Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каде можам да најдам уље 5w 40w 505.01 низ Скопје? Фабрички тоа треба по спецификација за пумпа дизна системот...

Мислев да земам во скоро време БМВ 320д од 2000 год., ама се мислам нешто дека кога би дал 5 илјади евра за бмв задржано, би дал околу 7 илјади и би земал алфа ромео 159 ЈТД 2.4 од 2007 или 2006 со многу помалку км.... што мислите која е подобра варијанта? ? Која би била потрошната на алфа ромео 159 ЈТД 2.4 ? ?

Мислев да земам во скоро време БМВ 320д од 2000 год., ама се мислам нешто дека кога би дал 5 илјади евра за бмв задржано, би дал околу 7 илјади и би земал алфа ромео 159 ЈТД 2.4 од 2007 или 2006 со многу помалку км.... што мислите која е подобра варијанта? ? Која би била потрошната на алфа ромео 159 ЈТД 2.4 ? ?
Алфата секако ќе биде полуксузна и покомфорна, знам дека не е бемве ама 159ката е преубава, италијанците се перфекционисти па внатрешноста нема споредба
потрошувачката види имаше еден сајт за реална потрошувачка побарај по форумов или темава нз

јас би одел на 159-ката ако може 1,9 јтд

http://www.spritmonitor.de/en/overv...power_s=199&power_e=201&gearing=1&powerunit=2

8 литра во просек за 200 коња според мене е задоволително добро

енд дис ис вот ајм токин абаут :love:

ImageHandler.ashx

8 литра во просек за 200 коња според мене е задоволително добро

енд дис ис вот ајм токин абаут :love:

ImageHandler.ashx

БМВ-то е веројатно подобро за возење (заден погон и се тоа), но и јас да бирам би ја избрал 159-ката заради дизајнот ( а и не верувум дека и самата е баш лоша за возење). Но, не би го зел 2.4 дизелот заради додатните 100 кила напред, туку 1.9 моторот кој потоа можеш да го чипуваш на некои си 180-190 КС... Но, ова е веќе фантазирање :)

разгледував, и сепак и јас мислам дека е подобро 1.9, нема потреба од 2.4 само повеќе да троши и поскапа регистрација....

Една црвена треба да биде на брава а розевата на постојан плус таа е за меморија. Мислам дека вака беа боите одамна немам местено радио.
мене ми требаше точно за да ја изведам таа операција :D

Логиката ти е супер, ама по правило ако сакаш да одржуваш една кола как шо требе, вредноста на самата кола требе да е 1/3 до 1/4 од годишната плата....

Па види си колку пари печалеш на година, и колку пари на месец ти се дават за кола, и колку кеш наеднаш си спремен да извадеш.

мене ми требаше точно за да ја изведам таа операција :D
Така е бе имаш две жици плус, едната е меморија другата е плусот за радиото таа за меморија мора да има цело време плус иначе нема да памти радиото меморирани станици и остали срања а другата ја ставаш на излезот од бравата. Ке провериш не е некоја филозофија неможеш штета да направиш.

Има некој овластен сервис за Нисан низ Скопје, или пак некој што се разбира троа повеќе од таа марка?
За Нисан Примера се работи, неколку работи треба да се средат..

Вака моторот има слаб акомулатор и некако го запалив на гуркање возеше некои 30 метри и нагло губи моќ исто ко да гаси после неколку пати така угасна иако давав гас. сега нејќе да пали. дајте некој совет помош да си отидам дома зосто немам кого да викнам немам пари а и далеку сум од куката за да го оставам зосто е атв и немозам никако да го заклуцам. ВИ БЛАГОДАРАМ

Пробај со кабли од друг акумулатор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom