Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Што се случи со Јесил???????????
Требаше да игра со Анжи у Русија, али се повреди ден пред натпреварот. Отткогаш нема апдејт, али претпоставувам дека сеуште е повреден.

Уште сум фрустриран од сношти, не ме лути ништо, освен тоа што ПАК на Енфилд неможиме да победиме, како и да е некогаш ќе испадниме од натпреварувањево ептен тешко да го освоиме....
Него....
http://www.ibtimes.co.uk/articles/4...iel-sturridge-thomas-ince-brendan-rodgers.htm
Можи и не е многу точно ама мислам оти ќе тргни Брендан по овие двајца во Јануари, кои реално ќе бидат доволни засилувања во Јануари.....

Уште сум фрустриран од сношти, не ме лути ништо, освен тоа што ПАК на Енфилд неможиме да победиме, како и да е некогаш ќе испадниме од натпреварувањево ептен тешко да го освоиме....
Него....
http://www.ibtimes.co.uk/articles/4...iel-sturridge-thomas-ince-brendan-rodgers.htm
Можи и не е многу точно ама мислам оти ќе тргни Брендан по овие двајца во Јануари, кои реално ќе бидат доволни засилувања во Јануари.....
Тешко нас со овие.

Него....

Ахххх....Кени, Кени.....како ни го начука со тоа што го даде Инс :facepalm:
Како и да е, мислам дека ќе иде на играч како Хунтелар, него некој како Стариџ.

Мада, ништо чудно да дојде Стариџ, зошто тек сега е јасно кој ќе биде бр.1 во Челзи, па и Фалкао ако го лапнат.

Ахххх....Кени, Кени.....како ни го начука со тоа што го даде Инс :facepalm:
Како и да е, мислам дека ќе иде на играч како Хунтелар, него некој како Стариџ.

Мада, ништо чудно да дојде Стариџ, зошто тек сега е јасно кој ќе биде бр.1 во Челзи, па и Фалкао ако го лапнат.
Абе види вака, мој фаворит би бил Љоренте, можиме да купиме напаѓач од светска класа, за ефтини пари (10-12м) бидејќи е во последната година од договорот, не ни игра во Билбао, и тешко оти некоја екипа би испратила понуда на зима (зборувам за екипа поголема од Ливерпул) ама МОРА да се купуваат офанзивни играчи на зима оти само со Суарез ништо не прајме, неможи вечно да не избавува од лукавиот :)

Абе види вака, мој фаворит би бил Љоренте, можиме да купиме напаѓач од светска класа, за ефтини пари (10-12м) бидејќи е во последната година од договорот, не ни игра во Билбао, и тешко оти некоја екипа би испратила понуда на зима (зборувам за екипа поголема од Ливерпул) ама МОРА да се купуваат офанзивни играчи на зима оти само со Суарез ништо не прајме, неможи вечно да не избавува од лукавиот :)

Оу не, најмалку Љоренте. Керол е измислен за него (според мене). На крај краева, нека го врати Керол, ако планира да го купува Љоренте.

Мои желби за трансфер:
1 Кавани 2 Хунтелар 3 Мертенс( овој е трет зашо ептен ни треба напаѓач инаку убедливо прв ке биде) 4 стариџ 5 Волкот ...коа ке ми текне дека ос парите за хендо, керол и даунинг се ова можевме да купиме...

Дали мислите дека Роџерс ги потроши своите кредити ?​
Дали играчкиот кадар е ограничен ?​
Ајде да продикутираме малку , Што мислите вие ?​
Играчите ? или Роџерс ?​
На што се должат лошите резултати ?​

1. Ги потроши и тоа одамна..ама ајде . Само кај вакви навивачи(како нас) може да пројде ваква приказна ''стрпете се,тим се гради 2-3 години''
Криво ми е што ќе се претвориме во пацерски клуб и пацерски навивачи кој само бараат кривци, од тимот Овен е предавник,Торес е предавник,Рафа е предавник а кај и да е ќе биде и Суарез е предавник.
Кај отиде времето кога Ливерпул си го гледав со пивце и кикирики како си го плеска Интер и Реал а денеска се тресам на Јанг Боис ??

2.Играчкиот кадар е ограничен но квалитетен,има потенцијал ама нема кој да им го разбуричка..

3.Роџерс па играчите , па после оној Паско што нема ни една тактика погодено до сега..

4.Резултатите се должат на немањето волја ни мотив повеќе. Веќе е 3-та или 4-та година како не играме во ЛШ па играчите како Џерард немаат мотив да се натпреваруваат со играчи како Зверович..Исто како Џордан да игра во МК лига против Дамјан Стојановски..Евате мотивот.
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 13:34 ---
Кол,Даунинг,Хендерсон и да купи нови квалитетни 2-3 играчи, со овие толку е силата очигледно....

Вчера Рубенс го даде точниот опис а тоа е, разликата во квалитет помеѓу Џонџо и Џордан е пасот на Џонџо и шутот на Џордан:cuc:

1. Ги потроши и тоа одамна..ама ајде . Само кај вакви навивачи(како нас) може да пројде ваква приказна ''стрпете се,тим се гради 2-3 години''
Криво ми е што ќе се претвориме во пацерски клуб и пацерски навивачи кој само бараат кривци, од тимот Овен е предавник,Торес е предавник,Рафа е предавник а кај и да е ќе биде и Суарез е предавник.
Кај отиде времето кога Ливерпул си го гледав со пивце и кикирики како си го плеска Интер и Реал а денеска се тресам на Јанг Боис ??

2.Играчкиот кадар е ограничен но квалитетен,има потенцијал ама нема кој да им го разбуричка..

3.Роџерс па играчите , па после оној Паско што нема ни една тактика погодено до сега..

4.Резултатите се должат на немањето волја ни мотив повеќе. Веќе е 3-та или 4-та година како не играме во ЛШ па играчите како Џерард немаат мотив да се натпреваруваат со играчи како Зверович..Исто како Џордан да игра во МК лига против Дамјан Стојановски..Евате мотивот.
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 13:34 ---

Вчера Рубенс го даде точниот опис а тоа е, разликата во квалитет помеѓу Џонџо и Џордан е пасот на Џонџо и шутот на Џордан:cuc:

Убеден сум дека да дојдеше Мурињо или Гвардиола на местото на Роџерс и да ги имавме истите резултати немаше да го имаш истото мислење. Целиот муабет е дека тебе не ти смета тоа што имаме ние моментално слаби резултати со, ќе потенцирам ОСАКАТЕН состав, туку едноставно немаш доверба во Роџерс.

Ограничен и НЕквалитетен. Кој го сметаш ти за квалитетен играч? Кој од наша најдобра 11ка може да игра во најдобра 11ка на играчи од ПЛ? Суарез? Тоа е квалитет за тебе? Па не може ни во втора најдобра 11ка да влезе некој.

Ако се должат резултатите на немање желба, што тогаш ти менува дали е Роџерс или Јонуз? Криви се играчите, не менаџерот. Ако некој си зацртал во глава дека не сака да игра, нема да игра...има договор, ќе чмае на клупа и жива сила нема да го убеди да направи нешто спротивно.

Се палиме на Сусо и Стерлинг, наместо копиљаците да греат клупа и да бидат среќни со 20 мин во ваков натпревар, ние на нив се надеваме да не извадат. Уште еден доказ дека играчкиот капацитет ни е сведен на минимум. ужас.

Убеден сум дека да дојдеше Мурињо или Гвардиола на местото на Роџерс и да ги имавме истите резултати немаше да го имаш истото мислење. Целиот муабет е дека тебе не ти смета тоа што имаме ние моментално слаби резултати со, ќе потенцирам ОСАКАТЕН состав, туку едноставно немаш доверба во Роџерс.

Ограничен и НЕквалитетен. Кој го сметаш ти за квалитетен играч? Кој од наша најдобра 11ка може да игра во најдобра 11ка на играчи од ПЛ? Суарез? Тоа е квалитет за тебе? Па не може ни во втора најдобра 11ка да влезе некој.
.

Така е ,ако беше квалитетен тренер ќе имав надеж како што имав надеж 5-та сезона на Рафа кога губевме од Фиорентина, но беше докажан и верував до крај( а и уште верувам во него)
Тимовите што сакаат напредок се гледаат од авион,еве Челзи иако се пластични и патетични сепак си имаат зацртано само успех и ништо помалце,не се задоволува Абрамович со 2-3 место,сака прв да е.
Еве денеска гледам дека и КПР го избркале мувларон Хјус и си го земале Реднап- паметен потег направен на време додека не е касно.
Ние тупкаме.

Околу тимот како така збориш,одбраната ни беше лани ако не се лажам втора во ПЛ или трета нели?? Што значи дека се квалитет. Суарез,Џерард,Сахин,Реина,Лукас,малце ли е ова??Суарез и Џерард се светски звезди,класа,Сахин е одличен, до сега немал флоп на утакмица(бар според мене),Реина што ни има донесено 2 титули на пенали,што не има внесено во ЛШ финале на пенали..тој ли е слаб и неквалитетен??

Едино Даунинг и Хендо се најнеквалитетни што ги имаме ама затоа се 10-та опција на Роџерс..
Тимот е квалитетен ама без авторитет џабе е све, гледај ги Сити, имаат квалитет имаат све ама го имаат и педерчено Манчини и паѓа све во вода..Стај им било кој друг ќе се прошетаат низ ПЛ и ЛШ гарантирам..

Составот на хартија и не е така лош, само треба ремонт на нападот Кол,Даунинг,Керол да се продадат и место нив да се купат тројца ама јаки офанзивни играчи, плус Борини и младиот Стерлинг е тогаш добиваме квалитетна офанзивна линија (и да и Асаиди го заборавив) а со овој напад не одиме далеку, и ни треба еден офанзивен среден играч ( goal scoring midfelder што зимава нема да се случи, бидејќи имаме премногу средни играчи), и на крајот еден бек ап лев бек и голман (Ворм, или Бегович, јас повеќе би го преферирал првиот) за да му даде конкуренција на Пепе, и да знае оти секој негов кикс ќе го кошта седење на клупа.....е со овие 4-5 нови играчи Ливерпул пак би бил моќен, а со овие играчи толку е максимумот, сите се просечни ама не се доволно добри за Ливерпул (не сите ама има едно добри 6-7)
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 14:59 ---
Мои желби за трансфер:
1 Кавани 2 Хунтелар 3 Мертенс( овој е трет зашо ептен ни треба напаѓач инаку убедливо прв ке биде) 4 стариџ 5 Волкот ...коа ке ми текне дека ос парите за хендо, керол и даунинг се ова можевме да купиме...
Јас затоа велам, жал ми е ова шо го пишувам ама Кени промаши многу играчи, залудно фрлени пари на тројцата горенаведени, и сега поради тоа Брендан пати, тој добива помал буџет и мора да се потпира на помладокот

Околу тимот како така збориш,одбраната ни беше лани ако не се лажам втора во ПЛ или трета нели?? Што значи дека се квалитет. Суарез,Џерард,Сахин,Реина,Лукас,малце ли е ова??Суарез и Џерард се светски зведи,класа,Сахин е одличен, до сега немал флоп на утакмица(бар според мене),Реина што ни има донесено 2 титули на пенали,што не има внесено во ЛШ финале на пенали..тој ли е слаб и неквалитетен??

Едино Даунинг и Хендо се најнеквалитетни што ги имаме ама затоа се 10-та опција на Роџерс..
Тимот е квалитетен ама без авторитет џабе е све, гледај ги Сити, имаат квалитет имаат све ама го имаат и педерчено Манчини и паѓа све во вода..Стај им било кој друг ќе се прошетаат низ ПЛ и ЛШ гарантирам..

Нема да те цитирам за тренерот, зошто немам што да ти кажам, ти си зацрал едно, јас друго..и тоа е.

Кога станува збор за играчите, исто така имаме различни мислења ама морам да ти реплицирам.

Суарез, да...уствари ДА.
Џерард, играчИШТЕ но, моментално е во мувла форма и не би влегол ни во топ 11 ни во топ 22, реално.
Сахин, немаше можност да покаже....тој е ОГРОМНО име и засилување за нашиот тим ама џабе, немаше шанса.
Реина сезонава е мувла. Голманиште беше до минатата сезона, моментално не е ни во топ 5 во ПЛ.
Лукас е повреден и чао, ќе видиме како ќе се врати после повредата.

Кога зборев за нашите играчи да можат да влезат во прва 11ка или втора 11ка, мислев на моментално влагање, не ако се во топ форма дали ќе влезат.

Што паѓа во вода кај Сити, тоа што освоија ПЛ после 46 години? Со огромни потрошени пари, па со огромни ама освоија. Можеби можеа повеќе АМА, освоија. Сигурен сум дека со две раце би потпишал мачно следење на Ливерпул од денес до 2016, ако знаеш дека 2016 ќе ја освоиме лигата.
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 15:15 ---
Составот на хартија и не е така лош, само треба ремонт на нападот Кол,Даунинг,Керол да се продадат и место нив да се купат тројца ама јаки офанзивни играчи, плус Борини и младиот Стерлинг е тогаш добиваме квалитетна офанзивна линија (и да и Асаиди го заборавив) а со овој напад не одиме далеку, и ни треба еден офанзивен среден играч ( goal scoring midfelder што зимава нема да се случи, бидејќи имаме премногу средни играчи), и на крајот еден бек ап лев бек и голман (Ворм, или Бегович, јас повеќе би го преферирал првиот) за да му даде конкуренција на Пепе, и да знае оти секој негов кикс ќе го кошта седење на клупа.....е со овие 4-5 нови играчи Ливерпул пак би бил моќен, а со овие играчи толку е максимумот, сите се просечни ама не се доволно добри за Ливерпул (не сите ама има едно добри 6-7)

Доказ дека Роџерс начека најмизерен Ливерпул во последни 10-12 години.

kavani.png
image.png
rodje.png

--- надополнето: 23 ноември 2012 во 20:14 ---
gerrard.png
tabrla.png
Моменталната состојба на табела по 5 одиграни натпревари во групната фаза во Лигата на Европа !!​

Го имаш гледано Инс воопшто? Па детето има огомен талент, а за Стариџ се знае, одличен играч само малку себичен
Да знам дека е добар Инс, но зошто воопшто го дадовме. Се плашам да не го преплатиме и да испадне како Керол. А Стариџ заедно со Суарез на терен не знам што ќе прават, најверојатно ќе се тепаат за топката. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom