- Член од
- 18 ноември 2012
- Мислења
- 29
- Поени од реакции
- 21
Значи вака,во последен период сум толку преоптеретена со тоа што да правам понатаму во животот,а немам поим што сакам,и се чувтвувам како само да стојам во едно место.Последна година сум средно образование,досегашните оценки ми се одлични,освен една 4ка во прва година.Во врска со тоа на кој факултет сакам да се запишам не знам,можеби повеќе ми оди накај медицина,но можеби.Само знам дека ми е голема желба да студирам во некоја друга држава (во која пак не знам).Затоа би сакала да дознаам нешто повеќе во врска со студирањето во странство,особено во врска со трошоците..Дали ќе може да бркам некоја стипендија,или нешто сл.Мн ми е битно да дознаам за финансиите бидејќи многу сакам да студирам некаде во странство,да видам друг начин на живот,други луѓе,но не сум сигурна дека моите родители би можеле да го издржат тој товар.Поради тоа си мислев да не се запишувам веднаш на фак.,туку прво една година да работам нешто,за да собирам пари,но таа идеја на моите не им се баш допаѓа,ми кажаа да не се секирам,дека тие се ќе средат,но сепак знам дека во тој случај ситуацијата би била многу тешка.Како и да е,би сакала да слушнам нешто во врска со студирањето во странство (финансиите),и некои предлози за факултет,и таа година ако не се веднаш запишам дали подоцна многу ќе значи и сл..