Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Сте одлепиле целосно со ова косварите и државјанствата, преку к*р више ми дојде........каде може да се населат 150000 граѓани во краток период во 2 000000 држава??????????/ Кажи место/а?????

Ова држава е/била неправедна кон албанците, жал ми е што тоа за вас е нормалното, затоа се случуваат овие проблеми(настани кои ви изгледаат како провокации), заота сте алергични кон албанскотто знаме и низа други работи..............

И кој нормален не сака полицијата да ја заврши работата, зошто да не доаѓа и во моето маало да ги затвори криминалците, мислиш дека мене/нас ни требаат крадци/криминалци/ убијци..............
Врв на глупоста е да се чувствуваш/те дискрминиран/и затоа што мак.полиција ги затвора само македонските криминалци..........па јас како албанец треба да се чувствувам дискриминиран за тоа....................
Но нејсе, ова сценарио не можеме ни ти ни јас да ја запреме, остануваме само да гледаме сеир........

Abe albance edno, nemoj da mi glumis nivino, demek tebe ti e zhal ova shto se deshava vo drzavata. Nie ne sme alergicni na albansko zname, ni bode ochi. Nemoze tuku taka vo Makedonija nekoj od strana da si postavuva znaminja i da glumi primadona, za dobro site. Koga znaeme kakvi sorta ste vie. veete znaem vo vasheto ebano kosovo od kaj sto poteknuvate. Ama veke e se predocna, od toj ramkoven dogovor i vashata mila Amerika.

Imashe pod zemja site da bevte da ne bea amerikancive i da ne ne prinudea da go potpiseme ramkovniot. Makedonija veke ne e bezbedna zemja. Zaradi vas tuka coek nemoze da izlezi i da se proseta bez nikakva pricina da bide pretepan vo avtobus od vas Albanci, ili bez nikakov povod da te pretepa. Kje beshe poinaku da ne beshe vojnata, t.e i da beshe vojnata, da ne bea vashite maloumni amerikanci da ve bodrat.

Pa uste koga ke vidis, se otvaraat muzei na ONA, poklonuvane na vashite borci na covekovi prava, sto tepaa se zivo i divo vo 2001, ednostavno mi se gadi sto seuste imate milost vaka da praite, a nie da sedime so navednata glava.

Конечно приближен број.................
1.Што ти реков. вас ви недосдига минатото(ненормалното)

2. како сакаш разбери, важно сфаќаш што сакам да кажам.......
инаку би сакал докторите да ве дискриминираат како што нас не дискирминира полицијата

Ветар во магла сето,зборуваш без врска,као демек кога јас ќе појдам во продавница и не зема некој пред мене што ќе дојди после мене? Особено некоја плавуша па да се чувствувам дискриминирано?

Доколку се чувствувате дискриминирани можете да пријавите кај Никола Тодоровски попознат како Супермен и одма ќе атакува тој,арно ама вие решавате со калаши,ќотеци и сл.

Јас сум згрозен од досегашниве случувања од страна на албанците врз македонциве.
"Пропустите" што ги прави владава,вас ви дава повеќе и повеќе сила да го покажувате својот животински инстикт.

neznam do kade vaka ova nase drzavice ke odi dokoga samo ke gledame i ke kutime kako .......

Koga veke na nekolku navrati ja velicite 97 godina, zosto togas vikate deka ne bilo potrebno so puska 2001 da se resat nekolku prasanja. Koga vie 4 godini porano koristevte puska za resenje na tie nekolku prasanja(3 zrtvi bese krajniot bilanc), tepanite nema da gi nabrojam. Da bevte mirni 1997 ko 2012 nemase da dojde do 2001. Baravte pa go najdovte, nikoj ne vi e kriv.

На цитираниот член му одговорив за да ја види разликата помегу првоименуваниот предавник екс министер на МВР и најголемата патриотка денешен министер на МВР ....да увиди дека најголемите патриоти се усвари најголеми предавници, според неговата национална перспектива на гледање на работите, значи онаму каде што фатил прашокот дамка не останала здрав разум...

Батка јас сум последниот кој би повикал на војна, имам пријатели албанци, луге со кој живеам нормално како и со секој друг без разлика на неговата национална припадност, не сум нафуран спрема нив не сум искомпјексиран гледам само личен карактер, друго не ме интересира...
Нафуран сум на неспособноста на политичарите(сите политичари и А и М и В и О) во државата кој со вакви пиздарии му ги замачкуваат очите на народот, носејки го на работ на граганска војна каде што курот го јадеме сите, ама буквално сите ние обични смртници...кога ќе пукне батка не помагат ни знамиња ни јарболи ни стубови ни споменици ни ацеви ни скендербегови, не важат општите правила, така нема да сме безбедни ни јас ни ти ни моите ни твоите....сите го јадеме батка!

институциите не смееа да дозволат на ваков начин да се слави знамето на албанија, токму заради пиздариите кои можат да се случат, развиорени албански знамиња низ пола Скопје е очигледна провокација кон мнозинството грагани со неалбанска национална свест, кога на секој просечен ова му е повеќе од јасно, а истото е одобрено од политичарите, тогаш можеме да дојдеме до заклучок дека некој не ебе во здрав мозок....

Денови на знамиња се одбележуват со куртурни спортски и рекреативни манифестации кои имаат за цел зближување на граганите со разлицна национална припадност, атмосфера во која никој нема да се почуствува навредено и омаловажено, оти заебани ти се лугето со национални сфаќања, бетер се од мали деца.....мојот е поголем!!, не мојот е...!!!
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 20:33 ---
Ова држава е/била неправедна кон албанците, жал ми е што тоа за вас е нормалното, затоа се случуваат овие проблеми(настани кои ви изгледаат како провокации), заота сте алергични кон албанскотто знаме и низа други работи..............

Пуно државава е неправедна спрема сите, неправедна е и спрема мене, но за тоа не ми се виновни албанците, ниту пак тебе македонците, туку виновни се оние кои ја водат и ја креират политиката во државава... таму треба да ги упатуваме своите незадоволства, а не еден спрема друг..

Според мене ова ми е некако контроверзно тип сам отишол и го симнал знамето чудно е малце + не е знамето метро на метро ОГРОМНО Е . А ако е вистина можам да кажам пола од Македонците сакаат да се Тетовчани :)

Достоинство му предлага на Груевски да ја пријават прославата за денот на албанското знаме како рекорд во Гинис“, рече Стојанче Ангелов, претседател на Достоинство и праша:
„За што се боревме ние во 2001? За Албанска Македонија?

Според мене албанците кои што живеат тука во македонија не им одговара голема албанија.Зар луди се од коњ на магаре да се качат.If u know what i mean :sneaky:

znae li nekoj da objasni kako glasi zakonot za znaminja i dali e zakonski ova?jakako soznammora da ima istaknato do sekoe zname i makedonsko-pogolemo za tretina-ima li isklucoci?

znae li nekoj da objasni kako glasi zakonot za znaminja i dali e zakonski ova?jakako soznammora da ima istaknato do sekoe zname i makedonsko-pogolemo za tretina-ima li isklucoci?
За сквернавење на државните симболи законот предвидува глоба до 5000 евра; за јавно исмејување на државата, знамето, грбот или химната затворска казна од 3 месеци до 3 години; а за поттикнување национална, расна или верска омраза казна од 1 до 5 години.
Аналитичарите смируваат - ова се пoединечни изливи на радикализам кои не можат да имаат посериозни последици.лани
во центарот на Тетово е истакнато огромно албанско знаме од 100 м2,кога Скопје е преплавено со такви знамиња за кои постојат законски одредби кои едноставно се игнорираат.Имено, во законот за употребата на знамињата е наведено дека албанското знаме не може да се истакнува во отстсуство на државното знаме, а доколку тоа биде случај, албанското знаме треба да биде една третина од големината на државното знаме кое никој не го почитува, а надлежните институции свесно не реагираат, бидејќи со својата акција само би го потпалиле огнот на омразата што некој свесно го подгрева.Мора да се каже дека зборовите на Али Ахмети дека ова не треба да се сфати како провокација стануваат сосема безначајни, бидејќи длабоко ги навредуваат чувствата на Македонците.Каде е лојалноста на Албанците кон оваа држава, ги почитуваат ли законите, сакаат ли со тоа да ги заплашат Македонците или пак се работи за еуфорија на национална неизживеаност и романтизам?

Сте одлепиле целосно со ова косварите и државјанствата, преку к*р више ми дојде........каде може да се населат 150000 граѓани во краток период во 2 000000 држава??????????/ Кажи место/а?????

Фиктивни имиња и презимиња. Тоа е и целиот муабет бе шк.....не сте ни 100.000 ама пусти тој рамковен, принуден.

Не го почитувам многу тој Стојанче, што основа партија, не ни сакам да се замарам ама убаво вика во едно интервју, цитирам "Војната ја изгубија нашите политичари тогаш, Вие бегавте по ровови и се криевте на секое поле"

И јас цело време се прашувам. До кога со исти прашања на форумов и индиректно повикување на нешто да се смени и како тоа македонскиот народ веќе не смеел да трпи а најголем дел од таквите кои повикуваат се вакви пред пц
kingofpopcorn1.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom