- Член од
- 5 декември 2010
- Мислења
- 700
- Поени од реакции
- 157
Кој се условите за возачка? Треба да се полага ако имаш 16 или 17 години? И каква возачка се добива.?
Да напоменам, без возачка, пијан, со неколку души во кола, и избегал од местот на несреќата со колата........................Пред малку повеќе од месец дена, едно 18 годишно детиште, камен пијано, возеше 110км/ч + низ град. Влезе во кривина која не можеш да ја фатиш со повеќе од 60 км/ч. Удри во еден мој пријател, кој во тој момент влегуваше во својата кола која патем беше качена на тротоар и која беше на ДРУГАТА СТРАНА ОД УЛИЦАТА од онаа по која пиајниот малоуминик требаше да вози. Го влечкаше со колата двесетина метри, и потоа избега.
Пријателот се бореше за живот околу месец дена, и почина.
Јас би им забранил на децата да возат пред 21, а не на 16.
Моментот кога некој доволно „зрел“ влага во дискусија со „деца“, годините не се знак на зрелост, јас може да сум 3пати позрел од тебе,не коментирај врз основа на стереотип.Моментот е кога децата овде на форум тврдат дека сигурно возат подобро од 70% од челновите кои се вклучени во дискусијата па и на цела Кајгана
Извини, не знаев дека збориме со човек кој е експерт по психологија. Може да ни покажеш некои твои докторати или истражувања кои ги поткрепуваат овие тврдења?Моментот кога некој доволно „зрел“ влага во дискусија со „деца“, годините не се знак на зрелост, јас може да сум 3пати позрел од тебе,не коментирај врз основа на стереотип.
Највеќе мразам кога ставате се во еден кош, се сложувам дека има некој незрели тинејџери, ама тие што се незрели на 16 тешко дека ќе бидат на 18. Се зависи од домашната култура и околината во која си израснат. Да не те тупам, за свесност сум видел се и сешто, и се сигурен сум дека посвесен сум од пола што имаат возачка, не сакам да бидам арогантен и дигнат ама пола од тие што земале возачка не знаат правила за на кружен тек.. Ако си доволно спремен на 18,доволно спремен си и за на 18
Заеби полигон, ќе видиме кога ќе излезеш на улица и ќе треба да пазиш, да не те лупнат од некоја страна затоа што има секакви будали на улица.А за малолетниците улиците не се осветлени или знаците не работат,само за 18+ се светлата и знаците ? Се кладам дека подобро возам од пола од членовиве во дискусијава, а имам 17 години. Се е до вежба, пример мајка ми возачка земала на 30 години тоа не значи дека е попечена за возење од мене, јас од 6то оделение со татко ми на полигон возам. Така да go figure
Моментот е кога децата овде на форум тврдат дека сигурно возат подобро од 70% од челновите кои се вклучени во дискусијата па и на цела Кајгана
Дајте бе не јадете трици, на 16 години сме биле незрели. Јас имам 16 години, 2 години возам 50 кубици скутер, и на какви се не ТРУТОВИ од шофери сум наиошол. Направиле 30-40-50 години не знаат ПРАВИЛО на ДЕСНА СТРАНА, не знаат знаци за прединство на минување, не знаат основно правило на кружен тек. Исто така сум ја возел и колата од таткоми многу пати, и од пола Прилеп можам да кажам дека подобро ги знам сообраќајните правила и подобро знам да возам. Кога ќе видам некој трутови како дремат на кружен и не знаат кој има предност, а правилото е толку просто и едноставно. Или пак си вртат лево десно без да даат жмигавец, ми иди да им се испречам со веспава пред нив и со палка да ги растепам. Ќе се случи сообрајќа и по дифолт малолетникот е крив
Добро ти објасни Mac)) !Моментот кога некој доволно „зрел“ влага во дискусија со „деца“, годините не се знак на зрелост, јас може да сум 3пати позрел од тебе,не коментирај врз основа на стереотип.
Највеќе мразам кога ставате се во еден кош, се сложувам дека има некој незрели тинејџери, ама тие што се незрели на 16 тешко дека ќе бидат на 18. Се зависи од домашната култура и околината во која си израснат. Да не те тупам, за свесност сум видел се и сешто, и се сигурен сум дека посвесен сум од пола што имаат возачка, не сакам да бидам арогантен и дигнат ама пола од тие што земале возачка не знаат правила за на кружен тек.. Ако си доволно спремен на 18,доволно спремен си и за на 18
Па воа е замене а ?Моментот е кога децата овде на форум тврдат дека сигурно возат подобро од 70% од челновите кои се вклучени во дискусијата па и на цела Кајгана
Да, ке смеат да се возат коли до 90кс.Дали ќе има ограничување на моќност на автомобилите оправувани од малолетници?
Условот ти е да бидеш психички и физички здрав, да бидеш со примерно поведение, да имаш 16 години. Се добива нецлосна возачка дозвола за возење само во твоето населено место каде што ќе полагаш до 20:00 часот, а надвор од гадот или после 20:00 часот само со придружба на родителКој се условите за возачка? Треба да се полага ако имаш 16 или 17 години? И каква возачка се добива.?
Па така е, од петици ме вади кога ќе видам некои стари тумруци кои појма немаат, а нз како зеле возачка. Јас лично имав една ситауција, си одам дома од школо со веспава, и си возам најнормално кога еден стар 60тина год од прилика, беше паркиран од десна страна во колона од 4-5 паркирани возила. И така одеднадеш му текнува на тој тумрукот, ни жмигавец ни ништо ми го сечи патот (сакаше да врти лево), и јас немав што, колку што можев закочив ама сепак се удрив во него, за среќа без сериозни последици. Дојде полиција се, мене возачката за М категорија не ми беше стасана, и за тоа ме мафтаја по судови се судевме ама сепак на крај си излезе правдината и си плати 300 евра стариот тумрук.Еве, гледаш како сам ги демонстрираш поентите кои ги правиме?