Фан клуб - РК Металург

Червар: Киелце покажа сила и карактер

Текст: Макфакс
Ракомет | 19 ноември 2012

chervar-kielce-pokazha-sila-i-karakter-109829.jpg
Екипата на Киелце стави крај на победничката серија на Металург во Лигата на шампиони. Дуелот на екипите кои по четири кола во Ц групата немаа пораз му припадна на полскиот тим со 23:21.
Ракометарите на Металург, имаа игра и резултат се до последните петнаесетина минути, кога играчите на Киелце „притиснаа“ во одбраната, го натераа противникот на серија грешки, кои немилосрдно ги казнија.
„Килеце ја заслужи победата, покажаа карактер и цврстина. Жалам што ние успеавме да упропастиме во последните 15 минути, она што го градевме цели 45 минути. Едноставно не го издржавме притисокот, во финишот почнавме да играме премногу индивидуално, а таквите грешки ривал каков што е Киелце знае да ги казни“, рече тренерот на Металург Лино Червар.
Неговиот колега од спротивната страна беше исклучително задоволен од победата и по се изгледа обезбеденото прво место во Ц групата.
„Ова беше многу тежок натпревар за нас, затоа што игравме пред полни трибини, а и поради патот од 22 часа колку што ми требаше да стигнеме тука. Задоволен сум од играта и резултатот, направивме голем чекор напред“, рече Богдан Вента.
Двајцата тренери не пропуштија да ја истакнат извонредната атмосфера, која ја нарави седум илјадната публика во СЦ Борис Трајковски.
http://kajgana.com/chervar-kielce-pokazha-sila-i-karakter

еј е истролавте темава до максимум.
вардар има повеќе навивачи , металург е класи над вардар во квалитет.Тоа е тоа нема што да тролате повеќе
За првото и нема потреба да се дискутира се знае, второво е дискутабилно. Металург загуби 3 од последните 5 официјални натпревари против Вардар. Тим што е класи подобар не би загубил финале во куп па ете и во СЕХА од противникот. :)
Нема врска, баталете ги непотребниве дискусии. Секој си тера на своја страна. Кој има повеќе публика, навивачи ќе се види во сала. Кога ако не на меѓусебен дуел. Сигурно ќе се изигра некоја утакмица у Борис до крајов на сезоната. ;)
Па сите што се чаталите тука ќе имате прилика да се покажете....
До тогаш (не)спортски поздрав :icon_mrgr:

За првото и нема потреба да се дискутира се знае, второво е дискутабилно. Металург загуби 3 од последните 5 официјални натпревари против Вардар. Тим што е класи подобар не би загубил финале во куп па ете и во СЕХА од противникот. :)
Нема врска, баталете ги непотребниве дискусии. Секој си тера на своја страна. Кој има повеќе публика, навивачи ќе се види во сала. Кога ако не на меѓусебен дуел. Сигурно ќе се изигра некоја утакмица у Борис до крајов на сезоната. ;)
Па сите што се чаталите тука ќе имате прилика да се покажете....
До тогаш (не)спортски поздрав :icon_mrgr:
Значи сакаш да кажеш Вардар = Металург во квалитет? Од ова посмешно нема.Што ако изгубил 3/5 кога реално барем 2 од тие утакмици не ни запнал металург да ги победи,пример сеха лигата

Значи сакаш да кажеш Вардар = Металург во квалитет? Од ова посмешно нема.Што ако изгубил 3/5 кога реално барем 2 од тие утакмици не ни запнал металург да ги победи,пример сеха лигата
Абе сигурно......не запнале,па затоа губеле.Абе ајде......што тогаш се фрлаа по секоја топка,што цела прва постава секогаш им игра,што Лино не се смирува цела утакмица ако не запнуваат и тоа на утакмица што ја играат со најголемиот противник.....
Дека не запнувале нема везе.....дека се подобри-подобри се,али нема баш лесно да пројдат со Вардар.

Не, има поквалитетен тим Металург тоа е факт, ама факт е дека не е толку изразено во класи како што сакаше да преставиш ти.
Дали си сигурен за тоа, дали ги гледаше натпреварите ?!
Памтиш ли дека у финалето на СЕХА Металург во 45мин негде беше имаше предност ? Памтиш ли дека наеднаш им се случи потоп ? Да не се замарале цела утакмица ќе ја губеа..... Памтиш ли колку беше бесен Наумче после финалето у СЕХА ? И последнава утакмица ако беше на Кале ќе ја видеше желбата за победа и кај едните и кај другите. Не можеш да ме увериш дека Металург се штедеа. Значи не можеш. И ја пред натпреварот мислев дека нема многу да се замараат ама згрешив. :)

Па незначи тоа што вардар добил дерби утакмица дека не е металург класи над нив.Дерби утакмица може секој секого да победи.Има безброј пример кога едниот тим е класи над другиот па го цицал во дерби утакмици.Евертон колку пати го ебавал ливерпул?

Па незначи тоа што вардар добил дерби утакмица дека не е металург класи над нив.Дерби утакмица може секој секого да победи.Има безброј пример кога едниот тим е класи над другиот па го цицал во дерби утакмици.Евертон колку пати го ебавал ливерпул?
Евертон колку пати освојувал некаква титула и колку пати бил во првите екипи во Англија ?
Вардар е секогаш тука околу врвот,еве и во РЛ со поголема конкуренција стана и првак на таа лига.
Дека Металург е појак нема никој да ти оспори,но дека тоа се во прашање класи мало сутра.....:)

:facepalm: Па ако фатил топка, оти да не дава публиката поддршка на голманот?
И што треба играчите да чекаат да му се даде поддршка на голманот, па после да тргнат во напад.
И дај баталете со муабетите комити кај навивале и колку навивале, си има тема за РК Вардар Про, на секоја страна тоа па тоа се збори. Океј знаеме, најјаки сте, ама и самите сте рекле дека прва опција ви е фудбалот, па после ракометот. Башка ланска сезона не се ни навиваше на ракометот.
Види сине, како прво голманот не фати топка затоа и ми беше чудно, обично кога ке одбрани има некоја логика за скандирање на неговото име.
По таа логика може треба и Вардар да се прекрсти во - "Пуши кур" или "Еби се" пошто и тоа се скандира.
Не биди тиква, со коментарот сакав да ви ги отворам очите дека кретенски изгледа сето тоа. Клубот има име, засукајте ракавите и смислете на кој начин ке го бодрите тимот како колектив. И незнам што го мешаш Вардар, Вардар е бренд во Македонија не е убаво вака да го валкаш неговото име...

Види сине, како прво голманот не фати топка затоа и ми беше чудно, обично кога ке одбрани има некоја логика за скандирање на неговото име.

Не биди тиква, со коментарот сакав да ви ги отворам очите дека кретенски изгледа сето тоа. Клубот има име, засукајте ракавите и смислете на кој начин ке го бодрите тимот како колектив. И незнам што го мешаш Вардар, Вардар е бренд во Македонија не е убаво вака да го валкаш неговото име...
Да Станич ретко фаќа топки :) така да сигурно скандирале така безвезе, често се случува тоа, шо да се прави талентираните песнопојци такозвани "славејчиња" навиваат за Вардар. :(
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 01:23 ---
Евертон колку пати освојувал некаква титула и колку пати бил во првите екипи во Англија ?
Вардар е секогаш тука околу врвот,еве и во РЛ со поголема конкуренција стана и првак на таа лига.
Дека Металург е појак нема никој да ти оспори,но дека тоа се во прашање класи мало сутра.....:)
Уште малку и у премиер лига ќе почнете да се напреварувате :pos:

До пред некое време мислев дека нема поголем дебил на форумов од типот у потпис што ми е. Ама детево над мене дефинитивно ме разубеди. :cuc:
Кујзнае што му ставаат у млекото неговите :confused:

До пред некое време мислев дека нема поголем дебил на форумов од типот у потпис што ми е. Ама детево над мене дефинитивно ме разубеди. :cuc:
Кујзнае што му ставаат у млекото неговите :confused:
Ај тој у потпис што ти е има и јазична бариера,па често и ради тоа и се кикса.......
Овој ни тоа "алиби" го нема :confused:

Да не ме сватите погрешно,не навивам ниту за металург ни па за вардар,неутрален сум.Ама во европски купови и сл. си ги подржувам македонските тимови исум бил на мн утакмици од пелистер, вардар и металург иако не сум ни од битола ни скопје.Муабетот за евертон и ливерпул не беше дали бил во топ 5 клубовите евертон туку дека во дерби се е можно.Ко може еспањол да е победи барселона во градско дерби зошто да не може вардар да победи против металурф?

ЖРК Металург во осмина-финалето од купот на победниците на куповите за противник го доби Турингер од Германија.

значи HardCore комитиве (или само така се претставуваат) имаат толкав КОМПЛЕКС од Металург па неможат да го извадат од уста...

Алооо дечки,престанете да тролате со тие Вардар-Металург споредби ако немате да кажете некоја информација што би створила плодна дебата, пак ќе кажам заобиколувајте ја темата...тие детски муабет кој е кој појак,кој има повеќе публика или повеќе репрезентавци немаат крај пошо никој не е објективен и секој го брани својот став...
И дај некој админ нека регулира ситуацијата, не сме должни да читаме изкомплексирани карактери кои бараат терапија на темава за траумите кои им ги нанесе Металург...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom