One Оператор - Генерална Дискусија

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
Кај овие сум нов корисник на постпејд, зошто понудата ми се виде прилично добра.... и ок си е понудата, ама друго ме нервира
1. немат детална сметка за тековниот период и доколку сакам да дознам уште колку минути и пораки ми имат преостанато, треба да праќам порака, која доплнително се наплаќа 6 денари
2. те терат една сметка унапред да платиш... зошто?! нели при пејд беше то: плати па троши, а пост пејд троши па плати, прат некој малверзаци
3. во фактурата ми пиши за реализираните повици, ама во секунди: значи,
Повици кон T-Mobile 12 1.507 0,00
12 повици, кои вкупно траеле 1507 секунди и ме чинат 0 ден (дека од фондот од претплата ми троши) а тарифирањето е на минута, и така воошто неможам да имам евиденција!!!

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Тарифата пола претплата им е демек и ние сме во чекор во т-мобиле и вип.
По глупа претплата по некое време чекајте пак од оне

Член од
20 мај 2010
Мислења
78
Поени од реакции
78
One односно џабест се супер :) 99 денари број, за 79 денари неделно добиваш 500 смс, 500 мин, и 500 мб. И кога ставаш кредит добиваш 1000 минути кон сите џабест. Ти требаат 100 денари неделно и толку. Не ми се допаѓаше тоа што кога ќе потрошиш интернет не те известуваат, само немаш интернет. И тоa што нема секогаш и секаде 3G... Ама за тие пари сè е супер :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
Ај да видам дали некој има вакво искуство...

зедов на претплата со тројно повеќе, и денес сакав да направам промена на сопственост, значи да гласа на мене, и сега, успеавме то, и од ко потпишав, ми викат дека ова се рачуна како нов договор, и има шанса да ја изгубам промоцијата со тројно и да сум на пола месечна, а то не сакам!!! дали некој знај? во 181 незнат, утре дури ќе ми се јавеле, ама искрено не вервам дека ќе ми кажат точно. фала

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Јас сакам да прашам што точно значи ова:

ЏаБест неделен пакет

Сите Џабестери можат да го активираат и ЏаБест неделниот пакет.

ЏаБест неделен пакетдобиваш
Бесплатни минути во цела ONE мрежа500 минути
Бесплатни SMS во цела ONE мрежа500 SMS
Бесплатен мобилен интернет500 МB
Неделна претплата79 денари
Пакетот важи 7 дена.

Интервал на тарифирање: разговори - на 1 минута, интернет - на 10 КB.

Конкретно за болдираното ме интересира. Дали тоа значи дека ако на пример потрошам 100 минути, ми останува само 4 гб интернет? Или немаат врска едно со друго, сите си се посебно едно од друго и имам 500 минути + 500 смс + 5 гб интернет?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Ај да видам дали некој има вакво искуство...

зедов на претплата со тројно повеќе, и денес сакав да направам промена на сопственост, значи да гласа на мене, и сега, успеавме то, и од ко потпишав, ми викат дека ова се рачуна како нов договор, и има шанса да ја изгубам промоцијата со тројно и да сум на пола месечна, а то не сакам!!! дали некој знај? во 181 незнат, утре дури ќе ми се јавеле, ама искрено не вервам дека ќе ми кажат точно. фала

Промоцијата ти останува, не ја губиш
--- надополнето: 19 септември 2012 во 20:48 ---
Јас сакам да прашам што точно значи ова:

ЏаБест неделен пакет

Сите Џабестери можат да го активираат и ЏаБест неделниот пакет.

ЏаБест неделен пакетдобиваш
Бесплатни минути во цела ONE мрежа500 минути
Бесплатни SMS во цела ONE мрежа500 SMS
Бесплатен мобилен интернет500 МB
Неделна претплата79 денари
Пакетот важи 7 дена.

Конкретно за болдираното ме интересира. Дали тоа значи дека ако на пример потрошам 100 минути, ми останува само 4 гб интернет? Или немаат врска едно со друго, сите си се посебно едно од друго и имам 500 минути + 500 смс + 5 гб интернет?
немаат врска едно со друго, само немаш 5 гига нет, него 500мб

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Немам One, ама мислам дека не се акумулираат тие минути, пораки и интернет. Значи ти плаќаш 79 денари, и за таа недела имаш 500мин, 500смс и 500МБ интернет. Пакетот ти трае 7 дена, после тоа ако ставиш пак 79 денари почнуваш пак со почетните 500+500+500.
Тарифирањето значи дека и да збориш 59 секунди, и да збориш 13 они ќе ти истарифираат како една минута. Исто и за интернетот, и да отвориш само google.com (што може и самата страна е 10кб) ќе ти наплаќаат на интервали од 10 килобајти, што е ок (не се многу).
Претпоставувам ова те интересираше.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
56
Поени од реакции
5
Шо прајме со ONE и моментална електронска сметка ? Овие два поими никако заедно, никако да се управат. Незнам која им беше целта со сервисот мој.оне ? Речиси исто со esmetka.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
imam paket internet,telefon i boom.i sakam da go raskinam,Ima li nekoj raskinato dogovor bez da gi plati tie penali od po 5000 den po usluga ,kako da e uslugata pesplatni avionski letovi niz evropa :mad: ?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Шо прајме со ONE и моментална електронска сметка ? Овие два поими никако заедно, никако да се управат. Незнам која им беше целта со сервисот мој.оне ? Речиси исто со esmetka.
Мора да ти земат пари за инфо преку смс. А тоа се акумулира

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Како да се деактивира пакетот со 500 бесплатни неделно? Џабест ли се вика, 79 денари се плаќа по 7 дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom