Еванѓелиа Ванѓа Димитрова - Мистерија или?

Член од
22 септември 2007
Мислења
160
Поени од реакции
1

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
За неа се сеќавам, се пишуваше во едно списание, се викаше ХОРОСКОП (не знам дали уште постои), во секој број се пишуваше по две-три страни за неа....

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Баба Ванѓа БУДАЛАТА!!!
Зошто сеуште отварате теми за илузорно суштество?
Глеајте Пинк телевизија или слично,ама воа е катастрофално.
Оти да се лажеме?

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Темата е малку згрешена

Баба Ванѓа не е мистерија таа била скромна жена која не барала пари за ти гледа и мота филмови.

Добро воспитана и семјна личност.

Од сите дискусии и статии кој ги имам прочитано се гледа дека била и доста паметна и добро знаела да ги обајснува работите на луѓето.

Што значи е е била српски `јасновидец` кој дури и преку телефон може да ти ја предскаже судбината.

Жената е барала само кога сте кај неа да носите коцка шекер ништо повеќе.

Руските научници сметаат дека преку кристалите на шеќерот се остварува врска на енергијата која дава информациија за судбината.

Кај баба Ванѓа се биле тајно многу светски политичари ,но сите биле кутурно одбивани.

Што значи жената не сакала да се меша во политчки дејства .

Таа се вика Ванѓа , а не Ванга сите Бугари ја викат Ванѓа иако во бугарскиот јазик нема Ѓ .

Таа е родена во Струмица `совермените` Бугарски автори сакат да го смената тоа но за нивна жалост посои архива со избоди од родените.

Мене ме чуди само колку страв се имале политичарите од неа што ја имат оставено жива добро е познато дека луѓето со ваква моќ брзо гинат.

Што сакав да кажам Ванѓа не била некоја која збирала пари и криела нешто и се правела дека знае , а незнае.

Посотојано била под обсервација на руски научници , но нивните иструменти ништо не покажувале многу пати и аудио сигналот се губел.

Затоа ве молам темата да ја прекристите во Мистериозната моќ на Ванѓа бидејки Ванѓа како Ванѓа си е нормална жена.
п.с
Способностите и се далеку потврдени од најскептичните.
Дури некој пат тие ја снимале (прискушлувале) без нејзино знаење надвор од нејзиниот дом и таа кажувала каде се наоѓат

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Пријател на татко ми има кај Ванѓа одено.
Нели за да му предвиди за живот и таа само му рекла - ти бргу ќе одиш на многу далек пат - после кратко време починал.

А јас ја имам книгата... стварно многу јака работа.Којзнае што ли е...

Ја прашувале и за гробот на Александар Македонски ... а таа рекла - гробот е во нашата земја,само човештвото уште не е доволно созреано за да може да го открие ...

ФЕНОМЕН !!!

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
nekade gi procitav ovie nejzini prorostva za slednite godini

2008 - attack on 4 staatsschefs. conflict in industan. this one of that is would establish for the 3ten world war.

2010 - start of the 3ten world war. that get catches in November 2010 on and ends catches get become would end used in October 2014th it with a conventional on, after that however however first nuclear- and at that chemical weapons.

2011 - as a result of the radioactive remainders no tierwelt and none remains plant on the north hemisphere. After that the Moslems catch chemical get one at against the remained Europeans.

2014 - of the großtel of the persons will suffer from different hautkrankheiten... zb hautkrebs... as a result of the chemistry.

2016 - Europe is almost deserted

China will become 2018 - the new world power. developing countries of exploited the exploiter.

2023 - a small variation in the orbit of that would ground.

2025 - Europe is inhabited still scarce.

2028 - development of a new energy source. (Probably a controlled termo-atomic-reaction) the hungerzeit slowly is overcome. It starts planned a bemannters weltraumschiff
to that Venus (venera).

2033 - the pohl eggs melt climbs. the meeresspiegel.

2043 - the international economy blooms.

2046 - it let itself any organs "cultivate". the organ exchange becomes slow the best method of the healing.

2066 - in the attack on the Muslim Rome, used the usa a new type of weapons (- is based on the climate. violent temperatursturz)

2076 - company without classes (communism)

2084 - restoration of nature

2088 - new illness - older become in seconds.

2097 - the fast more old will be overcome.

2100 - an artificial the dark side of that would sun would ground illuminated.

2111 - persons become cyborgs (live robot)
2123 - Wars between small countries. Big countries don’t get evolved.
2125 - In Hungry the signals from Space are received. (People will be reminded of Vanga again)
2130 - Colonies under water (advices from aliens)
2154 - Animals become half-humans.
2167 - New religion
2170 - Big drought.
2183 - Collony on Mars becomes nuclear nation and is asking for independence from the Earth. (same way as U.S. did from England)
2187 - Successfully two volcano eruptions are stopped.
2195 - Sea colonies are fully supplied with energy and food.
2196 - Full mixture between Asians and Europeans.
2201 - Thermonuclear reactions on the Sun slow down. Temperatures Drop.
2221 - In the search of Alien life, human beings engage with something very freighting.
2256 - Spaceship brings a freighting new disease into Earth.
2262 - Orbits of planets start to change progressively. Mars is undera threat of being hit by a comet.
2271 - Physic properties are calculated over, since they changed.
2273 - Mix of yellow, white, and black race. New race.
2279 - Energy out of nothing (probably from vacuum or black holes)
2288 - Travel through time. New contacts with the aliens.
2291 - Sun cools. Attempts to fire it up again are taken.
2296 - Bright flashes on the Sun. Force of gravity changes. Old space stations and satellites begin to fall
2299 - In France, there is a partisan uprising against Islam.
2302 - New important new laws and mysteries about the universe are uncovered.
2304 - The mystery of the Moon is uncovered.
2341 - Something frightening is closing in with Earth from the space.
2354 - Accident on one of the man made suns, will result in drought.
2371 - Mighty hunger.
2378 - New and fast growing race.
2480 - Two man made suns will collide. Earth is in the dark.
3005 - War on Mars. Trajectory of planets changes.
3010 - Comet will ram into the Moon. Around Earth there is a belt of rocks and dust.
3797 - By this time, everything living on Earth dies. But humans are able to put in the essentials for the beginning of a new life in a new star system.

П

Паган-др

Гостин
Ова она го предвидела? Пошто колку што знам она ти предскажува само ако ја прашаш. Ако грешам поправете ме. Иначе многу сакам да слушам за неа и тие приказни и предскажувања што ги кажала.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Еве на македонски истото од погоре
Од 2008-ма па до 3797-ма година. Дали ќе биде така, да сме живи па ќе кажеме.

• 2008 - Искушенија за 4-те најголеми. Конфликт во Индија. Тоа ќе биде една од причините за 3-та светска војна.
  • 2010 - Почеток на 3-та светска војна. Војната ќе почне во ноември 2010 година и ќе заврши во октомври 2014 година. Ќе започне како обична, па ќе биде применето атомско, а потоа и хемиско оружје.
  • 2011 - Како резултат на радиоактивни врнежи на Северната полутопка нема да останат ни животни ни растенија. Потоа Муслиманитеќе почнат хемиска војна против преживеаните Европејци.
  • 2014 - Мнозинството ќе страдаат од гноеви, рак на кожа и други кожни болести како последица од хемиската војна.
  • 2016 - Европа е скоро бесчовечна.
  • 2018 - Нова светска велесила е Кина. Експлоатираните стануваат експлоататори.
  • 2023 - Малку ќе се измени орбитата на Земјата.
  • 2025 - Европа уште е со малку население.
  • 2028 - Нов извор на енергија (веројатно контролирана термојадрена реакција). Гладот постепено се надминува. Стартува пилотиран вселенски брод кон Венера.
  • 2033 - Поларниот мраз се топи. Се зголемува нивото на океаните.
  • 2043 - Светската економија цвета. Во Европа мнозинството е муслиманско.
  • 2046 - Регенерирање органи. Замената на органи станува најчест метод на лекување.
  • 2066 - При напад на муслиманскиот Рим, САД применуваат нов вид оружје - климатско. Остро заладување.
  • 2076 - Бескласно општество (комунизам).
  • 2084 - Обновување на природата.
  • 2088 - Нова болест - стареење за неколку секунди!!!
  • 2097 - Брзото стареење е победено.
  • 2100 - Вештачко Сонце ја осветлува темната страна на Земјата.
  • 2111 - Луѓето станиваат киборзи (живи роботи).
  • 2123 - Војна меѓу мали господарства. Државите не се вмешуваат.
  • 2125 - Во Унгарија ќе регистрираат сигнали од Вселената (повторно ќе се сетат сите на Ванѓа).
  • 2130 - Колонии под вода (по совет на вонземјани).
  • 2164 - Животните се претвораат во полулуѓе.
  • 2167 - Нова религија.
  • 2170 - Голема суша.
  • 2183 - Колонијата на Марс станува самостојна држава и бара независност од Земјата (како САД од Англија).
  • 2187 - Проработуваат 2 големи вулкани.
  • 2195 - Морските колонии целосно се независни и со енергија и со храна.
  • 2196 - Комплетно смешување на Азијатите и Европејците.
  • 2201 - На Сонцето се случуваат термојадрени процеси. Се лади.
  • 2221 - Во потрага по вонземен живот човештвото стапува во контакт со нешто ужасно.
  • 2256 - Вселенски кораб донесува на Земјата нова страшна болест.
  • 2262 - Постепено се менуваат орбитите на планетите. Марс го загрозува комета.
  • 2271 - Новото препрочитување ги менува физичките константи.
  • 2273 - Смешување на жолтата, белата и црната раса. Нова раса.
  • 2279 - Енергија од ништо (веројатно, од вакуум или од црните дупки).
  • 2288 - Патување во времето. Нови контакти со вонземјани.
  • 2291 - Сонцето згаснува. Се бара чаре за негова обнова.
  • 2296 - Силни експлозии на Сонцето. Се менува силата на тежата. Почнуваат да паѓаат старите космички станици и сателити.
  • 2299 - Во Франција - партизанско движење против исламот.
  • 2302 - Откривање нови важни закони и тајни на Вселената.
  • 2304 - Откриена тајната на Месечината.
  • 2341 - Нешто страшно од космосот се приближува кон Земјата.
  • 2354 - Хаварија на едно од вештачките Сонца предизвикува суша.
  • 2371 - Голем глад.
  • 2378 - Нова брзо растечка раса.
  • 2480 - Судар на две вештачки Сонца. Земјата е во самрак.
  • 3005 - Војна на Марс. Се нарушува траекторијата на планетата.
  • 3010 - Комета ја разронува Месечината. Околу Земјата - појас од камења и прав.
  • 3797 - Ова време на Земјата ќе изумре сè живо, но човештвото може да основа нов живот во друг ѕвезден систем.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Малку страв да те фати...кога ќе се земе во предвид дека 87% од сите пророштва на бабата Ванѓа се реализирале и ништо чудно да се оствари горенаведеното

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.054
Јас колку што знам ова се пророштва на Нострадамус,а не на Баба Ванѓа.Дали некој погрешил или е можно и двајцата буквално истото да гопредвиделе???:toe:

D

DeviL_32`

Гостин
ајмо мафијо уш 2 години и војниии:buum::violent1::icon_roll

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.852
Поени од реакции
5.676
Јас колку што знам ова се пророштва на Нострадамус,а не на Баба Ванѓа.Дали некој погрешил или е можно и двајцата буквално истото да гопредвиделе???:toe:
потполно се согласувам ова се пророштвата е дедо Нострадамус не од баба Ванѓа :pos: :pos:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
nekade gi procitav ovie nejzini prorostva za slednite godini

2008 - attack on 4 staatsschefs. conflict in industan. this one of that is would establish for the 3ten world war.

2010 - start of the 3ten world war. that get catches in November 2010 on and ends catches get become would end used in October 2014th it with a conventional on, after that however however first nuclear- and at that chemical weapons.

2011 - as a result of the radioactive remainders no tierwelt and none remains plant on the north hemisphere. After that the Moslems catch chemical get one at against the remained Europeans.

2014 - of the großtel of the persons will suffer from different hautkrankheiten... zb hautkrebs... as a result of the chemistry.

2016 - Europe is almost deserted

China will become 2018 - the new world power. developing countries of exploited the exploiter.

2023 - a small variation in the orbit of that would ground.

2025 - Europe is inhabited still scarce.

2028 - development of a new energy source. (Probably a controlled termo-atomic-reaction) the hungerzeit slowly is overcome. It starts planned a bemannters weltraumschiff
to that Venus (venera).

2033 - the pohl eggs melt climbs. the meeresspiegel.

2043 - the international economy blooms.

2046 - it let itself any organs "cultivate". the organ exchange becomes slow the best method of the healing.

2066 - in the attack on the Muslim Rome, used the usa a new type of weapons (- is based on the climate. violent temperatursturz)

2076 - company without classes (communism)

2084 - restoration of nature

2088 - new illness - older become in seconds.

2097 - the fast more old will be overcome.

2100 - an artificial the dark side of that would sun would ground illuminated.

2111 - persons become cyborgs (live robot)
2123 - Wars between small countries. Big countries don’t get evolved.
2125 - In Hungry the signals from Space are received. (People will be reminded of Vanga again)
2130 - Colonies under water (advices from aliens)
2154 - Animals become half-humans.
2167 - New religion
2170 - Big drought.
2183 - Collony on Mars becomes nuclear nation and is asking for independence from the Earth. (same way as U.S. did from England)
2187 - Successfully two volcano eruptions are stopped.
2195 - Sea colonies are fully supplied with energy and food.
2196 - Full mixture between Asians and Europeans.
2201 - Thermonuclear reactions on the Sun slow down. Temperatures Drop.
2221 - In the search of Alien life, human beings engage with something very freighting.
2256 - Spaceship brings a freighting new disease into Earth.
2262 - Orbits of planets start to change progressively. Mars is undera threat of being hit by a comet.
2271 - Physic properties are calculated over, since they changed.
2273 - Mix of yellow, white, and black race. New race.
2279 - Energy out of nothing (probably from vacuum or black holes)
2288 - Travel through time. New contacts with the aliens.
2291 - Sun cools. Attempts to fire it up again are taken.
2296 - Bright flashes on the Sun. Force of gravity changes. Old space stations and satellites begin to fall
2299 - In France, there is a partisan uprising against Islam.
2302 - New important new laws and mysteries about the universe are uncovered.
2304 - The mystery of the Moon is uncovered.
2341 - Something frightening is closing in with Earth from the space.
2354 - Accident on one of the man made suns, will result in drought.
2371 - Mighty hunger.
2378 - New and fast growing race.
2480 - Two man made suns will collide. Earth is in the dark.
3005 - War on Mars. Trajectory of planets changes.
3010 - Comet will ram into the Moon. Around Earth there is a belt of rocks and dust.
3797 - By this time, everything living on Earth dies. But humans are able to put in the essentials for the beginning of a new life in a new star system.
Ova se prorostva na Nostradamus. Taa odgovarala samo ako sakas da ja prasas nesto. Ziveela vo gradot Rupite (ne sum siguren dali e grad) i kazuvala deka tamu imalo dreven grad od koj crpela energija. Posle nejzinata smrt darbata bila prenesena kaj nekoe devojce od Francija isto taka slepo. I ne e od gradot Strumica tuku od Strumickoto selo Bosilovo.

Kajgana Shop

На врв Bottom