Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
mo
На кој јазик збори и учи роднината твој у Швицарска или Немачка?

Истиот тој роднина таму работи како директор или водоинсталатер, поштуе закони или излага со пушка на Женевско езеро или пред Берлински зид?

ТИе таму роднините твој у Швицарска и Немачка со рамковен ли најдоа работа, па од нива и копање компир станаа администрација?
Kako prvo jas nemam rodnina vo sfajcarska, kako vtoro mojite prijateli sto ziveeat vo sfajcarska ucat na jazikot na ona drzava zatoa sto se stranci no ti treba da ne mesas sfajcaria i makedonija posto makedonija e moja zemja kade sum roden a sfajcaria e zemja kade sum otisol da pecalam.
i vo sfajcaria nema diskriminacija poradi toa sto ne sum sfajcarec nego tamu se kvalifikuvat lugeto spored znaenjeto i sposobnosta. a vo makedonija lugeto se kvalifikuvat spored albanec i makedonec. razbrale gospodine pametnjaku. cao

mo

Kako prvo jas nemam rodnina vo sfajcarska, kako vtoro mojite prijateli sto ziveeat vo sfajcarska ucat na jazikot na ona drzava zatoa sto se stranci no ti treba da ne mesas sfajcaria i makedonija posto makedonija e moja zemja kade sum roden a sfajcaria e zemja kade sum otisol da pecalam.
i vo sfajcaria nema diskriminacija poradi toa sto ne sum sfajcarec nego tamu se kvalifikuvat lugeto spored znaenjeto i sposobnosta. a vo makedonija lugeto se kvalifikuvat spored albanec i makedonec. razbrale gospodine pametnjaku. cao

Епа тоа е разликата пријателе. Таму повеќето чистат вецеа, овде сите сакаат во администрација со осмо одделение. Slam dunk.

па сега заради неколку педофили, да не треба и тебе да те затвориме
Има една "мала" разлика која наводно не ја приметуваш при претпоставената генерализација:
- Од педофилите сите се оградуваме и сите сакаме лично да ги казниме, посурово од законот.
-А вие излеговте и се солидаризиравте со убијците на децата за Велигден.
Вие излеговте и исто така вон секој резон, се солидаризиравте со монструозните починители од хашките случаи.

Размисли околу тоа кој има објективно право да генерализира.

ne znaem jas koj go prekina popisot da ne se odrzuva vo makedonija. posto koga ke imame popis ke izleze vo videlina deka 400iladi makedonci stanale bugari, i 150iladi serbi. no jbg. kako so rekov vie ste naj pametniot narod . nema sto bravo na vas hhahahahahah
Оди јади торта бе тортосан еден деген..

mo

Ма што изнакажа сега:cool:

Не си шфајцарец, туку странец.

МАкеоднија ти е татковина. Ама ти не ја сакаш, и не се трудиш за нејзиниот напредок.

За што сте квалификувани вие?

ПАзи пукање со калашњиков на свадби и у шума, шверцање дрога, излагање на протести да с ебранат убијци на деца, убивање каури и слично не се сметаат за кавлификации, за добар работа.

Со горенаведените квалификации можеш д абидеш само пратеник или евентуално у администраицја, ништо друго.

Неколку? Во Гостивар ,,неколку'' Албанци демолираа продавници и извикуваа Каурски пички? Во Скопје ,,неколку'' Албанци на простести извикуваа Етничка Албанија и Смрт за Каури? Неколку, неколку...

неколку ЦЕЛА страна на трибинита на градскиот стадион следејќи натпревар Македонија-Холандија извикуваа навредливи зборови за албанците,
неколку палеа албански знамиња
неколку во НИШ играјќи со противник Х извикувааа клетите Ш, а премиерот викаше Не сум чул, и не треба да се мисли на тоа, туку на победите...........

Кај сите има неколку.............само на таквите како ти ви требаат тие неколку кај албанците, едноставно длабоко се чувствувате исполнети затоа што мислите дека имате оправдание за ова што го мислите.........

ahahahha ova shto go slushnav sega navistina me skina od smeja.
gledam janko "jadi burek" i eden gledac za gjergj kastrioti rece deka ima makedonska krv ,ahahhaha :pos::pos::pos:

неколку ЦЕЛА страна на трибинита на градскиот стадион следејќи натпревар Македонија-Холандија извикуваа навредливи зборови за албанците,
неколку во НИШ играјќи со противник Х извикувааа клетите Ш, а премиерот викаше Не сум чул, и не треба да се мисли на тоа, туку на победите...........

Кај сите има неколку.............само на таквите како ти ви требаат тие неколку кај албанците, едноставно длабоко се чувствувате исполнети затоа што мислите дека имате оправдание за ова што го мислите.........

А што тоа мислат тие на кои им се обраќаш?

Нек си е.е матер,ама овие се ептен романтично расположени.Кој не ги знае,малку да добијат крилја и има жив да те изедат.1 000 000 Албанци во Македонија:ROFLMAO:
Од утре пак во реалноста,доста се филмавте.И не се криви Албанците,за себе се најдобри,и јас би сакал македонското малцинство во Грција да ги ужива истите права(не мислам на тепање и убивање каури за Велигден,сквернавење цркви и манастири),криви се тие амеби кои седат во Парламент и се платени до го претставуваат интересот на Македонецот а се покажаа како тотално неспособни во секој поглед и го шитнаа својот народ за една фотеља.Порано барем и комити имало,сега саде кодоши.

Има една "мала" разлика која наводно не ја приметуваш при претпоставената генерализација:
- Од педофилите сите се оградуваме и сите сакаме лично да ги казниме, посурово од законот.
-А вие излеговте и се солидаризиравте со убијците на децата за Велигден.
Вие излеговте и исто така вон секој резон, се солидаризиравте со монструозните починители од хашките случаи.

Размисли околу тоа кој има објективно право да генерализира.

Никој нема право да генерализира.............

И ние се оградивме од убијците, и најди ми еден од форумов кој не рекол дека треба да се убијат јавно на плоштад убијците..................

Кога сте веќе кај педофилијата на пример во Скопје има регистрирани 10 православни и 6 муслимани. Е сега вадете проценти спрема население.

Имам и тоа какво оправдување. Јас не посегнав по пушка во 2001. и не убивав Албанци. Од тогаш па навака, албанците се должни на оваа држава и на Македонскиот народ, затоа што пукаа врз своите сограѓани. Реакцијата на Македонскиот народ е разбирлива, сосема разбирлива...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom