Харадинај ослободен од Хаг

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Независноста на Косово е незаконска и неморална,постои резолуција која го докажува тоа.

Косово не е никаков посебен случај.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.516
Acid

Што не ја затвориш и оваа тема, како онаа претходната, поради наводни меѓуетнички тензии и провокации?????

Што поголема провокација и тензија од дискусија за некој си ослободен од соседството, кој благе везе нема со нашава држава, освен што 10% поклоници на двоглавиот орел свршаваат на типов, и со самото тоа ги провоцираат сите останати.

Треба ли да ви се црта на вас модераторите што и кој започнува провокации, или посреди е нешто друго?

Ај 100 години Албанско знаме, 100 години матична држава Албанија.... да помине некако.

Ама и ова ли сеа, осуденици од Хаг, убијци на цивили, треба да слушаме и читаме како биле невини, ни на мравка не газеле.

п.с. ме интересира, ова е Македонски Форум, така?
А треба ли тебе да ти се црта кај е копчето за пријавување на несоодветни мислења, или знаеш да читаш?
За разлика од другата тема која ја спомна погоре, за оваа немам видено ниедна пријава. Ниту ме интересираат сите теми, ниту пак можам да постигнам да ги прегледам (без ваша асистенција).

Те молам во иднина не ме „пингај“ без потреба.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А треба ли тебе да ти се црта кај е копчето за пријавување на несоодветни мислења, или знаеш да читаш?
За разлика од другата тема која ја спомна погоре, за оваа немам видено ниедна пријава. Ниту ме интересираат сите теми, ниту пак можам да постигнам да ги прегледам (без ваша асистенција).

Те молам во иднина не ме „пингај“ без потреба.

Каква бе пријава на мислења.:facepalm:

ТИ ја пријавувам цела тема !!!

Сама по себе е провокација.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.516
Еј, фала што ја пријави. Мене не ми е провокација, туку соодветна тема за овој подфорум.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Ај ај ја затера сега и ти.Или сме монасите на Далај Лама или ептен тешки пичкишта според твојот опис.
Како и да е со такво однесување на никој народ не му се пишува добро....
Кога удараме, удараме јако......пичкиштата ги вадеа со автобуси од селото, заради наша полиција и армија....да не се лажеме....да не беа јенки, ташак од прослава ќе имаше пред некој ден....
Пичкишта ни се политичарите
Работите не треба да се гледаат вон контекст како што тебе ти прилега........
Кој ги убил 20годишниците и мене ме интересира, не само тебе, пред се сите сме луѓе........

И ние не сме отишле кај Клинтоновци, туку тие дојдоа тука, забележаа простор за манипулација и влегоа, а не дека им треба неопходен простор или причина..............
Ќутите затоа што така сакате, и толку смеете, а не дека сте цивилизирани...........да ве прашуваа вас, Солун ќе спаѓаше под Македонија........
Ние навистина сме невини, барем така гледа светот, и мило ми е што перцепцијата ми е добро, се поклопува со тоа на светот, а не изместена како вашата, ќе испадне дека целиот свет е против вас...............
Контекстот е тој, а може да сте невини само во лакт...
Што забележале не знам....ама знам дека забележуваат кај што имаат некаква корист од енергенси, стратешка позиција и ако некој им плати за тоа.....во конретниов случај не е цел свет против нас, туку со нас ја делат маката Црна Гора, Србија и Грција, а проблемот сте вие....
Знам дека те боли К исто за децата, си кажа уште тогаш....луѓе сме сите, ама не сме примитивци ко вас да не дадете ни куртоазна изјава или нешто во насока на жалење, па макар и лажно...
И ако делиш памет што го немаш збори за Косово и за оној мајмунон што ви го ослободија, не ми кажувај што смеам, што не смеам....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еј, фала што ја пријави. Мене не ми е провокација, туку соодветна тема за овој подфорум.
Сарказам. Праење слеп при очи.

А каква провокација е темата ?
Заслепеност. Збунетост.

Никој не знае, само тој.......
Провокација. Обид да се биде муд(р)оња, арно ама тој епитет не оди со твојата персона.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.516
Сарказам. Праење слеп при очи.

Заслепеност. Збунетост.

Провокација. Обид да се биде муд(р)оња, арно ама тој епитет не оди со твојата персона.
Фала за одговорот уште еднаш.
Ова е фин пример за „шерифување по теми“, односно - кога некој глуми поголем шериф од самите модератори на подфорумот. Поради тоа, доби казнени поени + забрана за дисусија на темава (зошто очигледно - тебе не ти е до дискутирање, туку до уништување на темата).

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Имаше политички препораки надвор од Трибуналот да не се обвинува ниеден припадник на ОВК

петок, 30 ноември 2012, 11:06, Алфа ТВ

Имаше политички препораки надвор од Трибуналот да не се обвинува ниеден припадник на ОВК, изјави Флоренс Хартман, поранешната портпаролка на Хашкото обвинителство и оцени дека тој суд доживеа пораз бидејќи се откажа од вистината и се претвори во „провинциски суд“.

„Трибуналот доживеа пораз бидејќи се откажа од вистината, а за тоа никој не поднесе оставка, ниту пак одговараше“, изјавила Хартман за една телевизија од Подгорица.

Ослободителната пресуда за Рамуш Харадинај таа ја оцени како „тотална пропаст на системот на меѓународната правда“.

„Меѓународното судство е креирано да го направи она што не можат домашните судови, да ги заштити сведоците, но Хашкиот суд во последните неколку предмети се однесува како провинциски суд“, изјави таа.

Хартман за случајот Харадинај кажа дека „постоеле политички препораки надвор од Трибуналот да не се обвинува ниеден припадник на ОВК“

Таа исто кажа дека предметот на Харадинај имал очигледни проблеми со сведоците.

Во тоа смисла Хартман вели дека Трибуналот негирал голем број сведоци на Хашкото обвинителство, во овој случај повеќе од десет се убиени, но никогаш не утврдија дали се работело за несреќа, самоубиство или пак биле убиени.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Само Јохан е крив. Другиве срцки како Харадинај, Готовина итн итн, се душички кои не чепнале никој. Наместо сите касапи на Балканот да добијат подеднаква казна (да се разбереме Јохан ни најмалку не заслужува место во ова друштво), они ги чуваат и ги пуштаат по потреба на Балканот. Штом чув дека Харадинај е слободен, гледам дека пак ќе се пука. Ти се плукнам на балканското проклетство, никад да не си раат од лешинари.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хаг го изгуби значењето одамна, некој има поголеми планови со Балканот. И на Гадафи му го бацуваа газот, на крај видовме како заврши. И овие исто ќе завршат, само би сакала да доживеам да славам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Хаг го изгуби значењето одамна, некој има поголеми планови со Балканот. И на Гадафи му го бацуваа газот, на крај видовме како заврши. И овие исто ќе завршат, само би сакала да доживеам да славам.
Што да славиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom