Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Во ред пума ти благодарам многу за објаснувањето, сега пред да почнам со аплицирањево од први, прибирам различни искуства и мислења, максимално собирам информации од секаде за животот таму, начинот на работа, плаќањето, меѓучовечките односи и тн и тн, да знам барем отприлика што ме чека и барем колку толку да можам од тука пред да се трга психички да се спремам. :)

Се спремав и јас и не верував дека тукашните планови нема да ми користат многу... :) Ама така е.
Ништо не е сигурно, ама ајде, нека е со среќа и убаво да си пројдеш, и пари да направиш и да се изнашеташ :)

I jas sum tuka za dobar sovet i pametno mislenje, i fala bogu ima i takvi. Toa sto vredi se iskustva na tie sto bile (respect Milivoe i sl).
Tvoevo bese "epten" reklama. Ke bese dovolen samo link, poso malku e neprijatno da se citaat esei od tip "kako da se iznafalis" u 1000 zbora. Nema ljutis, i ova e mislenje...

Може така изгледа ама ни најмалку не беше реклама, бев многу потресен ради англискиот... Следен пат само линк :)
П.С Секако дека нема лутиш!

Ти ја препорачувам Тутунска Банка, одлични услови. Јас земав 60,000 од ФУЛМ и 45,000 од Тутунска.

Само по волку ти одобриа или ? Пошо за тутунска нели беше 150 000 денари?

Poleka Poleka i jas ke se pripremam za da odam vo USA vo potraga po rabota pred se rabota na brod, no ne bi bilo loso i na kopno no neznam sto i jas kako i drugite sobiram iskustva da vidam sto me ceka koga ke stasam pa so sreka na site sto ke odite narednata t.s 2013 godina da se iznasetate i da si se vratite zdravi i zivi PoZz BOBI . . .
A zaboraviv i polni so ubavi iskustva

Ќе идам и јас најверојатно летово.
Колку е лесно да се најде втора работа? И каде е подобро? Поголем град, поголема плата и поголеми трошкови или помал град, помала плата и помали трошкови?

Колку е лесно да се најде втора работа? И каде е подобро? Поголем град, поголема плата и поголеми трошкови или помал град, помала плата и помали трошкови?
Лесно е за втора работа, на кој му се работи има. Сега зависи, кога ќе отидеш, дали во тоа место има можност за втора работа(за ова треба да те информира и агенцијата), итн, али воглавно од 90% од луѓето што ги знам и што отидоа, најдоа втора работа. За ова второто, мислам дека ти е подобро во помало место, работата ќе ти биде блиску, маркети исто така, а и многу многу поефтино, а разликата во платата и не е баш кој знае колкава. Разлистај ја назад темава ако имаш време, речиси сите препорачуваат да одиш на такво место.

Што е за тебе мал а што голем град? А и кој ти кажа поголем град поголема плата и обратно? :icon_lol:

Што е за тебе мал а што голем град? А и кој ти кажа поголем град поголема плата и обратно? :icon_lol:
Па мислев на места како Мајами, каде што за да стигнеш на работа можеби ќе ти треба и повеќе од еден саат. За второто, логика. Немам сеуште разгледано никаква понуда.

Па мислев на места како Мајами, каде што за да стигнеш на работа можеби ќе ти треба и повеќе од еден саат. За второто, логика. Немам сеуште разгледано никаква понуда.

Нема никаква логика да патуваш до работа 1 саат. Сите работни понуди се така направени така да сместувањето е блиско до работата и е обезбедено од работодавецот , друга работа е што никој не би се нафатил да патува 1 саат до работа.
А тоа поголем град поголема плата, не би се сложил. Поголема плата има таму каде што има недостиг на работници.

Ako apliciram za rabota vo USA a pritoa imam 10 godisna viza koja mi vazi do 2021 godina, dali ce mi ja ponistat turistickata viza ili ce mi dadat rabotna viza a turistickata da mi ostane. Neznam dali da rizikuvam da dobiam rabotna viza za 4 meseci ili pak da si ostanam so turisticka samo za da se setam. Vase mislenje ili iskustvo ??

Де4ки, јас сум од Прилеп и планирам исто да аплицирам за работа во УСА, но не одам редовно на предавања. Колку тоа може да ми биде проблем околу визата ?
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 16:49 ---
Poleka Poleka i jas ke se pripremam za da odam vo USA vo potraga po rabota pred se rabota na brod, no ne bi bilo loso i na kopno no neznam sto i jas kako i drugite sobiram iskustva da vidam sto me ceka koga ke stasam pa so sreka na site sto ke odite narednata t.s 2013 godina da se iznasetate i da si se vratite zdravi i zivi PoZz BOBI . . .
A zaboraviv i polni so ubavi iskustva
Подобро е на копно, бев на брод верувај ми ;) најдеш ли нешто пиши ми (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom