Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
може не е тука местото, ама да не отварам нова тема....
Дали некој знае каде може да се купи ваков масажер (foam roller)
Foam-Roller-Hard_390_290_3VAQI.jpg

Кај може да купам во Скопје течиња едно рачни од по 10кг. гумирани или метални,бев во Орка во Веро не најдов

може не е тука местото, ама да не отварам нова тема....
Дали некој знае каде може да се купи ваков масажер (foam roller)
Foam-Roller-Hard_390_290_3VAQI.jpg

Мислам дека наједноставно е да си го нарачаш преку интернет.

со испорака ќе го фати ѓавол и пол, баш сега погледнав околу 2000ден излегува минимум од интернет.

Да, скапо е. Сум видел рачно направени масажери од пвц цевка и парче сунгер.
Во една теретана имаше само пвц цевка и не беше баш пријатно за користење.

Баш сега го најдов ова:
http://www.allthingsgym.com/2011/10/diy-foam-roller-alternatives/

Зголемив количина на храна,целта ми е да кренам маса,да изгледам малце по крупно пошто наеднаш извисочив и сеа тоа ми е нај големата мака. Има некои си мали резултати во рацете,градите онака скромно,е проблемот е што не глеам некакво ширење во делот на рамениците/грбот,и делот кај стомакот некако слабо.

дајте било каков совет.....

Зголемив количина на храна,целта ми е да кренам маса,да изгледам малце по крупно пошто наеднаш извисочив и сеа тоа ми е нај големата мака. Има некои си мали резултати во рацете,градите онака скромно,е проблемот е што не глеам некакво ширење во делот на рамениците/грбот,и делот кај стомакот некако слабо.

дајте било каков совет.....
Јади секој ден 500 калории плус од одржување, оди редовно во теретана 3-4 пати неделно и дај си време, резултатите мора да дојдат :D

Барај на пазар3 или реклама5 имаш коооолку сакаш
На Пазар3 и Реклама5 секој втор оглас е од БидиФит и ФитнесМк,а таму гледам само тегчиња со бучици има јас барам нешто вакво од 10 кг
York_Barbell_Pro-Hex_Dumbells_Medium.JPG

На Пазар3 и Реклама5 секој втор оглас е од БидиФит и ФитнесМк,а таму гледам само тегчиња со бучици има јас барам нешто вакво од 10 кг
York_Barbell_Pro-Hex_Dumbells_Medium.JPG
Ништо не ти кошта ако прашаш, шом имаат од тие сигурно имаат и од овие, можеш да прашаш и по продавниците што се продава спортска опрема, јас знам една спроти влада и една у рамстор (подрум флекс)
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 00:14 ---
Еве шо викаат за месото што го јадиме:
http://www.fakulteti.mk/news/12-11-10/pileshkoto_koe_go_jademe_e_polno_so_voda_i_hemikalii.aspx

Ихии полна капа ти додаваат хидролизиран протеин во пилешкото, одлично побрза апсорбицја :LOL: Шала на страна сите знаат дека пилешкото што се масовно продава не е баш најздраво, од една страна го саламурат во сенешто за да задржи вода, а од друга страна често пилињата се хранат со хормони и антибиотици за побрз раст без притоа пилињата да можат природно да раснат на отворен простор, слободно да се движат и јадат природна храна, дури има случаи на добиена гинекомастија од често јадење пилешко месо. Најдобара алтернатива е кој сака да се замара да купува директно пилиња од селата или пак да се купува свеж несаламурен стек кој пак е за 100денари поскап од обичниот :(

Абе занам дека во Стронг Џим тренинкот е 100 ден , зошона некои му наплакаат 60 ден ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom