Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дистописки велиш а? Ај да го пуштам да ми се симнува, а во меѓувреме да си го побарам Blade Runner да го подготвам за повторно гледање... :)

:O kade bre?

Jas pa ke ja kritikuvav, nesto ja nema po forum.. Natural super si sega, naidobar moderator, ostani takva supersi kul.
Ti teknuva na analizata? :D :D

Ioanaka ke leta temava..
абе fuck grammar, треаше да пишам со запирки. Не е она, една модераторка е.

Вокерка?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А таман се израдував посебна тема за Real Steel ќе си отворам, Ио е партибрејкер :(

Би сакал да чујам ваше мислење дали е изводливо т.е какво затоплување ке добијам.

Значи сакам да поставам парно е сега проблемот е што котелот (Алфа плам камин) е во едната куќа, а радијаторите ке се наоѓаат во друга. Одалеченоста е некаде околу 30 метри. Радијаторите треба да греат површина од околу 50-60 м2. Дали би добил некакво затоплување со оглед дека растојанието е поголемо ?

Појма немам што се дешава на последниве 2 страни.
Само видов Ио ставил линк од The Island а мене ми се допадна филмчето.
Исто и Real Steel ми се допадна.
Појма немам што друго се дешава :D

Би сакал да чујам ваше мислење дали е изводливо т.е какво затоплување ке добијам.

Значи сакам да поставам парно е сега проблемот е што котелот (Алфа плам камин) е во едната куќа, а радијаторите ке се наоѓаат во друга. Одалеченоста е некаде околу 30 метри. Радијаторите треба да греат површина од околу 50-60 м2. Дали би добил некакво затоплување со оглед дека растојанието е поголемо ?
Изводливо со добра изолација на цевките, но и така, сметам дека многу енергија ќе губиш! Не си ти ‘‘топлификација‘‘....тоа е мое мислење, но сепак најубав одговор ќе добиеш од Онак.... можеш и директно на пп кај него, ќе ти одговори најстручно!

Немај гајле.... 30 метри не е никакво посебно растојание, ниту е големо - ништо

Да, кога го гледав се обидов да пребарам, ама не ми даде ништо. Последен пат барав за Toto the Hero и изненадувачки ми излегоа 2/4.

И добра ти е оваа збирката пофалби за American Beauty. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom