Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Фиктивни имиња и презимиња. Тоа е и целиот муабет бе шк.....не сте ни 100.000 ама пусти тој рамковен, принуден.

Не го почитувам многу тој Стојанче, што основа партија, не ни сакам да се замарам ама убаво вика во едно интервју, цитирам "Војната ја изгубија нашите политичари тогаш, Вие бегавте по ровови и се криевте на секое поле"

Мислам дека проблемот е во тоа што низ институциите тогаш албанците беа некаде под 2.5% најголема застапеност во некоја институција.....
А денеска тој процент се покачува некаде на 17% на засапеност и веднаш многу албанци биднаа, насекаде ги има, и во полиција, и во администрација, што се случува, ги немаше толку, најверојатно дојдоа од Косово, итн............
Целиот муабет е што вашите родители ве наполнија со предрасуди, а институциите ги легализираа со низа закони и одлуки................
Рамковниот е компреомис, и за нас е принуден...............

И ние за нашите политичари викаме дека ја изгубија војната............
И не цитирај обичен војник, затоа што се ниско интелигентни и самиот ти испаднеш глупак.......
Иначе тој треба да знае што е герилска војска.........

znae li nekoj da objasni kako glasi zakonot za znaminja i dali e zakonski ova?jakako soznammora da ima istaknato do sekoe zname i makedonsko-pogolemo za tretina-ima li isklucoci?

Ја колку што знам , во државни објекти и свечености покрај албанското знаме треба да стои и државното 1/3 поголем.

Но во приватни објекти и свечености , може да се употреби само албанското знаме.

Интересно е тоа што за време на Југославија албанското знаме за време на празниците се веело во албанските училишта во Македонија. Потоа доаѓа период кога се забранува.

Мислам дека проблемот е во тоа што низ институциите тогаш албанците беа некаде под 2.5% најголема застапеност во некоја институција.....
А денеска тој процент се покачува некаде на 17% на засапеност и веднаш многу албанци биднаа, насекаде ги има, и во полиција, и во администрација, што се случува, ги немаше толку, најверојатно дојдоа од Косово, итн............
Целиот муабет е што вашите родители ве наполнија со предрасуди, а институциите ги легализираа со низа закони и одлуки................
Рамковниот е компреомис, и за нас е принуден...............

И ние за нашите политичари викаме дека ја изгубија војната............
И не цитирај обичен војник, затоа што се ниско интелигентни и самиот ти испаднеш глупак.......
Иначе тој треба да знае што е герилска војска.........

Прво, вие на тв се изјаснувате како да пред рамковниот не сте имале права, никакви..а сега ги имате, што значи...вие сте добиле, не сте изгубиле, ништо.

Не ги мешај родителите, вусшност, не ги ставај во иста каша со вашите, зошто македонски родител на детето на 10ти роденден не му дава е*ана торта да исече со нож, за да не се повреди а знаеме сите, знаеш и ти сигурно како вас ве воспитуваат и колку имате лесен пристап до оружје, во секое време (треба да ме сфатиш што сакам да кажам). Јас лично на 14 имам купено боксирач од Битпазар, не од мојот маалски пазар или некој друг, туку стрикно знам каде. Тој на тезгата ми нудеше и ножеви и сабји и се и сешто од вид на ладно оружје. Ако јас, како "странец" во свој град можам да купам се што сакам, можам да замислам Вие што можете да земете, што доаѓаме до тоа дека вашите родители се проблемот, вашето воспитување е ужасно, кога станува збор за соживот, во најмала рака. Моето семејство лично има пријатели Грци и Албанци...и тоа прилично добри, (иди ми дојди ми фазон). Не се учиме ние на мрзење и покрај тоа што моменталнава политика удира доста на национализам, па можеби имате такво чувство.

За крај, не го подржувам неговото "дело" во политиката....воопшто не ме интересира, поентата ми е кажаното, можеби единствено нешто што му држи вода.
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 00:40 ---
Ја колку што знам , во државни објекти и свечености покрај албанското знаме треба да стои и државното 1/3 поголем.

Но во приватни објекти и свечености , може да се употреби само албанското знаме.

Интересно е тоа што за време на Југославија албанското знаме за време на празниците се веело во албанските училишта во Македонија. Потоа доаѓа период кога се забранува.

Не треба, него мора...има разлика.

Никој не збори за приватни објекти, ти дома ако сакаш и на Саудиска Арабија обеси си го знамето, вашиот финансиер.

Прво, вие на тв се изјаснувате како да пред рамковниот не сте имале права, никакви..а сега ги имате, што значи...вие сте добиле, не сте изгубиле, ништо.

Не ги мешај родителите, вусшност, не ги ставај во иста каша со вашите, зошто македонски родител на детето на 10ти роденден не му дава е*ана торта да исече со нож, за да не се повреди а знаеме сите, знаеш и ти сигурно како вас ве воспитуваат и колку имате лесен пристап до оружје, во секое време (треба да ме сфатиш што сакам да кажам). Јас лично на 14 имам купено боксирач од Битпазар, не од мојот маалски пазар или некој друг, туку стрикно знам каде. Тој на тезгата ми нудеше и ножеви и сабји и се и сешто од вид на ладно оружје. Ако јас, како "странец" во свој град можам да купам се што сакам, можам да замислам Вие што можете да земете, што доаѓаме до тоа дека вашите родители се проблемот, вашето воспитување е ужасно, кога станува збор за соживот, во најмала рака. Моето семејство лично има пријатели Грци и Албанци...и тоа прилично добри, (иди ми дојди ми фазон). Не се учиме ние на мрзење и покрај тоа што моменталнава политика удира доста на национализам, па можеби имате такво чувство.

За крај, не го подржувам неговото "дело" во политиката....воопшто не ме интересира, поентата ми е кажаното, можеби единствено нешто што му држи вода.
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 00:40 ---

Не треба, него мора...има разлика.

Никој не збори за приватни објекти, ти дома ако сакаш и на Саудиска Арабија обеси си го знамето, вашиот финансиер.

Чим не си догматизиран од родителите, те прашувам лично што знаеш за албанците? барам краток одговор најмалку 5-6 реченици објасни според твое мислење, ти што знаеш и што си учел?
Можеш да почнеш од историски аспект............

П.С. ако не те мрзи........

Чим не си догматизиран од родителите, те прашувам лично што знаеш за албанците? барам краток одговор најмалку 5-6 реченици објасни според твое мислење, ти што знаеш и што си учел?
Можеш да почнеш од историски аспект............

П.С. ако не те мрзи........

Што сум учел јас, тоа си учел и ти, нели? Сите ние исто учиме/учевме.

Што јас знам за албанците (што живеат во МКДи надвор), од лично искуство.

1. За матична земја ја сметаат Албанија и покрај тоа што повеќете од тие што ги знам со поколенија се од Македонија, некои и со потекло од Србија (Косово)
2. Голем дел од истите живеат во идеологијата на Голема Албанија (малку ми имаат признаено, такво нешто). Доказ за ова плус е тоа што кога бев на концерт на Снуп Дог во приштина, момакот каснеше а пола саат слушав скандирање (за мене не познато) но, кога го прашав дечкото до мене, со кој што таму се занпознав ми кажа дека скандираат за сонот и денот кој што сите ние (тие, вие) го чекаат, денот кога ќе се обединат Косово, Албанија, дел од Македонија и дел од Грција (си знаеш што и до каде).
3. Крајно, ќе потенцирам, крајно не културни и не се однесуваат со почит према државата која им дала, тоа што им дала (знаеш и тоа многу убаво, што таа ти има дадено). Прости примери за ова ти се општа култура, навреди, тепачки, однесување по улица, во автобус, школо и сл.

Мислам дека е доволно, тоа вака ми дојде од старт...сепак е 1 по полноќ, нели?
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 01:02 ---
П.С. Искрено, не ми смета што го славите знамето. Ми смета тоа што славите со државни пари а правите се против оваа држава. Тоа ме боли.

Ne znam barem Makedoncite vo Tetovo (tie sto ostana) ne treba da pravat vakvi provokaci da krenat tenzi, zasto bas tie se prvi sto go jadat na vakvite tenzi.

Браво за дечкото, да се награди и да му се честита на реалното размислување. Мора еднаш орловите да се обезглават, подобро на време отколку предоцна!

Зошто се злоупотребува подадената рака на пријателство и соживот сиве овие години (Албанците само со Македонците живеат заедно, а со сите други се разделија) ?
Жалосно што не функционира Кривичниот Законик за дела кои се однесуваат на поттикнување на насилства и рушење на уставниот поредок. Тоа требаше да почне да функционира уште во деведесетите години. Не се тие политички жртви, како што сакаат да се претстават. Тие се свесни деструктори на системи, работејќи на големоалбанските нацистички идеи.
За нив не треба да има простор во пратеничките клупи или во медиумите... Нивното место се знае каде треба да биде.
--- надополнето: 25 ноември 2012 во 03:56 ---

ЗАКАНИ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ОДРИ НА НАЦИОНАЛНА ОСНОВА

Живеме под постојани притисоци терор и закани, тврди семејството Димитриевски од тетовско Одри, на кое синоќа им изгоре плевната во, како што велат, подметан пожар. Провокациите кон нас се на национална основа директно упатени...

TETOVO_PLEVNA_ODRI.JPG
Остатоци од плевната
Живеме под постојани притисоци терор и закани, тврди семејството Димитриевски од тетовско Одри, на кое синоќа им изгоре плевната во, како што велат, подметан пожар. Провокациите кон нас се на национална основа директно упатени од Претседателот на М.З од Одри и нашиот сосед, кој ни ја запали плевната со единствена цел да се иселиме од ова село. Стојче Димитриевски вели дека стравува за својот и за животот на неговите најблиски. Тие се едни од петте македонски семејства кои живеат на десната страна од село Одри населено со етнички Албанци.
Според Димитриевски притисоците ги трпи веќе неколку години. Десетина пати пријавувал во полиција за сите притисоци што се вршат врз нив, но од тоа нема никаков исход.

Насир Зендели, инаку пријател на Стојче, се обидел да посредува преку мирен пат да се решат проблемите, но наместо тоа наишол на директни закани упатени кон него од соседот на семејството Димитриевски

Освен Димитиревски и останатите семејства, етнички Македонци од ова село , живеат под постојани притисоци и закани од претседателот на МЗ Одри.

Претседателот на Месната заедница од Одри Меџит Фејзули не сакаше да зборува пред камера за ваквите обвинувања ,но тврди дека се неточни. Со Стојче Димитриевски и неговите приврзаници имам лични проблеми, но не станува збор за национална нетрпеливост вели Фејзули. Уверува дека ниту може, ниту пак сака со сила некого да иссели од ова село .

Во селото Одри има 450 семејства претежно од етничка албанска припадност. Македонците кои живеат тука и се соочуваат со проблеми,ја повикуваат Владата да преземе мерки за нивна заштита

Kаде е Груевски да преземе нешто и да се спречи теророт којшто го вршат албанските монголоидни гниди во Македонија?Овој албански терор не се издржува веќе во оваа држава!.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom