One Оператор - Генерална Дискусија

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Како да се деактивира пакетот со 500 бесплатни неделно? Џабест ли се вика, 79 денари се плаќа по 7 дена.
Активирај го ЏаБест неделниот пакет на еден од следниве начини:
  • јави се на бесплатниот број 1414 и следи го автоматот
  • испрати SMS на бројот 181 со текст: DZABEST 79 START
  • јави се во Центарот за грижа за корисници на 181
  • или дојди во кое било продажно место на ONE
За да провериш до кога ти трае пакетот, само прати SMS со текст: DZABEST 79 STATUS
Пакетот автоматски ќе ти се обновува, на секои 7 дена, за да не се мачиш нон-стоп да го активираш.
А кога ќе сакаш да го деактивираш, прати SMS со текст: DZABEST 79 STOP
Извор

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Дали може од постпејд на ОNE, да се префлиш со истиот број во припејд на ONE?

И дали некој има искуство со бодовите на крај на истек на договорот(постпејд) каде даваат бесплатен тел?Како се пресметуваат? Ми ги кажаа али се мењале од тарифниот модел кој би го земала ..па не разбирам баш..Ми дадоа листа со мобилни и цени во различни тарифни пакети..

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Како да дознаам колку минути имам потрошено кон ONE и кон другите мрежи? (Телефон на претплата)
Кога испраќам порака SMETKA на 142 142 добивам само износ во денари, но не и колку минути имам потрошено или колку ми остануваат.
Благодарам за помошта.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дали може од постпејд на ОNE, да се префлиш со истиот број во припејд на ONE?

И дали некој има искуство со бодовите на крај на истек на договорот(постпејд) каде даваат бесплатен тел?Како се пресметуваат? Ми ги кажаа али се мењале од тарифниот модел кој би го земала ..па не разбирам баш..Ми дадоа листа со мобилни и цени во различни тарифни пакети..
Мислам дека такво нешто не е можно. Можеш само припејд -> постпејд трансфер на бројот да направиш, обратното не.

Имам Џабест број, ја ставив сим картичката првпат, го внесов пинот. Пробав да заѕвонам на 1221, ми вели имате забрана за појдовни повици. Пробав да звонам од друг мобилен кон овој број, таа фината тетка ми вели дека корисникот кој се трудам да го добијам има забрана за дојдовни повици.

До што е проблемот?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Дечки како да го подесам телефонот за да може да користам интернет? Го иам пакетот XS и покушав да го подесам телефонот според постапката опишана и ми вика дека не може да се конфигурира мојот телефон (LG E900h).
Ja ставив картичката на Nokia N73 за да не ми пропадне интернетот, пак исто според постапката идам, ми стига пораката за конфигурација, ја отварам пораката ама ми вика Settings recieved but not saved. Message deleted. Чаре?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Дечки како да го подесам телефонот за да може да користам интернет? Го иам пакетот XS и покушав да го подесам телефонот според постапката опишана и ми вика дека не може да се конфигурира мојот телефон (LG E900h).
Ja ставив картичката на Nokia N73 за да не ми пропадне интернетот, пак исто според постапката идам, ми стига пораката за конфигурација, ја отварам пораката ама ми вика Settings recieved but not saved. Message deleted. Чаре?

Ова телефоноф оптимус 7 треба да е... така?

Ако е така, тогаш тој користи Андроид колку шо памтам.

еве ти упатство за Андроид!

http://one.com.mk/files/files/androidOSprilagoduvanja-mk.pdf

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Windows Phone е, не користи Андроид.

Моја грешка.....

Тогаш најди го менито за APN (Accses point names) и внеси ги параметрите прикажани на сликата во чекор број 7.
Не треба да е толку комплицирано мислам!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Почитувани, согласно со законските прописи на РМ, задолжителна е регистрација на лицните податоци на сите при-пејд корисници. Ве молиме оставете ги Вашите лични податоци: Име, презиме, адреса и матичен број на https://moj.one.mk/ppdc_mk.html или пратете СМС на 14181 со текст 1 за МК или 2 за АЛ јазик и ќе добиете СМС инструкции. СМС пораките за регистрација се бесплатни. благодариме...

Шо бе евидентираат секаде сеа? или што е ова?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Почитувани, согласно со законските прописи на РМ, задолжителна е регистрација на лицните податоци на сите при-пејд корисници. Ве молиме оставете ги Вашите лични податоци: Име, презиме, адреса и матичен број на https://moj.one.mk/ppdc_mk.html или пратете СМС на 14181 со текст 1 за МК или 2 за АЛ јазик и ќе добиете СМС инструкции. СМС пораките за регистрација се бесплатни. благодариме...

Шо бе евидентираат секаде сеа? или што е ова?
Донесен е закон ,секој оператор мора да си ги евидентира своите при пејд корисници се со цел за воведување ред и спречување на секакви злоупотреби на припејд броевите кој воља на вистината до сега не се знаеше кој ги поседува и кој од каде и на кого врти и малтретира.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А ако не се регистрирам?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Незнам до кој датум беше регистрацијата,но сите нерегистрирани броеви по тој датум ќе бидат исклучени.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2
Аха, фала :) се вакцинирав :D

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Телекомуникацискиот оператор ОНЕ воведува неверојатна пост-пејд понуда. Од 7 декември, ОНЕ го збогатува своето портфолио со два нови промотивни тарифни модели во мобилен пост-пејд резидентен и бизнис сегмент: МЕГА 5.000 и МЕГА 10.000.

Со МЕГА 5.000, за само 499 денари, корисникот добива неверојатни 5.000 МБ интернет, 5.000 СМС пораки и 5.000 минути кон сите национални мрежи, засекогаш.
Со МЕГА 10.000, за само 999 денари, корисникот добива неверојатни 10.000 МБ интернет, 10.000 СМС пораки и 5.000 минути кон сите национални мрежи, засекогаш.
Цената на повик кон сите национални мрежи по искористување на бесплатниот сообраќај изнесува 5,9 во МЕГА 5.000, односно 4,9 во МЕГА 10.000.
-Во моментов на корисниците на мобилната телефонија им го нудиме најдоброто. Ова е навистина една неверојатна понуда која превртува наопаку и е одлична можност за опуштена комуникација и долги разговори со сите, бидејќи со новата понуда на ОНЕ за првпат на пазарот на мобилната телефонија во Македонија се нудат тарифни модели во кои цената на повикот кон сите национални мрежи не зависи од неговото времетраење, изјави на прес конференцијата Генералниот директор на ОНЕ, Цирил Кафол.
Новата понуда на ОНЕ во мобилен пост пејд е достапна за сите приватни и бизнис корисници кои ќе склучат или обноват договор во времетраење од 24 месеци.

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/94787-Neverojatna-ponuda-na-ONE

Цена за воспоставување на повик во рамки
на претплатата без разлика на времетраењето на повикот
2,5 денари

http://www.one.mk/MEGA_tarifni_modeli.html

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/94787-Neverojatna-ponuda-na-ONE

Цена за воспоставување на повик во рамки
на претплатата без разлика на времетраењето на повикот
2,5 денари

http://www.one.mk/MEGA_tarifni_modeli.html

Чек сега, секое воспоставување на повик ти зема 2,5 ден. а наредните минути ти се бесплатни како што разбрав ?

Kajgana Shop

На врв Bottom