Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ах, вечниот мрч на луѓето што ги читаат книгите и потоа ги гледаат филмовите...

Кога гледаш филм што е направен според книга што ја имаш читано, заборави на книгата..гледај го филмот како дело за себе. Ме нервираат такви луѓе што ги мрчат филмовите само зашо не ја обработиле приказната така како што тие ја доживеале читајќи ја книгата.
Ама најсмешното е што филмот никој не ни го видел. Ај да најдеш некоја мана, пропуст откако ќе го гледаш, ама вака на слепо. Цепидлачење колку да се каже нешто ти се вика тоа, хејтов веќе мода стана.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Филмот го најавуваат како спектакл, а на трејлерот изгледа добро. Само малку ми е чудно што Mr. Unanswered Questions т.е. Дејмон Линделоф го ангажираа за корекција на сценариото, ама ај да не судам пред време.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Attila (2001)
Филмот ги опишува освојувањата на водачот на Хуните Атила со Жерард Батлер. Добра акција, добри борби, се надевам ќе ти се допадне.

First Knight (1995)
Овој мене ептен ми се допадна. Со добра екипа Ричард Гир, Сер Шон Конери, Џулија Ормонд. Се работи за градот Камелот и неговото освојување.
Се надевам ти давам добри предлози (ова засега ми текна на тама каква што бараш)
Првиот витез го имам гледано стварно добро и интересно филмче а Атила го неам гледано ако со сличен тип на предходно спомнатите ке го гледам

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Мене уште со тизерот ми фати око филмчево, книгата инаку ја немам читано. Ама кој хејт на невидено му се удри од луѓево кои ја читале книгава, да ти преседне филмот.
Имаа некои проблеми за време на снимањево, Бред Пит се судрил со режисерот мислам, и доснимуваат сцени па затоа и ја поместија датата требаше порано да искочи, ме мрзи сега да барам што-како...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Mi se preigra sega left 4 dead :mad:

Izleze ubava snimka od Total Recall, vredi vremeto?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Mi se preigra sega left 4 dead :mad:

Izleze ubava snimka od Total Recall, vredi vremeto?
Пред некој час сакав да го симнам, ама од убавите снимки најдов само extended верзија и се откажав. Иако само петнаесетина минути се во прашање.

Инаку, го гледав To Rome with Love и воопшто не ми се допадна. Како Вуди набрзина да го напишал и снимал поради успехот со Midnight in Paris. Сфаќам дека целта на приказните е преку сатира да не` натераат да размислуваме за некои сериозни теми, ама тоа не значи дека треба да умрам од досада. Единствено делот со Болдвин ми беше колку-толку интересен, ама пак во истиот дел Елен Пејџ е прикажана како фам фатал женска со магнетна привлечност пред која секој маж би паднал на колена. Баш. Можеби ова беше некаков обид за иронија, ама мене тоа не ми беше интересно. Среќа Пенелопи Круз разби малку монотонија.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Луѓе, мењајте го друштвото, најдете си луѓе како хипстериве од форумов и нема веќе да ми плачете со вакви работи:
Повеќето луѓе кои ги познавам уште веднаш би го оцениле како досаден и би го исклучиле, бидејќи ретко кој сака да гледа анимиран wannabe документарец на тема филозофија
:D Сигурно ќе им се свиѓа цртанов на сите што гледаат СФУ

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Луѓе, мењајте го друштвото, најдете си луѓе како хипстериве од форумов и нема веќе да ми плачете со вакви работи:

:D Сигурно ќе им се свиѓа цртанов на сите што гледаат СФУ
Кој плаче?

Kajgana Shop

На врв Bottom