Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Ете на пример и на вработените не им исплаќаат плати за да не се чуствуваат невработените отфрлено и устрамено.Кој е параметар дека е тргнато колцето нагоре ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете на пример и на вработените не им исплаќаат плати за да не се чуствуваат невработените отфрлено и устрамено.Кој е параметар дека е тргнато колцето нагоре ?
уште 20 ако и тогаш не појде онда уште 20.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 23:47 ---
20 - set godini cekam da trgne, uste kolku da cekam ???
--- надополнето: 5 декември 2012 во 23:47 ---
20 - set godini cekam da trgne, uste kolku da cekam ???
Ти си, дечко, тотално лом. Више не ме чудат ни серафими и целибати...
Денешнава Македонија, иначе, социјално-здраствено-образовно-економско-политички е бетер од времето на втората петолетка во СФРЈ.
Сеа само има бољи реклами.
уште 20 ако и тогаш не појде онда уште 20.
што сакате повеќе? - што е тоа што денеска го имате а во СФРЈ го немало?
Па ако е нормално, тогаш што туку се куроштрецаш?Normalno, koga komunjarite i onoj keleshon ja klecnaa na kolena.
Па ако е нормално, тогаш што туку се куроштрецаш?
Види темата како гласи, поклони се и изрецитирај една партизанска.
Dibek, procita nesto ili onaka da tresnes?
Sto pa ja ne dibecaana odgovaram.
MIT, nema vistina.
Se ziveelo podobro, gol madlak bez vlakna.
Site ednakvo nemaa. A malite titovi gzolizaci malku poednakvi bea od ednakvite.
Tolku.
Da mu bese na "mnozinstvoto" ubavo, nemase da se raspadne.
и сега кога имаш соопствена БАНАНA држава што корист имаш од тоа? секои 2 недели соопствената држава ти вика поскапување парно поскапување струја бензини дрн дрн.. инфлација невработеност инциденти и ред други работи, државните институции ти функцинираат како што треба? оди во суд и заврши работа ко шо треба без да ти бара мито - оди завшри работа у градска или у државна без да имаш пријатели ....Sakate se vednas i sega, e nema, ke cekas, moze nema da docekas, moze ke docekas, ako treba tamam kolku sto treba.
Normalno, koga komunjarite i onoj keleshon ja klecnaa na kolena.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 08:01 ---
Sopstvena drzava vo koja ne sme vazali na srbite i ne polagame smetki vo Belgrad, kako vo SHS, Krlastvoto Jugoslavija na kralot ili SFRJ na masinbravarot.
Хмм, пријателе и така е, и не е така.
Иако доста често се слагам со некои твои мислења по други прашања и теми, тука сепак мислам дека грешиш.
Грешиш со завземање на ставот дека сто посто не чинело, и тоа е. А реалноста и сведоштвата го велат токму спротивното.
Се слагам дека с(м)е биле еднакво сиромашни. А сега какви с(м)е?
Сега освен сиромаштија, урнисано е и достоинството на овој народ. На пат сме да го изгубиме и ова парче земја, но овој пат по наша вина, и веројатно засекогаш.
Јас не познавам човек, вклучувајќи се и себе, од интелектуалец до обичен работник, кој не е загрижен за тоа што ќе биде утре, и кој не размислува секојдневно да замине од оваа држава.
Таквите размислувања не доаѓаат од што е арно.
Ова го немало во СФРЈ. Дефинитивно. КАкво било било, но до ова дереџе, не бил овој народ.
vo toa vazalno vreme , vojnicite ne odele vo vojna po naredba na gospodarot, sega kako vazali, si gi prakame vojnicite po naredba na gospodarot ,te vo avganistan ,te vo irAN, AKO TOA NE E VAZALSTVO NE ZNAM STO E ,Sakate se vednas i sega, e nema, ke cekas, moze nema da docekas, moze ke docekas, ako treba tamam kolku sto treba.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 08:01 ---
Sopstvena drzava vo koja ne sme vazali na srbite i ne polagame smetki vo Belgrad, kako vo SHS, Krlastvoto Jugoslavija na kralot ili SFRJ na masinbravarot.
) одеше за кредит за стан, барака или возило.....Сега препорачуваат у тој и тој дел од Скопје да не идеш, у тој и тој регион да внимаваш да збораш македонски, да не носиш маица "Македонија" низ Чаир и Топана...и тако даље....
Подеднаква грижа за сите поданици...Абе, држава.......Ете на пример и на вработените не им исплаќаат плати за да не се чуствуваат невработените отфрлено и устрамено....
MIT, nema vistina.
Se ziveelo podobro, gol madlak bez vlakna.
Site ednakvo nemaa. A malite titovi gzolizaci malku poednakvi bea od ednakvite.
Tolku.
Da mu bese na "mnozinstvoto" ubavo, nemase da se raspadne.
Денес Македонија е независна, самостојна и суверена држава.што е тоа што денеска го имате а во СФРЈ го немало?
Dr Zmigo
Долго време зборуваш и си се фатил за жртвите на Голи Оток, те колку биле, зашто и како.
Небитно е. Се случило тоа и тоа е. Нека се и 1 милион, тоа е нецели 5% од вкупната популација на СФРЈ од 22 милиона.
21 милион вели дека им било убаво, и дека биле задоволни.
ВО секое општество имало жртви и невини и виновни.
Од тоа нема бегање.
Мене повеќе ме болат нашите жртви од 2001 година од арнаутиве и муџахединиве и невините жртви што паднаа за Велигден.
Таквите политички жртви се свесно направени и јасно е која им била целта. Последиците биле тие -Голи Оток.
Не гледам како таквите жртви влијаат врз фактот за животот во СФРЈ.
Да, болно е, кога знаеме што се случило со Брашнаров и Ченто, но болен е егзодусот на Егејците, болни се зулумите на арнаутите на чело со џемо, болни се бугарските зверства, болни се пет вековните малтретирања од османлиите и еден куп други работи.
Макеоднија има болна историја.
Мислам дека темава не е за болната историја на Макеоднија во времето на СФРЈ, туку светлата страна и придобивките од таа СФРЈ, односно моментот на СОЦИЈАЛИСТИЧКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
Денес Македонија е независна, самостојна и суверена држава.
![]()