Книжарници...

Која книжарница ви е омилена...

• Вкупно гласачи
    102

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.816
Поени од реакции
7.128
И како стојат со изборот на литература?

Кога поминав јас не беа снабдени, но тоа беше ептен на почеток. Дечкото ми кажа дека сеуште се во фаза на договор со уште издавачки куќи и како што ми кажа ќе почнат со нивни изданија од нова година.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не сакав да отварам нова тема се одлучив овде да ја вметнав веста. Случајно ја прочитав веста па мислев дека е ок да ја споделам за сите заинтересирани.

Феникс утре отвара прва аутлет книжарница.

Извор
Што е тоа аутлет книжарница? Ќе продава книги кои биле бестселери пред неколку години? Има веб-сајт, каталог?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мислам дека немаат веб-сајт, за фан група на фб не знам не користам фб. Успеав само ова да го најдам како инфо. Се надевам ако бил некој ќе ни објасни што и како има.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Што е тоа аутлет книжарница? Ќе продава книги кои биле бестселери пред неколку години? Има веб-сајт, каталог?
Во главно да. Повеќето книги се постари, мислам дека има најмногу од Култура. Од Три ги има оние од едицијата Вљубени во книгата. Ги има и македонските книги преведени на англиски, од проектот на Владата што беше. Друго приметив доста лектири, сликовници и некои енциклопедии. Имаат и стручна литература, ама не разгледав убаво каква е. Во секој случај, позитивното е тоа што книжарницата е ефтина и може да се најде нешто. Јас си ја зедов Шекспир никогаш не го правел ова од Буковски за 160ден. Во иднина претпоставувам дека ќе ја збогатат понудата. А да, каталог немаат.

R

redhead

Гостин
Некој да не знае дали АЕА - Египетска сонувалка отвориле на друго место книжара?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Гласав за Матица пред се за големиот избор на книги и достапната цена која е пониска во однос на другите книжарници.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Гласав за Матица пред се за големиот избор на книги и достапната цена која е пониска во однос на другите книжарници.
Матица иако има подостапни цени, си наплаќа за својот „квалитет“. Да не зборувам за пиратските верзии на книги како и преводот склепан за недела две. Матица како еден поголем застапник на пазарот треба да се засрами поради нејзината сегашна политика кон истиот. Од година во година одат се подоле и подоле, каде еден ден ќе стигне на рамниште на „Ѓурѓа“ - кои да бидам искрен не знам како сеуште успеваат да опстанат на пазарот поради нивниот шунд од литература како и кастрењето и сакатењето на некој солиден класик.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Некој да не знае дали АЕА - Египетска сонувалка отвориле на друго место книжара?
Мислам дека не. Но речиси сите нивни изданија (книгите на Божин Павловски, Хрониките на Нарнија од К.С. Луис и други) ги има во Матица.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Не сум по читањево книги, ама другарка ми кажа дека во матица имало 50% попуст и видела дека има книга што мене би ме заинтересирала. Отидов, видов, оставив 1500 денари и си купив 2 книги на англиски :D Кој не бил (ако има таков) нека провери /

Kajgana Shop

На врв Bottom