The Walking Dead

The end is шо ? :D

Не мора да има докази, не и се допаѓа и не сака да остане во неговиот град/населба.

Џабе викате дека не била океј, типката си постапи како шо сакаше, не можеме да ја обвинуваме за тоа :D

The end is nigh...like...the end is near...

Замисли ги Јеховините сведоци, само да живеат во контејнери. :P

Арно, не и се допаѓа Гувернерот, ама како збора против сите...не е како шо изгледа, не знам шо...мораш да признаеш, малце звучи како налудничава.

Ај замисли како ќе ти звучеа нејзините глупости ако не ги видевме теглите, убивањето на војниците и Пени.

Ај замисли како ќе ти звучеа нејзините глупости ако не ги видевме теглите, убивањето на војниците и Пени.

Епа вака, прво значи неколку пати ги излажа за оружјето. Значи одма се виде дека нејќе да им го даде,а она неколку пати му рече и кажа дека се осеќа по сигурно со нив. После дупките и крвта на камионот, значи тоа се мали ситници шо се доволни за да не ти се сфиѓа некој. И да не размислува, нешто како осет. Некој повеќе го има некој помалце, кај некој е пред него, а не го гледа, или не сака да го види или не се замара.

Епа вака, прво значи неколку пати ги излажа за оружјето. Значи одма се виде дека нејќе да им го даде,а она неколку пати му рече и кажа дека се осеќа по сигурно со нив. После дупките и крвта на камионот, значи тоа се мали ситници шо се доволни за да не ти се сфиѓа некој. И да не размислува, нешто како осет. Некој повеќе го има некој помалце, кај некој е пред него, а не го гледа, или не сака да го види или не се замара.

За мене е потполно разбирливо што ги задржа нивните оружја. Јас да бев, би го сторил истото. Не би им вервал на непознати луѓе кои ги запознав пред 3 дена и не би им дозволи да се шетаат со катана и пиштоли за време на забави, околу децата... Woodsbury изгледа како цивилизирано место, полно со луѓе кои го продолжиле својот нормален живот колку што дозволуваат условите во една таква околина.

А тоа со крвта и дупките...од кај знае Мишон или Андреа, или кој било друг, дека Гувернерот, човек чија најважна цел е да ги заштити неговите луѓе и да ја задржи човечноста во нив, ладнокрвно би ги убил војниците?

Признавам, ликот многу ми се допаѓа како анти-херој или како антагонист, како сакаш наречи го, па можи затоа сум понаклонет кон него.

За мене е потполно разбирливо што ги задржа нивните оружја. Јас да бев, би го сторил истото. Не би им вервал на непознати луѓе кои ги запознав пред 3 дена и не би им дозволи да се шетаат со катана и пиштоли за време на забави, околу децата... Woodsbury изгледа како цивилизирано место, полно со луѓе кои го продолжиле својот нормален живот колку што дозволуваат условите во една таква околина.

А тоа со крвта и дупките...од кај знае Мишон или Андреа, или кој било друг, дека Гувернерот, човек чија најважна цел е да ги заштити неговите луѓе и да ја задржи човечноста во нив, ладнокрвно би ги убил војниците?

Признавам, ликот многу ми се допаѓа како анти-херој или како антагонист, како сакаш наречи го, па можи затоа сум понаклонет кон него.

Епа Мерил впери пиштол во нив кога ги сретна во шумата и они ги донесоа во градот ако се сеќаваш. Значи они сами не дојдоа таму и нормално е да имаш оружје за самоодбрана. Можеби токму таа широка гостопримливост на Гувернерот создаде сомнеж кај Мишон.
Да не ми сфатиш погрешно, мене Гувернерот ми е супер лик. Само се обидувам да ти го објаснам однесувањето на Мишон, она има некако тежок карактер (најверојатно)

Болдот: Она не знае, и не е сигурнa, ама пукањето и крвта се чудни. Отидоа луѓе да спасат, сепак е чудно :D

Епа Мерил впери пиштол во нив кога ги сретна во шумата и они ги донесоа во градот ако се сеќаваш. Значи они сами не дојдоа таму и нормално е да имаш оружје за самоодбрана. Можеби токму таа широка гостопримливост на Гувернерот создаде сомнеж кај Мишон.
Да не ми сфатиш погрешно, мене Гувернерот ми е супер лик. Само се обидувам да ти го објаснам однесувањето на Мишон, она има некако тежок карактер (најверојатно)

Болдот: Она не знае, и не е сигурнa, ама пукањето и крвта се чудни. Отидоа луѓе да спасат, сепак е чудно :D
Te разбирам. И јас се обидувам да објаснам зошто мислам дека однесувањето на Мишон е ептен параноично и...иритантно.

А тоа со пиштолот...не знам точно, не се сеќавам, ама тогаш Мишон уште ги имаше нејзините миленичиња и тие беа многу гласни тогаш...затоа Мерл со пиштолот кренат замина натаму. Шо знам, можи мислеше дека некој од хеликоптерот има заминато од него и се има претворено во зомби.

И мене би ми било чудно тоа што Гувернерот е толку гостопримлив, ама од кога влегоа во градот, ги гледаа луѓето како мирно пијат лимонада, косат трева и се друго шо ги прават американците во предградијата, не би ми било воопшто чудно, туку Гувернерот би изгледал уште по...awesome. :P

А инаку, немам проблем со луѓе со таков...асоцијален карактер. Омилен лик од GoT ми е Станис. Значи, екстремно сум толерантен. Ама Мишон ја направија како да има шесто сетило...и ептен арогантна е. Деме таа се знае...

А тоа со крвта...па од кај знаат дека не се случило како шо им кажа? Беа таму, ги најдоа војниците умрени или претвотени или како и да им рече...или пукале војниците по зомбите, или неговите луѓе пукале по претворените војници.

Па нели ги виде дупките во џиповите кои таа заклучи дека се свежи. А нели зомбите не пукаат.

Кога ќе излезе шестата епизода?

И отприлика на колку време излегува по една епизода, неможам да дочекам да ја гледам :D

Te разбирам. И јас се обидувам да објаснам зошто мислам дека однесувањето на Мишон е ептен параноично и...иритантно.

Како и да е, ќе видиме понатаму како ќе ја прикажат :D

Па нели ги виде дупките во џиповите кои таа заклучи дека се свежи. А нели зомбите не пукаат.
Абе, како што реков. Има два одговори кои се добри за Гувернерот:

Војниците беа зомби кога стигнаа таму и овие мора да пукаат. Ете ти дупки и крв.

Или...војниците беа нападнати и мораа да се бранат...еве ти парк крв и дупки.

И отприлика на колку време излегува по една епизода, неможам да дочекам да ја гледам :D
Секоја недела има премиера во САД, значи тука по торенти Понеделник сабајле. :)

The end is nigh...like...the end is near...

Замисли ги Јеховините сведоци, само да живеат во контејнери. :P

Арно, не и се допаѓа Гувернерот, ама како збора против сите...не е како шо изгледа, не знам шо...мораш да признаеш, малце звучи како налудничава.

Seriozno???u postapokalipticen svet poln so zombinja....i kade so sekoj gleda da te zaebe...naludnicavo e da si gleas za svojot gz??
Naprotiv lud si ako ne si paranoicen i ako si naiven ko Andrea....Mishon i e klasika prezivuvac ima pominato niz mnogu za da znae deka nemoze da spie mirno i da e sve okej....

6 испаѓа во недела, можеш да ја дочекаш накај 3-4 сабајле, евентуално 5-6. Зависи кога ќе ја стават на замунда, ако симињаш од таму или пиратот не знам кога ги ставаат таму

Абе, како што реков. Има два одговори кои се добри за Гувернерот:

Војниците беа зомби кога стигнаа таму и овие мора да пукаат. Ете ти дупки и крв.

Или...војниците беа нападнати и мораа да се бранат...еве ти парк крв и дупки.

Секоја недела има премиера во САД, значи тука по торенти Понеделник сабајле. :)

Абе, сепак, можеле да ги намамат подалеку од возилата и да ги убијат, да не ги оштетат, оти ќе им се најдат понатаму. :D

Seriozno???u postapokalipticen svet poln so zombinja....i kade so sekoj gleda da te zaebe...naludnicavo e da si gleas za svojot gz??
Naprotiv lud si ako ne si paranoicen i ako si naiven ko Andrea....Mishon i e klasika prezivuvac ima pominato niz mnogu za da znae deka nemoze da spie mirno i da e sve okej....
Сигурно би било подобро да одат сами и пак да живеат во фрижидер. :rolleyes:

Како и да е во Woodsbury, каков и да е Гувернерот, барем е безбедно. Сега за сега нема направено ништо против своите луѓе, туку напротив, гледа да им го направи животот подобар со забави, ладни пијалоци и сл.

Мишон е класика реднек. Неа ја добиваш кога ќе ги собериш Дерил и Мерл. Ама за разлика од неа, тие двајца се интересни ликови.

Абе, сепак, можеле да ги намамат подалеку од возилата и да ги убијат, да не ги оштетат, оти ќе им се најдат понатаму. :D
Е, можеше, ама тогаш немаше Гувернерот да изгледа толку бедес. :P

" We found you too! " :cuc:

Како и да е во Woodsbury, каков и да е Гувернерот, барем е безбедно. Сега за сега нема направено ништо против своите луѓе, туку напротив, гледа да им го направи животот подобар со забави, ладни пијалоци и сл.
Не мислиш дека со самото тоа што чува зомби во својата куќа, и општо во границите на градот, ја доведува во опасност безбедноста на своите луѓе?

Сигурно би било подобро да одат сами и пак да живеат во фрижидер. :rolleyes:

Мишон е класика реднек. Неа ја добиваш кога ќе ги собериш Дерил и Мерл. Ама за разлика од неа, тие двајца се интересни ликови.

Е, можеше, ама тогаш немаше Гувернерот да изгледа толку бедес. :P

" We found you too! " :cuc:

guvernerot ne e bedes....bedes i mishon bedes e rik bedes e deril....guvernerot e mentalno ubolen retardiran lik so ne mu e gajle za gradot i za lugjeto on bara samo nacin kako da ja vrati kerka mu u normala....edvaj go cekam denot koa Rik so sekira u glava ili michone so katanata u jajca ke mu vlezat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom