика она што имам на ум е:
- 0,5л зелен чај а во него
- еден лимон
- неколку капки прополис
Any help :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Бидејќи дојде зимата потребно е малце да си го појачам имунитетот зошто чуствувам дека не внесувам доволно витамини па да не не матам пак некоја настинка што ќе ме ограничи со одење во теретана. Значи ми треба ваши идеи за правење на домашен анатиоксидантен шејк. Отприлика она што имам на ум е:
- еден лимон
- неколку капки прополис
Искомбинирај го зелениот со црн чај, види да биде тоа тревка ако можеш да најдеш да не е филтер ќесичка.
На тоа два лимона, еден портокал, прополисот што го планираш и би му дошло околу 1L . Само никако чајот касно навечер да не имаш проблем со спиење :)
Евентуално можеш да додадеш витамин A, E, C и селен.
Аронијата е околу 300 денари кило, насабајле по 20тина зрна на гладно ти е и повеќе од одлично исто така.

Член од
27 април 2011
Мислења
9
Поени од реакции
7
- еден лимон
- неколку капки прополис
Млака вода со мед и цимет сабајле на гладно срце и навечер пред спиење. Прогуглај за повеќе инфо :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
Kај да најдам аронија ?
ја има на Зелено пазарче, кај што продаваат брусница, сирупи и производи на виталија. Само да не е карамелизирана како брусницата (плус шеќери).
За други пазари или у продавници дали има не знам.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Свежа аронија имате во продавницата за здрава храна во Буњаковец. Мислам дека беше 200 или 300 денари за килограм.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Може ли да ми кажете некој јадења кои се калорични,но не се масни,бидејќи ми се случува да внесам 100 гр. протеини,но што се однесува до калориите сум мизерен неможам ни до 2000 да стигнам
100 гр кикиритки ти се 18 денари во нив имаш 600 калории :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Еве еден брз и ефтин шејк за оние кои тешко качуваат мускулна маса.

300 мл млеко.
4 цели јајца.
1 банана.
50 гр декстроза/шеќер.
2 големи лажици какао/чоколадо во прав.

Ги кршите јајцата во сад за матење, го додавате млекото, шеќерот и какаото, ја сецкате бананата на парчиња и матите додека смесата не ферментира.

Шејкот има ~850 калории, ~45 грама протеин, ~85 грама јаглехидрати, ~35 грама масти.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256

300 мл млеко.
4 цели јајца.
1 банана.
50 гр декстроза/шеќер.

Ги кршите јајцата во сад за матење, го додавате млекото, шеќерот и какаото, ја сецкате бананата на парчиња и матите додека смесата не ферментира.

Шејкот има ~850 калории, ~45 грама протеин, ~85 грама јаглехидрати, ~35 грама масти.

Јас правам
250-300 мл млеко 170 kkal 9гр протеин
3 јајца 210 kkal 18гр протеин
1 банана 110 ккал 30г јх 1 гр протеин
2 лажици мед околу 100 ккал 26-27 гр јх
пола дозерка Gold Standard Whey od Optimum Nutrition 60тина калории 12 гр протеин 1 гр јх 1гр масти
се на се 650ккал 40 гр протеин за јх мислам дека е околу 60тина ова го пијам за пред тренинг, а за после тренинг мавам 1 дозерка протеин со 50 гр декстроза. :)

П

Пепси_

Гостин

300 мл млеко.
4 цели јајца.
1 банана.
50 гр декстроза/шеќер.

ova za pred ili posle trening ? i neli e podobro vo blender da se izmesa ?

Kajgana Shop

На врв Bottom