Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.091
- Поени од реакции
- 11.496
А како стои Гранит?Инаку Бетон се тргува на само 11% од сметководствена вредност...Интересно
А како стои Гранит?Инаку Бетон се тргува на само 11% од сметководствена вредност...Интересно
Види сам http://www.mse.mk/mk/stats/current-ratios/4 Добар е и тој...Инаку и Фершпед добро тера...А како стои Гранит?
За Бетон и Гранит на хартија јасно е дека ќе пораснат после инекцијата. Ме буни Фершпед со ваков пораст, дали он го зема тендерот за Скопје 2014?Интересно економијава иде надоле а има одредени фирми кој се држат одлично а типував добар дел од нив. Уште само да рипне цената на акција...а ако и тоа не барем ќе падне фина дивиденда.
Овие добивки на Фершпед се ситница (да не кажам мизерни) во споредба со добивките што ги правел во златноте време на транзицијата.Ме буни Фершпед со ваков пораст
Тоа време го знам. Но Штерјо пред две години го здрмаа јако, сите клиенти му се повлекоа, се развлече на милион ситни бизниси најмногу по Штип и Свети Николе и главниот извор почна да му се суши. Незнам дали знаете но Фершпед не плаќа со пари него со компензација. А од друга страна за наплата прима пари. Како се чистат на крај година еден Господ знаеОвие добивки на Фершпед се ситница (да не кажам мизерни) во споредба со добивките што ги правел во златноте време на транзицијата.
Познаник што работи во јавна администрација ми има кажувано дека тогаш се чекало Штерјо да плати давачки спрема државата за да може јавната администрација да земат плата.
Катастрофа е денес. Викав јас дека не е на арно што го реизбраа Ѓупчето америчко.Денес берзата пукна -1.79% и е на 1731 и е на најниско ниво од 2009 дали ќе го стигне дното од 2009 од 1630-40? Што мислите?
Зошто не е арно? Ќе продолжи со глупавите политики како од 2009 а од тогаш рипна доста берзата барем во САД за Европа тие си имаат други маки.Катастрофа е денес. Викав јас дека не е на арно што го реизбраа Ѓупчето америчко.
Вчера и денес американските берзи се во пад, токму поради реизборот на дотичниот.Зошто не е арно?
Najgolem "vinovnik" za padot na indexot spored dnevnata lista e KMB. Cela nedela posle prilicno losiot kvartalen izvestaj vestacki se obiduvaa da ja odrzat cenata na nekoe nivo no denes najposle pukna i go povlece cel index nadole. Kaj KMB gledam "kapacitet" da odi i pod 2000, a bidejki se raboti za najlikvidnata akcija(ili mi se cini?), mislam deka zadadenite "celi" se lesno dostizni.Денес берзата пукна -1.79% и е на 1731 и е на најниско ниво од 2009 дали ќе го стигне дното од 2009 од 1630-40? Што мислите?
KMB падна 3,6%, Топлификација падна за цели 8,5%.Najgolem "vinovnik" za padot na indexot spored dnevnata lista eKMBToplifikacija.
Ако мислиш дека Топлификација има поголемо влијание врз падот и покрај 6 пати поголемиот промет на КМБ, немам намера да те разубедувам тука во тоа.KMB падна 3,6%, Топлификација падна за цели 8,5%.