Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Падна и ти на хајпот а? Фантастично изглеа my ass, 85% од филмот е во темница. Нема смисла анимиран филм да биде толку даркерски, т.е. има, ама овде ич не лежеше. Најслаба анимација досега во филмов, а и најслаб им е досега, освен нели Cars 2.

Sedi sega, se znaese deka ke e darkerski uste koga go najavija. Imase temnica ama pak se gledase ubavo deka e napraven.
Vizuelno filmot bese predobar, ti si se razocaral opsto I sega sve povrzano hejtas :nenene:

Remember remember the 5th of november
Арно шо ајсбој ме потсети :D
И лејм ќе биде ако почнат сите да замараат со цитатов. Сакам да бидам различен од другите.

Незнам дали си ме прочитал, одамна беше.

После некои 3/4 години, си реков пак да го пуштам филмов да го изгледам, незнам зашто ми текна баш на него....го симнав и го гледав, и изреката ми остана во глава. Случајно после неколку часа, гледам која дата е, оп што ќе видам 5-th of november :D

Е сега кажи дека е случајно, и не е успешна "сублиминална порака" :)

Den of Geek направиле листа од 25 филмови кои не очекуваат следната година.
http://www.denofgeek.com/movies/23297/the-top-25-must-see-movies-of-2013

Со оглед на тоа какви филмови се во најава, изгледа ќе биде разочарувачка година. (n) Скоро сите филмови се или продолженија, или филмчиња базирани според стрип или преработки.
Не знам зошто би ни бил потребен римејк на Evil Dead??? Psyside, што мислиш, ќе го утнат ли ова?
Fast Six, The Hunger Games 2, нов Thor и Iron Man 3 се филмови за кои не ми е гајле и нема да ги гледам, додека со душа ќе ги чекам Kick Ass 2, The Wolverine, новиот на Сајмон Пег, на Нил Бломкамп (иако уште не сум сигурен дали District 9 ми се свиѓаше или не) и да видиме што може да понуди Гилермо дел Торо.
Барем има доста анимирани. Иако немам нов анимиран филм гледано, освен тој со бувовите што имаше долго име па го заборавив :D, не знам што има интересно од таа сфера.

Мене од овие ми фаќаат око Стар Трек-от, пошо си го чекам од кога го изгледав првиот дел, и Oblivion, пошто сакам пост-апокалиптични и од сликата визуелно ми делува како Dune.

Taпа е другава година...само 2 филма ме интересираат - Син Сити двојката, најверојатно задња шанса за Мики Рурк да блесне пак, другите проекти му се тиња, 60 ги накрца а и лицено какво му е веќе :( (Passion Play :eek:), и новиот од Бломкамп, би требало да биде сличен на Дистрикт 9, а и кратките филмови му ги гледав на Јутуб (сите ги има) многу му се јаки, очекувам бајги од него понатака у СФ жанров, само да не (ме) разочара со вториов филм како Данкан Џоунс...
Од другиве филмови, Гравити (СФ драма-трилер од Куарон со Булок и Клуни), Ронин 47 од типот што требаше да го режира Прометеус после краткиов филм
http://www.youtube.com/watch?v=Jeve1kJCBlc
ама читав нешто дека од студиото интервенирале - надминат бил буџетот и доснимувале сцени со Кијану Ривс да го има повеќе у филмот (n) , а да и продолжението на The Raid - Berandal.
Останативе ми се мех - продолженија, непотребни римејци и т.н. комедии...

Со оглед на тоа какви филмови се во најава, изгледа ќе биде разочарувачка година. (n) Скоро сите филмови се или продолженија, или филмчиња базирани според стрип или преработки.
Не знам зошто би ни бил потребен римејк на Evil Dead??? Psyside, што мислиш, ќе го утнат ли ова?

Зарем се сомневаш? :D

Ништо не чекам посебно, ама ќе се изгледаат сите филмови, од што нема што друго да се гледа.
Океј анимираниве може да бидат интересни....

Ништо не чекам посебно, ама ќе се изгледаат сите филмови, од што нема што друго да се гледа.
Океј анимираниве може да бидат интересни....
Напротив, има многу за гледање. :D Серии и стари филмчиња кои си ги пропуштил или си немал шанса (па и не ти текнало) да ги гледаш. :D Јас за брзо ќе си правам маратон на вестерни. :rolleyes:

На денешен ден:

nov5+back+to+the+future.jpg

ПС. По препорака на некој членови погледав неколку европски филмови и се префрлам на европска кинематографија и по којзнае којпат уанс агеин oh , yeah!
Генерално, пак ќе повторам, не е проблемот во Холивуд Vs Европска и Светска кинематографија. Проблемот е што ние се сакаме да изгледаме. И во Европската/Светската кинематографија има купишта ѓубре и нешто ситно што испливува како квалитет. Тргни од Македонија: колку филмови излегоа годинава? (4-5?) Колку од нив се вистински квалитет? (1).

Така е секаде, само за наша голема среќа, глупостите од Европскиот/Светскиот филм тешко стигнуваат до нас, се мачиме дури и да разбереме што излегло квалитетно за да го изгледаме на крај година. За разлика од нив, Холивуд нема никаков проблем со дистрибуција и маркетинг, така да за Холивудските филмови дознаваме некогаш и година/две пред да се снимат. И после удри, се што е на Замунда да се изгледало :) На времето се тркавме со другарите кој прв ќе изгледа се што има во одредена видеотека. Сите филмови со Чак Норис и Мајкл Дудиков ги имам гледано. И со Шо Кошуги.

Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur напален сум за ваков тип на филм вечерва или би се задоволил со некоја топ акција како Die Hard или Bournе отворен за предлози :D

Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur
Си ги изгледал сите :)
Гледај ги John Carter или Immortals ако сакаш и малку фикција во истите, макар што и двата се направени исклучиво за во кино.
Или префрли се на азиските: Croaching Tiger Hidden Dragon, House of the Flying Daggers или Hero.

Гладијатор не го спомна... a long shot...

Сите спомнати ги имам глеано а за Гладиатор ептен е long shot :D Jonh Carter i Immortals тотално разочарување :(
Такви филмови се гледаат без очекувања :) John Carter мене ми беше забавен, го гледав на кино фино си поминав. Ме потсети на Мумија ма да е далеку од споредба, Мумија првиот дел е филмиште.

Ке го гледам чим вреди разочаран сум веке од холивудската продукција не прават филмови во таков стил се повеке ми ги форсираат романтичните комедии и тин филмовите дај некој блокбастер ... Би го препорачал за гледање Max Manus i Into the white европска кинематографија филмчиња што вредат да се погледнат 2 се со тема WW2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom