Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пуштив телевизија и што да видам, филм на Сител. Пробувам да одлучам што е поктастрофално:
преводот, комбинацијата Жан Клод Ван Дам и Денис Родман или моронските дијалози што ги водат.

Никако да се одлучам.

Пуштив телевизија и што да видам, филм на Сител. Пробувам да одлучам што е поктастрофално:
преводот, комбинацијата Жан Клод Ван Дам и Денис Родман или моронските дијалози што ги водат.

Никако да се одлучам.

1. Моронските дијалози
2. лошата комбинација
3. преводот

јас не можам да се одлучам кој е поочаен глумец...

бтњ, на едо иде топган :нинџ:

абе дај не ми кршете филм,(omg pun intended?) лупер треба да е филмчиште!!!!!!!!!!

Леле, се сеќавам на филмов ко мал што сум го гледал, кога Ван Дам бега од островот, и кога има сцена со Родман како фрла камен за да активира бомба и успева од втора зашто “Родман не промашува два пати“ :pos:, така ли беше? :pos:
:cool:

Пред 3-4 месеца го гледав холивудскиот The Girl With The Dragon Tattoo :cuc:
Само што ја догледав шведската верзија :cuc:

Да се чудиш еден ден зошто не добил номинација за оскар за најдобар странски филм. Освен бруталните 2-3 сцени , немам друг одговор на игнорирањето на ваков квалитетен филм.

Е сега холивудскиот исто многу ми се допадна , сепак Даниел Крег и Руни Мара:drk: разбија во филмот , како и зверот Стелан Скарзгард.

Иако траат по 2 саата и 30 минути , и двете верзии ме воодушевија , без една единствена досадна минута.

Јас го гледав шведскиот, ми се виде како нешто надпросечен трилер, ништо посебно. И малку предлог. Другиот решив да не го гледам.

Inace Total Recall ne e los. Go glease nekoj?

More like total bullshit.
Ова можеш да го пишеш само ако не си го гледал оригиналот...од секој аспект е поинтересен, а и визуелниве ефекти ми беа meh.

More like total bullshit.
Ова можеш да го пишеш само ако не си го гледал оригиналот...од секој аспект е поинтересен, а и визуелниве ефекти ми беа meh.

Koga posleden pat si pofalil nesto vo podforumov, hejter eden?
Znaci jasno ni e, nikogas remake ne bil podobar od originalot, ama vaka ako sudime filmovi niednas nema da uzivame vo istite.
Ako go sudis kako stand alone ili eve da ne recam za "novite generacii" filmot minuva prosek.

I da, Ted ima 7ka od mene radi mnogute referenci!!

Јас тотално го имам заборавено оригиналот :)

Koga posleden pat si pofalil nesto vo podforumov, hejter eden?
Znaci jasno ni e, nikogas remake ne bil podobar od originalot, ama vaka ako sudime filmovi niednas nema da uzivame vo istite.
Ako go sudis kako stand alone ili eve da ne recam za "novite generacii" filmot minuva prosek.

I da, Ted ima 7ka od mene radi mnogute referenci!!

За мене remake треба да биде подобар од оригиналот или нема поента да се прави.
Потпаѓаш бе на срањето кое ни го сервираат...само зашто е просек филмов ај да го фалиме. NO!

Или ќе биде профи или GTFO :D

п.с. Тед да го глеам вечер, утре ќе го хејтам.

Хејтањето на Тед е од истите хејтери на фамили гај, или од педери шо не се запалиле на Мила (иако и за нив не би требало да е проблем) :D

За мене remake треба да биде подобар од оригиналот или нема поента да се прави.
Потпаѓаш бе на срањето кое ни го сервираат...само зашто е просек филмов ај да го фалиме. NO!

Или ќе биде профи или GTFO :D

п.с. Тед да го глеам вечер, утре ќе го хејтам.

Ти имаш превисоки критериуми, има срања а има и ок филмчиња. Овој беше фино скоцкан.
Кога оригинални сценарија и филмови не се профи веќе, очекуваш римејк да биде профи или GTFO.. Hahaha, silly mortal. :)

Ted mislev ti e gledan, ne e 7ka inace. :D Wannabe provokacija bese..
Io, gledaj go Total Recall, ne e do tolku sranje. Pa recenziraj go, odamna nemas recenzija. :D

Одамна немам изгледано филм, иначе дисциплиниран сум, штом гледам нешто одма пишам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom