Харадинај ослободен од Хаг

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Збори тоа за себе - ти не си интелигентен....
Вреќи пари им имате даено на корумпирани европски и американски говнари за ова....треба супер-глуп да си да не ти е јасно...
Кој најде да зборува за корупција, во држава каде корупцијата врви, а нема ниту еден осуден за тоа...........

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.729
Поени од реакции
35.552
Така вели Хаг, сега ние не сме толку интелегентни и да ги дешифрираме нивните скриени намери.
Па нормално бе друже дека не сте толку интелегентни, затоа што и дете од 10 години да прашаш ‘‘ Што претставува Хашкиот Трибунал‘‘, тоа ќе ти одговори ‘‘ Циркузијада‘‘
И немој ти се молам да почнеш да ми зборуваш за правдата која што се дели во тој таканаречен суд, прочитани сте одамна и врапчињата ве знаат што цвеќиња сте.
Возвишените Срби, Србите, Србите од уста не ги вадите, само треба да се мисли дека секоја серија има свој почеток, ама и свој крај, така да кај и да е ќе биде и крајот на ‘‘оваа серија‘‘.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Кој најде да зборува за корупција, во држава каде корупцијата врви, а нема ниту еден осуден за тоа...........
Косово е купена работа....фамилијата Клинтон, онаа бабана Олбрајт и цела нивна администрација....да не ве сакаат дека сте многу убави случајно?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Косово е купена работа....фамилијата Клинтон, онаа бабана Олбрајт и цела нивна администрација....да не ве сакаат дека сте многу убави случајно?
па случајно не се фрлени БОМБИ........или сме убави, или сме праведни...........
Нека купат, тоа е приватизација, подобро тие отколку срби воени злосторници
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:30 ---
Па нормално бе друже дека не сте толку интелегентни, затоа што и дете од 10 години да прашаш ‘‘ Што претставува Хашкиот Трибунал‘‘, тоа ќе ти одговори ‘‘ Циркузијада‘‘
И немој ти се молам да почнеш да ми зборуваш за правдата која што се дели во тој таканаречен суд, прочитани сте одамна и врапчињата ве знаат што цвеќиња сте.
Возвишените Срби, Србите, Србите од уста не ги вадите, само треба да се мисли дека секоја серија има свој почеток, ама и свој крај, така да кај и да е ќе биде и крајот на ‘‘оваа серија‘‘.
Вие не им верувате на Хашкиот суд, а очекувате ние да им веруваме на македонските судови............
Замисли хаг да осуди направди, а што правеа македонските судови???????

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Па за кого како....србите си ја чуваа својата земја од доселеници од планина....

А ако мислиш на тоа дека ви фрлале бомби и на вас....пак ќе кажам - да не ве сакаат дека сте многу убави? (реторичко прашање)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Па за кого како....србите си ја чуваа својата земја од доселеници од планина....

А ако мислиш на тоа дека ви фрлале бомби и на вас....пак ќе кажам - да не ве сакаат дека сте многу убави? (реторичко прашање)
Србите ја чуваа својата земја и од словенци, и од хрвати, и од босанци, и од албанци, сите се криви, само србинот не, а македонецот каде е во сликава? а да, јас би рекол привремено независна, најверојтно затоа ја пуштија Македонија србите привмрено.........вие сте свои.............затоа уште макеоднија е во српски раце..............

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
‘‘Тотална пропаст на системот на меѓународна правда“ - изјава на Флоренс Хартман (бивша портпаролка на обвинителството во Хаг).
Во врска со пресудата за Харадинај ‘‘ постоеле политички препораки надвор од трибуналот да НЕ се обвинува ниту еден припадник на ОВК“.
Хммм овие дебилите од обвинителството се последни кои би требало да зборат за тотална пропаст на системот на меѓународната правда....
Тие се првите што ја почнаа пропаста на тој систем.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.729
Поени од реакции
35.552
па случајно не се фрлени БОМБИ........или сме убави, или сме праведни...........
Нека купат, тоа е приватизација, подобро тие отколку срби воени злосторници
Да де, ем убави, ем праведни, мува не ве лази, топ не ве бие :свиркам:
Туку ај ти мене кажи ми, кој ги убиваше Србите на Косово, кој палеше куќи, цркви, манастири, кој силуваше и киднапираше луѓе за продажба на органи? Ама по што ете ти ми докажа дека сте праведни, уште малку ќе почнам да верувам дека Србите самите ги палеле куќите, самите се силувале и киднапирале, нели? :свиркам:
Кој за време на 2001 носи на душа 72 припадници АРМ и МВР? Или тие самите си поставуваа заседи, самите се убиваа и масакрираа, киднапираните самите се киднапираа и отидоа во непознат правец за да си ги продадат органите, а мавровските работници самите се ‘‘тетовираа‘‘ по грбовите нели? :свиркам:
Имавте воен конфликт со Србија, имавте воен конфликт во Македонија, а немате нити еден виновник, кутрите тие невини душички, :свиркам:

Туку нема што да се дискутира, оној кој поддржува убијци на невини деца, тој не е во состојба да расудува што е воен злосторник, а што е херој.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Па и Хрватска јавно призна преку своите медиуми дека се до ослободувањето на Готовина имале исплатено по разни основи 30 милиони евра!
30 милиони по разни ставки.Иначе не е тоа само за Готовина туку и за Маркач и Чермак. 3 цели тима на адвокати од светски калибар кои работат на случајот 7-8 години.......Мене дури ме изненадува што само хонорарите нивни не се 30 милиони евра.Каде се тука трошоци за транспорт,огромни материјали пренесувани Хрватска-Хаг, адвокатите на 10 релации се движат (тие случајно да не летаа со комерцијални летови? ),сместувања,сведоци обезбедување, помошници на адвокатите + сигурно некое евро испрано,лева рака десен џеб....итн.

Иначе тој случај беше од посебен интерес на Хрватска.Преку генералите малце преамбициозната Дел Понте индиректно сакаше да и суди на цела Хрватска држава.
30 милиони од таа перспектива дури се ситница.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:59 ---
Туку ај ти мене кажи ми, кој ги убиваше Србите на Косово, кој палеше куќи, цркви, манастири, кој силуваше и киднапираше луѓе за продажба на органи? Ама по што ете ти ми докажа дека сте праведни, уште малку ќе почнам да верувам дека Србите самите ги палеле куќите, самите се силувале и киднапирале, нели? :свиркам:
Кој за време на 2001 носи на душа 72 припадници АРМ и МВР? Или тие самите си поставуваа заседи, самите се убиваа и масакрираа, киднапираните самите се киднапираа и отидоа во непознат правец за да си ги продадат органите, а мавровските работници самите се ‘‘тетовираа‘‘ по грбовите нели? :свиркам:
Имавте воен конфликт со Србија, имавте воен конфликт во Македонија, а немате нити еден виновник, кутрите тие невини душички, :свиркам:

Туку нема што да се дискутира, оној кој поддржува убијци на невини деца, тој не е во состојба да расудува што е воен злосторник, а што е херој.
А што бара Хаг да прогоновуа тие што убиле 72 војници и полицајци ? Друга работа е што Македонија им го дудла на браќава,па никој нема за тоа одговарано........тоа е работа на Македонија,не на Хаг.
Реално Хаг требаше да биде суд за крупни зверки.Реално ни случаите на Љубе и Јохан (било они да биле виновни или не) не требаше да завршат таму како прво......само ете,мора некако квота да се пополни во Хаг. Од тука овие двајца беа курбаните.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Може да не тераш накај Словенија....за Косово е муабетот...и каква држава е Македонија и од кого е зависна и тоа не е муабетот...
Македонци во Косово уште има на Шара, Горанци....ние каде што сме малцинство не скокаме да убиваме 20 годишни рибари и да тепаме тинејџери и тетки по градски автобуси....не идеме да цмиздриме по Кисинџеровци и Клинтоновци да го бомбардираат Белград...ќутиме, не има секаде на Балканот и сме лојални на земјата во која живееме и покажуваме почит, па макар и да не можеме да ги смислиме тие што ни се комшии....
Не глумиме дека сме невини пичиња пред цел свет дека кои некој ги угнетува...., а во меѓувреме и не праиме споменици од „јунаци“ врз некакви тенкови....

Има многу разлики меѓу вас и нас, ама оваа е најголемата...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259

-Во Косово беа убиени над 15000 луѓе од кои над 90% албанци
-над 200000 куќи запалени
-над 500000 жители протерани од своите домови
-да не збориме за силувања, тепање, малтретирања во последните 100 год............
И сега сакаш да кажеш дека е оправдано ова, србите си ја бранеа државата, а сакаш да осудиме албанци за кои ниту се знае дека го сториле тоа, ниту има докази, само сомнителни сведоци.............
А оваа со органите веќе престана да биде смешно, не може туку така на секој кој ќе му текне да измислува приказни.................
ОВК беше осободителна армија, немаше во својата идеологија да повредува цивили, секако дека имале случаеви кога работите може да излегуваат од контрола, и се правени злосторства кои не требаше да се случуваат........но јас и себеси не можам да си гарантирам ако го гледам моето семејство масакрирано и да седам со вкрстени раце, не сум бил во таква состојба и не знам како ќе реагирав...........
А Харадинај дека можеби убил албанци, но јас го оправдувам, непослучните и предавниците во воени услови само така може да се осудат..........

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Може да не тераш накај Словенија....за Косово е муабетот...и каква држава е Македонија и од кого е зависна и тоа не е муабетот...
Македонци во Косово уште има на Шара, Горанци....ние каде што сме малцинство не скокаме да убиваме 20 годишни рибари и да тепаме тинејџери и тетки по градски автобуси....не идеме да цмиздриме по Кисинџеровци и Клинтоновци да го бомбардираат Белград...ќутиме, не има секаде на Балканот и сме лојални на земјата во која живееме и покажуваме почит, па макар и да не можеме да ги смислиме тие што ни се комшии....
Не глумиме дека сме невини пичиња пред цел свет дека кои некој ги угнетува...., а во меѓувреме и не праиме споменици од „јунаци“ врз некакви тенкови....

Ај ај ја затера сега и ти.Или сме монасите на Далај Лама или ептен тешки пичкишта според твојот опис.
Како и да е со такво однесување на никој народ не му се пишува добро....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Acid

Што не ја затвориш и оваа тема, како онаа претходната, поради наводни меѓуетнички тензии и провокации?????

Што поголема провокација и тензија од дискусија за некој си ослободен од соседството, кој благе везе нема со нашава држава, освен што 10% поклоници на двоглавиот орел свршаваат на типов, и со самото тоа ги провоцираат сите останати.

Треба ли да ви се црта на вас модераторите што и кој започнува провокации, или посреди е нешто друго?

Ај 100 години Албанско знаме, 100 години матична држава Албанија.... да помине некако.

Ама и ова ли сеа, осуденици од Хаг, убијци на цивили, треба да слушаме и читаме како биле невини, ни на мравка не газеле.

п.с. ме интересира, ова е Македонски Форум, така?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259

Работите не треба да се гледаат вон контекст како што тебе ти прилега........
Кој ги убил 20годишниците и мене ме интересира, не само тебе, пред се сите сме луѓе........

И ние не сме отишле кај Клинтоновци, туку тие дојдоа тука, забележаа простор за манипулација и влегоа, а не дека им треба неопходен простор или причина..............
Ќутите затоа што така сакате, и толку смеете, а не дека сте цивилизирани...........да ве прашуваа вас, Солун ќе спаѓаше под Македонија........
Ние навистина сме невини, барем така гледа светот, и мило ми е што перцепцијата ми е добро, се поклопува со тоа на светот, а не изместена како вашата, ќе испадне дека целиот свет е против вас...............
А за споменици сте шампиони..........се слагаме нели?

Имаме разлики само затоа што сме ставени случајно или не во спротивставени страни, според мене неправедно............

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.729
Поени од реакции
35.552
-Во Косово беа убиени над 15000 луѓе од кои над 90% албанци
-над 200000 куќи запалени
-над 500000 жители протерани од своите домови
-да не збориме за силувања, тепање, малтретирања во последните 100 год............
.......
Друже, јас прашањето ти го поставив јасно, незнам кој дел не ти беше јасен или пак така ти одговара.
Остави ги Србите на страна, за нивните дела си има луѓе во Хаг (твојот праведен суд), тргни ги нив на страна и погледни ја малку и другата страна.
Србите направиле толку злодела, бурјум нека скапе во затвор. АМАААААА Како кај вас бе пиле, нити еден не направил злодело, како кај вас сите се невини, а толку цивили настрадаа, како кај вас зацртувањето на вашата идеологија ве прави херои, а сите останати се злосторници?
Човекот има мозок, а со мозокот тој е во состојба да расудува, што е добро, а што е лошо, без разлика за кого станува збор дали Србин, Хрват, Македонец, Албанец, 1 убиен човечки живот значи и една нечија одговорност, ама затоа што вие СЕКОГАШ сте невините, кај вас се сите чесни, поштени и херои нема што да се дискутира, вашиот мозок не е во состојба да прави разлика меѓу добро и лошо.
Повеќе не дискутирам со тебе и да ти нацрта човек, пак ќе се правиш на удрен затоа не ме цитирај повеќе.

П.С: Секоја серија има свој крај ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom