Челзи - Манчестер Јунајтед | 28.10.2012 | 17:00

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Челзи

Гласови: 85 41,3%
  • Победа на Јунајтед

Гласови: 90 43,7%
  • Нерешено

Гласови: 31 15,0%

• Вкупно гласачи
    206
Статус
Затворена за нови мислења.
Немаше контакт ама во најмала рака имаше опасна игра (старт со две нозе).
68316_440972372606072_311268012_n.jpg

Ти знаеш што е расист? Не ми изгледа така. Секој белец за црнец има префрлено нешто, сигурен сум и ти у животот си кажал нешто на расна основа, можеби не директно на црнец али сепак.

Тери не е расист ако кажал нешто бош расистичко. Ова е расист:

4 години од својот живот поминав работејки со black people. 4 години. Многу ми е јасно зошто лесно се навредуваат за навреди по основ на боја на кожа.
Во таа ситуација, Тери кажал навреда врз расна основа. Ако тоа не го прави расист во таа дадена ситуација, тогаш Тери мора да е водоводџија.

Сликата која си ја постирал е ККК, кој што се екстремисти во расизам.

4. Мојот клуб бил и продолжува да биде поуспешен од manure,
Ај просветли не, што све освои Ливерпул во последниве 10 години, колку пати ја освоивте ПремиерЛигата, и колку пати игравте во финалиња на ЛШ?
Посебно ова, ЛШ, нели таму Ферги нема ингеренции?

Додека вие живеете со вашата историја, другите екипа ја пишуваат својата.

Мислам дека треба темава да се преименува во Челзи - Манчестер Јунајтед 31.10.2012 20 : 45 ч Лига Куп -2 дел

4 години од својот живот поминав работејки со black people. 4 години. Многу ми е јасно зошто лесно се навредуваат за навреди по основ на боја на кожа.
Во таа ситуација, Тери кажал навреда врз расна основа. Ако тоа не го прави расист во таа дадена ситуација, тогаш Тери мора да е водоводџија.

Сликата која си ја постирал е ККК, кој што се екстремисти во расизам.

Ај просветли не, што све освои Ливерпул во последниве 10 години, колку пати ја освоивте ПремиерЛигата, и колку пати игравте во финалиња на ЛШ?
Посебно ова, ЛШ, нели таму Ферги нема ингеренции?

Додека вие живеете со вашата историја, другите екипа ја пишуваат својата.

Прво, за расизмот....црњите знаат да бидат тешки говеда. Чаша вода да му побараш ти одговара со "Why me? Cuz i'm black?!" и се вадат на расните навреди. Како може белец да навреди црнец на расна основа а обратно не е возможно? Баш со Џену коментиравме на оваа тема пред месец дена мислам......стојам на ставот дека со самото тоа што едните можат да се осетат навредено а другите не, се прави расна предрасуда...ако веќе постои.

За вториот дел....прашај не колку пати го имаме освоено последните 10 години? Зошто финалиња колку...зошто имате играно повеќе....ние имаме 2 вие 3...ние од 2 освоено 1 вие од 3 освоено 1.....вас двапати ве исплескале, нас еднаш.....билансот би рекол дека е на наша страна, ако веќе сакаш така да идеш...мада и ова е смешно. Ферги нема ингеренции во ЛШ, ама за да дојдеш до ЛШ? Да не се лета до таму?! ПЛ немаме освоено...и додека вас ве ташлаат Сити и Челзи вие можете да зборите за Историја...а ние на нејзе не смееме да се потпреме, па добро!!!

Прво, за расизмот....црњите знаат да бидат тешки говеда. Чаша вода да му побараш ти одговара со "Why me? Cuz i'm black?!" и се вадат на расните навреди. Како може белец да навреди црнец на расна основа а обратно не е возможно? Баш со Џену коментиравме на оваа тема пред месец дена мислам......стојам на ставот дека со самото тоа што едните можат да се осетат навредено а другите не, се прави расна предрасуда...ако веќе постои.

За вториот дел....прашај не колку пати го имаме освоено последните 10 години? Зошто финалиња колку...зошто имате играно повеќе....ние имаме 2 вие 3...ние од 2 освоено 1 вие од 3 освоено 1.....вас двапати ве исплескале, нас еднаш.....билансот би рекол дека е на наша страна, ако веќе сакаш така да идеш...мада и ова е смешно. Ферги нема ингеренции во ЛШ, ама за да дојдеш до ЛШ? Да не се лета до таму?! ПЛ немаме освоено...и додека вас ве ташлаат Сити и Челзи вие можете да зборите за Историја...а ние на нејзе не смееме да се потпреме, па добро!!!

Добро де, црнците се криви што ги навредуваат на расна основа. Уствари не се они криви, Бранко е крив.

За вториот дел, нормално дека ке те прашувам за ЛШ, сите знаеме дека таму е најтешко да дојдеш до финале. Затоа го зимам како репер.
Само не ми е јасно по основ билансот е на ваша страна. Ние секоја година играме во ЛШ со исклучок на катастрофата од лани.

Кога веќе спомна историја, потсети се кога последен пат Ливерпул станал првак на Англија, а кога Челси, Сити и Јунајтед.

Добро де, црнците се криви што ги навредуваат на расна основа. Уствари не се они криви, Бранко е крив.

За вториот дел, нормално дека ке те прашувам за ЛШ, сите знаеме дека таму е најтешко да дојдеш до финале. Затоа го зимам како репер.
Само не ми е јасно по основ билансот е на ваша страна. Ние секоја година играме во ЛШ со исклучок на катастрофата од лани.

Кога веќе спомна историја, потсети се кога последен пат Ливерпул станал првак на Англија, а кога Челси, Сити и Јунајтед.

Не, криви се тие што обрнуваат премногу внимание на тоа и го форсираат расното навредување...а неукиве со тоа се бранат и добиваат!!!

Ако не знаеш математика, нема да ти биде јасно.

Јас знам кога последен пат ЛФЦ има освоено титула....а, колку ти знаеш за УТД е фактот што само минатата сезона ја наведе како катастрофа во ЛШ во последните 10...а не ти текнува/не знаеш пред одприлика 6 сезони клупнаа твоите и директно си отидоа дома после групната фаза (не отидоа ни во тогашна УЕФА КУП).

Ако не знаеш математика, нема да ти биде јасно.

Јас знам кога последен пат ЛФЦ има освоено титула....а, колку ти знаеш за УТД е фактот што само минатата сезона ја наведе како катастрофа во ЛШ во последните 10...а не ти текнува/не знаеш пред одприлика 6 сезони клупнаа твоите и директно си отидоа дома после групната фаза (не отидоа ни во тогашна УЕФА КУП).

Manchester United is the team that has appeared most often in the group stage, 18 times.

Демант некој?

А на која основа ЛФЦ е поуспешен од Јунајтед последниве 20год. како што кажа колегава твој претходно?

Toa го одговори членот погоре со сменување на темата за тоа кога испаднал Манчестер од ЛШ.

Manchester United is the team that has appeared most often in the group stage, 18 times.

Демант некој?

Господине демантовски.....збориме за после груп стејџ. Иначе...тоа што сте стално на врв во Англија (сите знаеме како), односно или прво или второ место, ве носи директно во груп стејџ....што не треба да биде некое мерило, демантовски.

Него, целиот муабет беше за крахот на УТД...за кој што не ти текнува или не го знаеш (глори хантер).

Ти почна со финалиња, јас таму продолжив (и покрај тоа што реков дека е смешна споредбата)......демантовски.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 12:50 ---
А на која основа ЛФЦ е поуспешен од Јунајтед последниве 20год. како што кажа колегава твој претходно?

Тоа е целиот муабет бе дечко. Зошто последни 20 години?

Добро, после груп стејџ, колку пати има играно Ливерпул во груп стејџес, иначе нокаут, а колку Јунајтед?

ПремиерЛигата е основана 91, а прашањето ми беше кога последен пат освоивте Премиер Лига. Или сега и прашањето не ти одговара?

11276848.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Немаше контакт ама во најмала рака имаше опасна игра (старт со две нозе).
68316_440972372606072_311268012_n.jpg

Контакт нема и има старт со две нозе, но проблем е што Торес падна многу лошо т.е. многу лошо одглуми, баш гледав овој му прави старт на десна нога а Торес одма ја витка левата како до го удриле по таа. Доколку Торес не глумеше толку јак удар кога падна и се држеше као да го покосиле мислам дека немаше да добие втор жолт иако според мене ни вака не би му дал поради “големината“ на дербито (а заслужи доколку немаше).
И во оваа ситуација повеќе му замерувам на судијата поради недавањето на жолт на Еванс поради опасна игра старт со отворен џон. Најреално можеби би било слободен за Челзи и по жолт картон на двајцата, на едниот поради опасен старт другиот претерана глума....

абе како можат навивачите на Јунајтед да се такви морони, значи со чест на исклучоци навивачите на Барселона и на Јунајтед се најголеми морони, прво вака никој не го мрази јунјтед туку сите други фанови на фубдалот гледаат реално на работите, овде читам фанов на Арсенал, Ливерпул имаше некој на Евертон, на Тотенхем, исто така го гледав натпреварот со цимер ми кој е навивач на Тотенхем и сите тие кажаа дека судијата го одлучи натпреварот во корист на јунјтед, само дотичниве кажуваат како тоа е случајност дури имаше и оние кои што велеа дека јунајтед е оштетен со недосудениот пенал,ај случајност еднаш ама тоа се повторува безброј пати.
Инаку мене не ме плаши ако е сево ова случајност и ако јунајтед е конкурент за титула на Челси, ако е случајност со таква игра како што прикажува јунајтед уште во јануар ке се во аут, така да повеќе ме плаши да не се повторуваат овие случајности до крајот на сезоната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom