A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
како тоа нема да важат?
за да смениш тарифа мораш да бираш со таа твојата што е сегашната па да смениш пакет, ама да не идеш на поефтина варијанта
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 13:31 ---
http://blizoo.mk/internet.html

Само БРАВО од МЕНЕ 599ден 15мб неограничено + рутер гратис.
Јас сум корисник на Екстра, ќе имам 25мбита?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
ако потпишеш 2 годишен нов договор зашто да не ти дадат?
сеа е поефтин 100денари или иста е цената?
Иста е цената. Минатиот пат бев корисник на Смарт и имаше слична ваква нова промоција и за да ги користам новите брзини ми рекоја дека морам да се префрлам на погорен пакет, а не на постоечкиот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.238
Поени од реакции
8.341
Иста е цената. Минатиот пат бев корисник на Смарт и имаше слична ваква нова промоција и за да ги користам новите брзини ми рекоја дека морам да се префрлам на погорен пакет, а не на постоечкиот.
jас кога беше каблетел имаше мислам 150гб месечно потпишав договор на 2 години, после 2,3, месеца воведоа со 500гб и потпишав нов 2 годишен договор на истиот пакет смарт.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Јас сум Старт, и онака имам 15Mbps и покрај тоа што треба да имам само 10Mbps. :D:P

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312
Ама не се мењаат, тоа е работата, мора да потпишеш пак нов договор ако сакаш нови цени/нови брзини.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ама не се мењаат, тоа е работата, мора да потпишеш пак нов договор ако сакаш нови цени/нови брзини.
Ехее мене одамна ми е тоа јасно и се помирив со тоа..
Сеа очекувам да ми се јави оператор и да ми каже да се префрлам на нов пакет пошо овој со фиксна +8мбпс нет не важи веќе :D
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 19:46 ---
Да стаеше близу нашиов телевизиски канали ко што има бугарскиот (нели со HBO пакетот, или барем уште неколку филмски канали), ќе ја ИЗЕДЕШЕ конкуренцијата...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
браво за Далеку,во бг 100 пати имаат сменето пакети (ОК појака конкуренција има таму и поевтини се од колку кај нас) 15 мбит за 600 ден - слушате/гледате/читате вие од ТК? или пак ќе дробите дека вие сте најдобри најбрзи,без договор и бла бла бла
за 1200 ден 60 мбит - знам дека беше 50 само не знам колку беше цената на тој стариот пакет - кажете ако сакате оти ме интересира за да знам дали има некое намалување
јас на ТК плаќам 920 за ТВ и нет оти телефон не користам ама ова за премиум од 1600 вреди да се плаќа за 60 мбит (и за 50 мбит вредеше)
едит
Ехее мене одамна ми е тоа јасно и се помирив со тоа..
Сеа очекувам да ми се јави оператор и да ми каже да се префрлам на нов пакет пошо овој со фиксна +8мбпс нет не важи веќе :D
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 19:46 ---
Да стаеше близу нашиов телевизиски канали ко што има бугарскиот (нели со HBO пакетот, или барем уште неколку филмски канали), ќе ја ИЗЕДЕШЕ конкуренцијата...
точно така ама ХБО мислам т хомичот има право да го држи во Македонија,за жал
и да се прошират близу во другите градови ќе им нема рамен....
:(

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
точно така ама ХБО мислам т хомичот има право да го држи во Македонија,за жал
и да се прошират близу во другите градови ќе им нема рамен....
:(
Нема врска, кога започна BoomTV и они ги имаа HBO каналите, моментално ги има и TotalTV.
Благодарение на СРД повеќе нема ексклузивни права врз каналите во Р.Македонија, но за жал тука (и не ми е баш се' јасно) неможе секој да има обезбедено превод над каналите, па затоа и blizoo се „мачи“ да обезбеди превод.
Но тука имам едно друго прашање, како тогаш СРД им дал дозвола на мали кабелски да имаат превод, а на еден како blizoo не му дале ?! Од СРД сеуште чекам одговор по ова прашање, и покрај тоа што сум ги контактирал многу пати.

M

Mayavin

Гостин
Е зашо, ја сум на Смарт ( договор на 24 месеци ако има врска... ) ми вика 15 mb/s а не крева ни 14 ? o_O
Треба да се пожалам нешо таму ? :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Е зашо, ја сум на Смарт ( договор на 24 месеци ако има врска... ) ми вика 15 mb/s а не крева ни 14 ? o_O
Треба да се пожалам нешо таму ? :D
Па како :D
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 00:40 ---
Нема врска, кога започна BoomTV и они ги имаа HBO каналите, моментално ги има и TotalTV.
Благодарение на СРД повеќе нема ексклузивни права врз каналите во Р.Македонија, но за жал тука (и не ми е баш се' јасно) неможе секој да има обезбедено превод над каналите, па затоа и blizoo се „мачи“ да обезбеди превод.
Но тука имам едно друго прашање, како тогаш СРД им дал дозвола на мали кабелски да имаат превод, а на еден како blizoo не му дале ?! Од СРД сеуште чекам одговор по ова прашање, и покрај тоа што сум ги контактирал многу пати.
Обезбедување на превод? Тој канал е HBO Adria, односно за нашиов простор, што значи дека самиот тотал ТВ треба да обезбеди превод, а овие операториве само да го плаќаат за таа услуга (нели mediatranslations...)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дали ви е блокирана http://zamunda.net еве кај мене два дена ја нема,на 3макс проверив им ја пушта.Ова не е прв пат да ми се случи вака,кај вас имало ли вакви проблеми,не сакам да се заебавам преку прокси пак

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Дали ви е блокирана http://zamunda.net еве кај мене два дена ја нема,на 3макс проверив им ја пушта.Ова не е прв пат да ми се случи вака,кај вас имало ли вакви проблеми,не сакам да се заебавам преку прокси пак
Не ќе е до близу, кај мене ја отвара.

Kajgana Shop

На врв Bottom