Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
По Тетово албански знамиња горат и во Гостивар!
Откако вчера беа запалени неколку албански знамиња на автопатот кај Тетово, денеска рано утрово во Гостивар беше запалено албанско знаме поставено на тендите кај градскиот пазар.
Било запалено знаме поставено на една од тендите кај пазарот, а пожарот го забележале случајни минувачи, кои веднаш алармирале кај полицијата. На самото место веднаш интервенирала противпожарна бригада оти пожарот ги зафатил и тендите, како и неколку тезги на пазарот. Знамето го поставил И.И., сопственик на една од тезгите. Полицијата веднаш излегла на местото и трага по лицата што го запалиле албанското знаме.
Инаку вчера во Тетово, во близина на селото Горно Седларце, беа симнати и запалени три албански знамиња, а инцидент се случи и во градот, каде што непознато лице прво го симна огромното албанско знаме поставено на Домот на културата, а при интервенција на полицијата лицето со нож расече еден од полицајците.
Палењето и сквернавењето на албанските знамиња се случува по низата инциденти во кои во Скопје, поточно во населбата Чаир, беа симнати од јарболи неколку македонски знамиња, меѓу кои и она пред општината. Некои од нив беа запалени и искинати. Во Сарај, пак, беа симнати и искинати и црковното и знамето на Македонија, кои се вееја пред црквата Света Злата Мегленска, а православниот верски објект беше каменуван и демолиран.
Поради зачестените инциденти и напнатите меѓуетнички тензии во пресрет на прославата на стогодишнината од албанската независност и Денот на албанското знаме, МВР апелираше до граѓаните да избегнуваат провокации што дополнително можат да ја вжештат ситуацијата.
А вакви се цивилизираните прослави во Струга...со маскирно.Баш сакам да ја чујам Бркица дали и за ова не е надлежно МВР...
15963413F3B6E74C98E1F0B59380B927.jpg

Немојте да почнете веднаш со вашите постови против МВР и владата, затоа што смешни станувате веќе. Што ви се тие криви?
На нас македонците треба да ни станат еднаш засекогаш јасни некои работи.
1. Сетете се кој им даде 150.000 државјанства на Албанците.
2. Тие раѓаат по 5 деца и покрај економската криза во цел свет и ги гледаат секој според своите можности.
3. Македонците раѓаат 1-2 деца и плачат поради економската криза во цел свет, демек затоа не раѓале повеќе. Ма немој.
4. Бројот на Албанци во Македонија се зголемува поради причината која ја наведов во 3-та точка.
5. Соодветно на бројот - си добиваат права секако. Демократска држава, мора така да биде.
6. Неможе да им се одземат државјанствата како што вие посакувате, затоа што тогаш ќе се крене прашина, како тоа владата е недемократска и ќе се направат проблеми.

Во врска со знамињата, не ми е јасно зошто воопшто да се наштети на нечие знаме. Нели е најдобро тие да си го прослават денот како малцинство во Македонија, а ние да им го испочитуваме? Ниедна страна да не прави проблеми и да продолжиме со градење на соживотот во Македонија.
Кој не ги почитува законите, МВР соодветно ќе го санкционира. Немојте да плукате по нив, си ја знаат тие работата. Не предизвикувајте меѓуетничка омраза. Зошто омраза, кога може почит? :)

Не зборувај глупости....дојди прошетај во Тетово па види каква е ситуацијата, не е само еден ден тоа, ова се случува нон стоп. Во цела Албанија нема толку знамиња колку што има на една улица во Тетово.
Алал да му е на човеков. Стварно бил напушен и испијанет ама имал м*да. И нека не тресат зелени непознато лице, и те како знаат кое е детето, има и клипче другарите го имаат снимано со мобилен кога го вади знамето, само што не смеат да кажат, ако кажат може да го убијат чвекот, се знае со какво племе си имаме работа.

no. ima samo eden odgovor: ne ste muzhi. mnogu pati ste go dokazhale ova. dosta mi davaj pod 1 i pod 2, koga boki 13 drzhi dieta ushte <3

o sa mir me qen shqiptar oe oe! :D
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 13:54 ---

grow a pair of balls, and do something about it... not tomorrow, not when it will be crowded and nobody will notice you screaming like a bitch "smrt za Albanci", nego do something about it right now, like IMMEDIATELY, come on hater, whatcha doing about it? hater? i put a flag instead of your flag, and whatcha doing about it? you be acting like a faggy :D

na angliski e za ushte poveke da te pecka, posho remember when our nations got to choose sides we choose americans and your sorry ass choose russians :D <3
Вие сте мужи,2001,кога користевте,жени и деца како жив,штит,е стварно сте билке мужи еј,ебаве тоа.

Сега треба цело Скопје над пола милион Македонци да отиде накај Борис трајковски салата и секој да си земе по некоја шипка , безбол палка, а и по некое чифте за секој случај , па и они да осетат на нивна кожа како е да го кркаш стапот во однос 50:1. Да им одржиме лекција за соживот и добри меѓуетнички односи како они што нас ни држат лекции над 11 години. Слобода или Рамковен!

Сега треба цело Скопје над пола милион Македонци да отиде накај Борис трајковски салата и секој да си земе по некоја шипка , безбол палка, а и по некое чифте за секој случај , па и они да осетат на нивна кожа како е да го кркаш стапот во однос 50:1. Да им одржиме лекција за соживот и добри меѓуетнички односи како они што нас ни држат лекции над 11 години. Слобода или Рамковен!
Ајде бе што чекаш,собирај другарчињата и тргај, шипки, палки, пушки, пиштоли почни со акција што дремеш на кајгана да мрчиш муда ?
Ајде муж да те видиме што кројка си.

Mnogu jak si ti na zborovi, a sigurno they probed your anus, hence the name dicatus anus probus.

epa togash nemas lice da si ja vikash ova tvoja drzhava, ova e poveke moja, zaradi mene ke jadesh kjotek od policija koga i da mi stane... duri i zname da stavis jas ke se javam u policija i ti ke jadesh kjotek.

Ajt sea, grow a pair of balls, you dictator you <3
Дебилу дали си вака храбар и кога си со некој очи во очи?

Ајде бе што чекаш,собирај другарчињата и тргај, шипки, палки, пушки, пиштоли почни со акција што дремеш на кајгана да мрчиш муда ?
Ајде муж да те видиме што кројка си.
Чекам мрчачи како тебе еднаш да искочат на улица во одбрана на македонските интереси место да си го гледаат само својот интерес и да пукаат сеир преку компјутер и да прават будали од тие што си ја сакаат својата држава, инаку јас кога сум се собирал и кога сме се кршеле со браќата ти ни компјутер ни интернет немаше. Јас само во средно кога бев порано сум покажал повеќе муда и дела од 100 души како тебе што од масовни тепачки од интернет и гледање филмови немаат видено поблиску, многу добро знам како изгледа да се тепаш во однос 10:1 во нивна корист додека мрчатори како тебе продаваат филозофии , за соживот и толеранција и гледање само на личниот интерес .Така да сега е редот мрчаторите од твој калибар да ги ставиме во прв ред, да видиме колку ги бива на терен освен да јадат бурек по форуми и социјлани мрежи:)

По Тетово албански знамиња горат и во Гостивар!
Откако вчера беа запалени неколку албански знамиња на автопатот кај Тетово, денеска рано утрово во Гостивар беше запалено албанско знаме поставено на тендите кај градскиот пазар.
Било запалено знаме поставено на една од тендите кај пазарот, а пожарот го забележале случајни минувачи, кои веднаш алармирале кај полицијата. На самото место веднаш интервенирала противпожарна бригада оти пожарот ги зафатил и тендите, како и неколку тезги на пазарот. Знамето го поставил И.И., сопственик на една од тезгите. Полицијата веднаш излегла на местото и трага по лицата што го запалиле албанското знаме.
Инаку вчера во Тетово, во близина на селото Горно Седларце, беа симнати и запалени три албански знамиња, а инцидент се случи и во градот, каде што непознато лице прво го симна огромното албанско знаме поставено на Домот на културата, а при интервенција на полицијата лицето со нож расече еден од полицајците.
Палењето и сквернавењето на албанските знамиња се случува по низата инциденти во кои во Скопје, поточно во населбата Чаир, беа симнати од јарболи неколку македонски знамиња, меѓу кои и она пред општината. Некои од нив беа запалени и искинати. Во Сарај, пак, беа симнати и искинати и црковното и знамето на Македонија, кои се вееја пред црквата Света Злата Мегленска, а православниот верски објект беше каменуван и демолиран.
Поради зачестените инциденти и напнатите меѓуетнички тензии во пресрет на прославата на стогодишнината од албанската независност и Денот на албанското знаме, МВР апелираше до граѓаните да избегнуваат провокации што дополнително можат да ја вжештат ситуацијата.
А вакви се цивилизираните прослави во Струга...со маскирно.Баш сакам да ја чујам Бркица дали и за ова не е надлежно МВР...
15963413F3B6E74C98E1F0B59380B927.jpg
Љеље, тај са цвикерата лево највеча фаца, идол ми е.

Чекам мрчачи како тебе еднаш да искочат на улица во одбрана на македонските интереси место да си го гледаат само својот интерес и да пукаат сеир преку компјутер и да прават будали од тие што си ја сакаат својата држава, инаку јас кога сум се собирал и кога сме се кршеле со браќата ти ни компјутер ни интернет немаше. Јас само во средно кога бев порано сум покажал повеќе муда и дела од 100 души како тебе што од масовни тепачки од интернет и гледање филмови немаат видено поблиску, многу добро знам како изгледа се тепаш во однос 10:1 во нивна корист додека мрчатори како тебе продаваат филозофии , за соживот и толеранција и гледање само на личниот интерес .Така да сега е редот мрчаторите од твој калибар да ги ставиме во прв ред, да видиме колку ги бива на терен освен да јадат бурек по форуми и социјлани мрежи:)
Иди бе ајде тргни, мене не ми смета ни знаме ни курац ни палац, попрвин тебе и таквите како тебе ќе ве издрскам и македонци и албанци отколку со некој друг, кај бевте 2001 бе пички едни кај бевте ?
Се криевте по баби деовци во други градови села , бегавте по гости во странство и околниве земји.
Јаки сте само за јадење лајна а први сте за бегање. Дај скенирај ја буквицата ( ако ја имаш ) да видиме кај си бил 2001 година !Освен за јадење лајна за ништо друго и не ве бива,кога треба да се пука и да се брани нешто тогаш не може човек да ве најде ни под дрво ни под камен. Уште еднаш мажиште те преколнувам за да докажеш колку ја сакаш државава сликај ја буквицата да видиме кај си бил 2001.

Иди бе ајде тргни, мене не ми смета ни знаме ни курац ни палац, попрвин тебе и таквите како тебе ќе ве издрскам и македонци и албанци отколку со некој друг.....
Знам дека ништо не ти смета и дека си Ганди тип, само не ти посакувам некој близок да ти убијат додека рибари или да ти претепаат некој близок само затоа што е Македонец кој се вози во Јсп. Затоа ние е ваква државава каква што ни држава пред распаѓање затоа што вакви паметњаковци како тебе не ги боли ни курци ни палци, ама не го боли додека лично не го погоди некоја трагедија, после ти ќе бидеш прва плачи пичка што ќе плаче по форуми што држава е ова или што народ е ова, имам многу видено како тебе луѓе , кој само го гледаат личниот интерес и го заболе за останато. Додека гори куќата кај комшијата ти пукаш сеир, ама кога ќе дојде пожарот кај тебе ќе видиме дали ќе продолжиш со пукање на сеирот.:) Немам што повеќе да реплицирам со тебе и да ги лечам твои комплекси на ниска вредност и трауми од детството за тоа постојат здравствени интитуции.

Знам дека ништо не ти смета и дека си Ганди тип, само не ти посакувам некој близок да ти убијат додека рибари или да ти претепаат некој близок само затоа што е Македонец кој се вози во Јсп. Затоа ние е ваква државава каква што ни држава пред распаѓање затоа што вакви паметњаковци како тебе не ги боли ни курци ни палци, ама не го боли додека лично не го погоди некоја трагедија, после ти ќе бидеш прва плачи пичка што ќе плаче по форуми што држава е ова или што народ е ова, имам многу видено како тебе луѓе , кој само го гледаат личниот интерес и го заболе за останато. Додека гори куќата кај комшијата ти пукаш сеир, ама кога ќе дојде пожарот кај тебе ќе видиме дали ќе продолжиш со пукање на сеирот.:) Немам што повеќе да реплицирам со тебе и да ги лечам твои комплекси на ниска вредност и трауми од детството за тоа постојат здравствени интитуции.
ДАЈ БУКВИЦАТА ИЛИ НЕ ЈАДИ ТРИЦИ.

Група од 30 лица веела албански знамиња и претепала неколку деца во Ченто

Според информациите од МВР, попладнево околу 16 часот групата веела албански знамиња и без никаква причина ги нападнала и истепала децата кои како што информира полицијата биле од македонска националност
Не се нервирај, тепањето невини деца е во духот на прославата на арнаутското знаме, не знаеше?! Така налага традицијата... кога се слави нешто, мора да се истепаат завиден број каури, по можност бројчано надјачани, за да не можат да возвратат. Ете таква гнасна сорта, одвратна, се овие стокиве...

И ова дочекавме да видиме...Ќе одговара ли некој за ова...?
Прегледај го приврзокот 53105

Абе ајде, да му се испосерам на знамето... вошка слочкана, на тоа ми личи.

Е навистина посакувам на овие „мирољубививе“ еден ден детето да им го претепаат во автобус, па пак нека тераат сеир...

Сигурно не сме ги учеле истите работи.......
1.2.3. пред 100 год. немаше држави, туку само групи на луѓе кои имаа јазик и традиции бла бла бла.....
Сите групи народи кога почнаа да ги направаат националните државите (тоа што почна во Европа) и сакаа целото свое население и територии да ги обединат на едно парче, тоа важи и за македонците и за албанциет и за сите други кои мислат дека заслуиле повеќе територии.........
И македонците и албанците останаа незадоволни............
И сега албанците кои останаа во територијата на Македонија не се туѓи, тоа е население кое не успеавте да ја асимилирате ниту да ја протерате, како што направивте со ортодоксните албанци.....
Тоа што имаме различна вера, култура не не прави туѓинци на оваа тло..............
Затоа е безмислица да кажете- се сме ви дале а вие како ни вратите- демек ние сме мигрирани овде, азиланти........Тоа мене ми пречи...........
Кога во последните 100 не успеавте да се помирите со оваа малцинство и не успеавте да ги интегрирате повеќе вина имате вие, Не е главниот проблем тоа што не сме биле застапени во институциите но одигрува важна улога, а тоа вие не сакавте да се прави, а не дека ние не сме сакале да се интегрираме, најдобро е така да се интегрираат општествата - да работат заедно.....
Апсолутно сите држави на балкано се креирани со помош од надвор, само што нас албанците не ни помогна најсилниот, да не беше Аустрохунгарија и УСА сигурно денеска немаше да постоиме .....

3. Се овие се предрасуди, кај секој народ им а секакви, но кога невработеноста и сиромаштијата цвета тогаш овие работи се почести појави.........

П.С мене лично ми смета, затоа шо не сум тип кој сака да прославува, особено во ваква состојба споредбено со западот, премногу имаме празници и прослави........
Све ова е перење мозоци, некој одлучил дека мораме да имаме контуинирана криза............која не е добро за било кој........

Ајде добро, тогаш јас тебе ќе те прашам, која држава ти и твоето семејство, твоите роднини и пријатели/другари ја сметате за матична држава? Ако сте вие тука повеќе од 100 години, како што велиш, одговорот би требало да биде Македонија, така?

Јас тврдам дека сме ви дале, многу повеќе од тоа што го заслужувате а вие барате па дупло повеќе од тоа што го имате, што е апсурдно.

Не вработеноста и сиромаштијата не можеш да ги обвиниш за некултурата на албанците, поготово поради тоа што повеќе гладуваат македонци него албанци.

Во Струга нема бандера каде што не е ставено албанското знаме, ова сите граници ги преминува

Не се нервирај, тепањето невини деца е во духот на прославата на арнаутското знаме, не знаеше?! Така налага традицијата... кога се слави нешто, мора да се истепаат завиден број каури, по можност бројчано надјачани, за да не можат да возвратат. Ете таква гнасна сорта, одвратна, се овие стокиве...

Абе ајде, да му се испосерам на знамето... вошка слочкана, на тоа ми личи.

Е навистина посакувам на овие „мирољубививе“ еден ден детето да им го претепаат во автобус, па пак нека тераат сеир...
Не се нервирам за нив , него за овие нашиве глупави мирољубиви пацифисти и да им скршат главата и да ги вреѓаат и плукаат они пак ќе ти го кажат истото , дека треба да бидеме со нив се за меѓу етничките односи да не се нарушат ....преку тасе више ми е од глупави луѓе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom