Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Wreck it Ralph добива ептен добри критики.
Изгледа и тоа ќе треба да се гледа во Синеплексот.Сите пари ќе ми ги земат :ROFLMAO:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Wreck it Ralph добива ептен добри критики.
Изгледа и тоа ќе треба да се гледа во Синеплексот.Сите пари ќе ми ги земат :ROFLMAO:
Интересна му е приказната изгледа, едвај го чекам. Brave го изгледав, онака фанстастично изгледа, овие од Пиксар се цареви, ама му фалеше приказна. (n)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Интересна му е приказната изгледа, едвај го чекам. Brave го изгледав, онака фанстастично изгледа, овие од Пиксар се цареви, ама му фалеше приказна. (n)
Падна и ти на хајпот а? Фантастично изглеа my ass, 85% од филмот е во темница. Нема смисла анимиран филм да биде толку даркерски, т.е. има, ама овде ич не лежеше. Најслаба анимација досега во филмов, а и најслаб им е досега, освен нели Cars 2.

Иначе го гледав The Watch. Поглуп филм, нема, толку ме изиритира што со повредена рака станав да ви го напишам ова. Стилер, Вон и Хил си глумат стандард исти ликови секој филм, приказната (не дека ја има, намерно ја нема) е ретардирано средена, а од заебанциите само почетокот е добар. Иде времето на гледање газови како во Idiocracy...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Падна и ти на хајпот а? Фантастично изглеа my ass, 85% од филмот е во темница. Нема смисла анимиран филм да биде толку даркерски, т.е. има, ама овде ич не лежеше. Најслаба анимација досега во филмов, а и најслаб им е досега, освен нели Cars 2.
Sedi sega, se znaese deka ke e darkerski uste koga go najavija. Imase temnica ama pak se gledase ubavo deka e napraven.
Vizuelno filmot bese predobar, ti si se razocaral opsto I sega sve povrzano hejtas :nenene:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Remember remember the 5th of november
Арно шо ајсбој ме потсети :D
И лејм ќе биде ако почнат сите да замараат со цитатов. Сакам да бидам различен од другите.
Незнам дали си ме прочитал, одамна беше.

После некои 3/4 години, си реков пак да го пуштам филмов да го изгледам, незнам зашто ми текна баш на него....го симнав и го гледав, и изреката ми остана во глава. Случајно после неколку часа, гледам која дата е, оп што ќе видам 5-th of november :D

Е сега кажи дека е случајно, и не е успешна "сублиминална порака" :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Remember remember the 5th of november
Арно шо ајсбој ме потсети :D
И лејм ќе биде ако почнат сите да замараат со цитатов. Сакам да бидам различен од другите.
А таман сакав авторски права да си барам :).....

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Den of Geek направиле листа од 25 филмови кои не очекуваат следната година.
http://www.denofgeek.com/movies/23297/the-top-25-must-see-movies-of-2013

Со оглед на тоа какви филмови се во најава, изгледа ќе биде разочарувачка година. (n) Скоро сите филмови се или продолженија, или филмчиња базирани според стрип или преработки.
Не знам зошто би ни бил потребен римејк на Evil Dead??? Psyside, што мислиш, ќе го утнат ли ова?
Fast Six, The Hunger Games 2, нов Thor и Iron Man 3 се филмови за кои не ми е гајле и нема да ги гледам, додека со душа ќе ги чекам Kick Ass 2, The Wolverine, новиот на Сајмон Пег, на Нил Бломкамп (иако уште не сум сигурен дали District 9 ми се свиѓаше или не) и да видиме што може да понуди Гилермо дел Торо.
Барем има доста анимирани. Иако немам нов анимиран филм гледано, освен тој со бувовите што имаше долго име па го заборавив :D, не знам што има интересно од таа сфера.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Mene mi se skoka spin-off-ov, wolverinov u japonija tamu nekade 2013, dodeka pak 2014ta Days of Future Paste, posle First Class, nemozam da go docekam! :place:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Мене од овие ми фаќаат око Стар Трек-от, пошо си го чекам од кога го изгледав првиот дел, и Oblivion, пошто сакам пост-апокалиптични и од сликата визуелно ми делува како Dune.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Taпа е другава година...само 2 филма ме интересираат - Син Сити двојката, најверојатно задња шанса за Мики Рурк да блесне пак, другите проекти му се тиња, 60 ги накрца а и лицено какво му е веќе :( (Passion Play :eek:), и новиот од Бломкамп, би требало да биде сличен на Дистрикт 9, а и кратките филмови му ги гледав на Јутуб (сите ги има) многу му се јаки, очекувам бајги од него понатака у СФ жанров, само да не (ме) разочара со вториов филм како Данкан Џоунс...
Од другиве филмови, Гравити (СФ драма-трилер од Куарон со Булок и Клуни), Ронин 47 од типот што требаше да го режира Прометеус после краткиов филм
http://www.youtube.com/watch?v=Jeve1kJCBlc
ама читав нешто дека од студиото интервенирале - надминат бил буџетот и доснимувале сцени со Кијану Ривс да го има повеќе у филмот (n) , а да и продолжението на The Raid - Berandal.
Останативе ми се мех - продолженија, непотребни римејци и т.н. комедии...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Со оглед на тоа какви филмови се во најава, изгледа ќе биде разочарувачка година. (n) Скоро сите филмови се или продолженија, или филмчиња базирани според стрип или преработки.
Не знам зошто би ни бил потребен римејк на Evil Dead??? Psyside, што мислиш, ќе го утнат ли ова?
Зарем се сомневаш? :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ништо не чекам посебно, ама ќе се изгледаат сите филмови, од што нема што друго да се гледа.
Океј анимираниве може да бидат интересни....

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Ништо не чекам посебно, ама ќе се изгледаат сите филмови, од што нема што друго да се гледа.
Океј анимираниве може да бидат интересни....
Напротив, има многу за гледање. :D Серии и стари филмчиња кои си ги пропуштил или си немал шанса (па и не ти текнало) да ги гледаш. :D Јас за брзо ќе си правам маратон на вестерни. :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom