Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не бројам.;)
Смени си ја титулата во:Поставувач на глупи прашања.
Кога барам совет, се обраќам до мудри луѓе, за кои сметам дека можат да ми одговорат.
Патем, од Тебе воопшто не барав никаков совет, иако сам се истопори за таква улога, но на поставените прашања, не даде ниту еден одговор...

Према томе, Твоево учество на форумов е „,,,дупло голо...„ како што би рекло лицето Б.Ц.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Кога барам совет, се обраќам до мудри луѓе, за кои сметам дека можат да ми одговорат.
Патем, од Тебе воопшто не барав никаков совет, иако сам се истопори за таква улога, но на поставените прашања, не даде ниту еден одговор...

Према томе, Твоево учество на форумов е „,,,дупло голо...„ како што би рекло лицето Б.Ц.
Мики обликувај си ги малку прашањата,нека ти бидат во контекст,а не само да се рече си прашал нешто.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Morbio,

на овој дел од форумов „Кајгана„, дискутисаме за духовност, не исполнувам(е) лични желби...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Morbio,

на овој дел од форумов „Кајгана„, дискутисаме за духовност, не исполнувам(е) лични желби...
Miki,na forumov nema nitu D od duhovnost,ima samo lichni ili kolektivni pretpostavki za toa.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А како разликуваш претпоставки од реално духовно живеење?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А тоа разликување, како се прави, „од око„ или некако поинаку?...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
А тоа разликување, како се прави, „од око„ или некако поинаку?...
Може ли дете да ти раскажува за сексуално доживување?
Иако го има алатот тоа сеуште не во можност да доживее такво нешто,него за истото може да слушне или чита од оние кој доживеалеа и истото го пренеле како метафора,не откривајќи во целост.
Децата можат во тоа да веруваат дека такво нешто постои или да се впуштата во тумачење на метафорите или воопшто да не вруваат во тоа.

Тоа соединување,некој го викаат општење со бог,од тоа проилегува духовноста, за жал такво нешто нема овде на форумов.

Како се прави разлика?
Од соединувањето произлегуваат мисли-зборови кој во себе содржат двојно дејство,нешто како две сечила,машко и женско.
На читателот делуваат обострано милозливо и заплашувачки,директно на духот-посвеста преку која директно се дејствува на душата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Може ли дете да ти раскажува за сексуално доживување?
Иако го има алатот тоа сеуште не во можност да доживее такво нешто,него за истото може да слушне или чита од оние кој доживеалеа и истото го пренеле како метафора,не откривајќи во целост.
Децата можат во тоа да веруваат дека такво нешто постои или да се впуштата во тумачење на метафорите или воопшто да не вруваат во тоа.

Тоа соединување,некој го викаат општење со бог,од тоа проилегува духовноста, за жал такво нешто нема овде на форумов.

Како се прави разлика?
Од соединувањето произлегуваат мисли-зборови кој во себе содржат двојно дејство,нешто како две сечила,машко и женско.
На читателот делуваат обострано милозливо и заплашувачки,директно на духот-посвеста преку која директно се дејствува на душата.
Еден ден ќе напишеше пост кој ќе има смисол. Дотогаш, ќе ти се обраќам со Десанка Максимовиќ...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Еден ден ќе напишеше пост кој ќе има смисол. Дотогаш, ќе ти се обраќам со Десанка Максимовиќ...
На децата онаа работа освен за мочање ни на крај памет
не им е за што служи друго.

Затоа сосема те разбирам зошто ќе ми се обраќаш така. (y)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Некои како Ајншатјн, Тесла, Исак, и мн др видете во што верувале. http://www.lifeconnect.mk/tavita/posts/-413
Во вакви лаги може да верува само верски фанатик со испран ум:
„Никој не може да ја чита Библијата а да не ја чувстува Исусовата стварност. Пулсот на неговата личност отчукува во Светата реч... Светиот лик на Назареќанецот остави врз мене необорлив впечаток“ (Алберт Ајнштајн).
А сега ајде да видиме што уствари навистина мислел и верувал Ајнштајн:

-Do you believe in immortality? No, and one life is enough for me.
-I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil.
-Morality is of the highest importance - but for us, not for God.

http://www.einstein-quotes.com/GodReligion.html

(Алберт Ајнштајн).;)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Excerpt from Dies Irae

Confutatis maledictis,