Фан клуб - РК Металург

Си бил некогаш на наптревар Металург кога играл??Значи на било кој дали во домашна лига или ЛШ или пак СЕХА??
Јас сум бил и на Вардар, и на Металург… зошто е тоа битно?

Се е тоа ок , али треба да измериш на кантар дека таа една победа на Металург што ја оствари врз Вардар и освои домашно првенство многу повеќе вреди отколку тие 3 победи на Вардар ... Бидејќи кој освои домашно првенство, тој ќе игра Лига на Шампиони, со Сеха и Куп ништо не добиваш ...

Прв ШАМПИОН на СЕХА или учество во лига на шампиони и развивање на олимписки дух каде што во најдобра варијанта финансискиот ќар е доволен да ги поврати средствата дадени за голманот и тренерот. Не си правите филмови дека лига на шампиони ракомет и исто или слично со фудбал, едно нерешено во фудбал во групната фаза носи повеќе пари него шампионска титула во ракомет. Секоја титула и победа си има тежина, тоа што вие ги делите на побитни и понебитни ве прави маалски клуб. За мене сите 3 се битни. Вардар игра да победи а не за да учествува.

Прв ШАМПИОН на СЕХА или учество во лига на шампиони и развивање на олимписки дух каде што во најдобра варијанта финансискиот ќар е доволен да ги поврати средствата дадени за голманот и тренерот. Не си правите филмови дека лига на шампиони ракомет и исто или слично со фудбал, едно нерешено во фудбал во групната фаза носи повеќе пари него шампионска титула во ракомет. Секоја титула и победа си има тежина, тоа што вие ги делите на побитни и понебитни ве прави маалски клуб. За мене сите 3 се битни. Вардар игра да победи а не за да учествува.

Сеха лига никој не ја гледа, освен на балканот, а ЛШ гледа цел свет. Баш прочитав дури и телевизија во америка го пренесуваше дуелот на колото Металург - Киелце .. Поважно е сто пати да бидеш во осмина финале или четврт финале во ЛШ отколку Сеха лига ... Сехата ти е престиж, ниту пари добиваш ниту ништо, а во ЛШ добиваш највеќе од продажба на карти, од ТВ права и реклами ... А богами добиваш и рејтинг и популарност ;)

Сеха лига никој не ја гледа, освен на балканот, а ЛШ гледа цел свет. Баш прочитав дури и телевизија во америка го пренесуваше дуелот на колото Металург - Киелце .. Поважно е сто пати да бидеш во осмина финале или четврт финале во ЛШ отколку Сеха лига ... Сехата ти е престиж, ниту пари добиваш ниту ништо, а во ЛШ добиваш највеќе од продажба на карти, од ТВ права и реклами ... А богами добиваш и рејтинг и популарност ;)

Ednas veke postirav link od toa KOLKU dobivas i sto dobivas pa pobaraj malku. Od se sto nabroja samo KARTI se eksta inace tv prava/reklami itn se na se 400 000e za SAMPIONOT. Jas ne gledam eden nov sponzor vo metalurg radi toa sto igrale liga na sampioni, se se firmi povrzani so minco. Za toa popularnost eve sega u Walmart dresovi ke sitkaate. Dosta se zanesuvate, jas bi rekol deka i dvete ligi se prestiz oti ni od edna nema da se oparis koga imas budzet od 2 mil a od karti za cela sezona nemozes da soberes ni 10 000 evra. Razlikata e sto nie sme SAMPIONI vo ednata i ve mavnavme vo finale a vie samo razvivate olimpiski duh uste nekolku utakmici pred da nagazite na mina. ;)

Тебе не ти се обратив.Кога на тебе ќе ти се обратам тогаш реплицирај ми!!
Oдговори тогаш на ова, кога веќе си се обратил
Па на тоа што ме цитираше, не е точно?
Или треба во живо да глеам за да се уверам, ете ти одиш на утакмици на Вардар, па знаеш повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom