Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Го развлекуваш муабетот, и поентата што сакам да ја доловам со мојот пост. Неважно дали Јуве ја освоил или не, или пак дека Интер ја освоил. Ти напиша дека доказ за Интер дека не местел е тоа што го освоил финалето во ЛШ, а јас ти напишав дека ако гледаш според тоа, и Јуве во 2005 и 2006 играше финале и полуфинале, можеби не освои трофеј, или како што го цитираш тој човекот Almost is nothing, но сепак тоа што Јуве играл во финале и полуфинале две години со ред значи дека тимот поседувал квалитет. Макар што едно е првенство, друго е ЛШ. (Ливерпул кога беше шампион, заврши 7 во Англија)

Јеп, секогаш кога се губиш низ аргументите пишуваш дека го развлекувам муабетот. Да ти разјаснам, ти напиша дека Интер бил потпомогнат, јас ти одговорив дека Интер одговори со триплета + 2 титули (настрана фактот дека Интер беше саботиран во време на Мурињо). Целта на целиот муабет ми беше дека Јувентус е мафија, класична патетична лопужана од фудбалски клуб, а истото го докажа и судот во Италија кога ги префрли во Серија Б и им изрече казни на раководителите на Јувентус.

Е сега јас ти викам дека мерило за сила (која што сеа наводно Јувентус ја има, хинт: Катанија) се пренесува и во ЛШ, а таму Јувентус неможат да го победат Нордсјаеланд. А ти пак се навраќаш на полуфиналето и финалето, што пак и пак и пак во графички приказ изгледа вака. 5>0.

Само сега гледам дека ти уствари халуцинираш. Во 2005 Јувентус отпадна од Ливепул во четвртфиналето, а во 2006 отпадна од Арсенал исто во четвртфинале. :eek:

Јувентус последно финале играл во 2003..а во 2005 испадна во 1/4 финале од Ливерпул а во 2006 испадна повторно во 1/4 финале од Арсенал...не се замарам со судиските грешки само сакав да те корегирам за неверодостојните информации кои ги даваш:D
Во ред, така е, во право си, сум ги испомешал годините, немаше никаква лоша намера, тоа се работи кои секој може да ги провери. Но сепак, за да стигниш до таму сигурно не може да стигниш со слаб состав.

Тоа се веќе факти, сега си поблиску до терминот :)
Инаку вас како фанови на Јуве не треба да ве интересира дали се намерни или ненамерни грешките. Оти може да е намерна грешка со цел судиите и трети лица да направат пари, па што сте вие криви тука? За вас е важно клубот како клуб да нема врска со глупостите на судиите.
Па затоа и напишав дека Јуве нема да е прв, нема да биде ниту последен тим во чија корист ќе се досудат вакви поклони на неуки судии, таа работа треба да си ја среди ФИГЦ, ама како што гледам немаат никаков абер да превземат нешто. Да знаеја да постават квалитетни судии, немаше да има никаква дебата за тоа кој местел, дали имало фаворизирање, тенденциозност итн.

Вчера имаше и други катастрофални судења во Италија,па никој не ни ги спомена. Што е крив Јуве што полуписмени судии добија право да судат во Сериа А?

Јуве кога се врати во Сериа А, во 2 сезони им беа досудени 3 пенали во нивна корист, и тоа за иронијата да биде поголема,двата од нив беа непостоечки :), а добар дел чисти ситуации каде судиите без ронка на совест можеа да свирнат пенал беа прогледувани низ прсти од страв. Судиите се плашеа да свирнат пенал за да не бидат обвинети дека го фаворизираат Јуве,а тогаш имаше и те каква тенденциозност која ја споменуваш, но ретко кој тогаш од медиумиве се зазеде вака за одбрана на Јуве,сите молчеа, (освен Тутоспорт и Скај) а сега имаме ситуација како се зазедоа за наводното тенденциозно судење на натпреварот Катанија-Јуве, и од мравка направија слон.

Добро, се тоа е субјективно, за тебе е од мравка слон, за некого е скандал. И под некого не мислам на нас кои јадеме бурек на форуми туку на релевантни медиуми во Италија.

Тоа што повеќе се зборува за ова отколку за Фиорентина - Лацио е јасно, секогаш се поинтересни настаните во трката за скудетото, од аспект на конзументите на тие медиуми.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:21 ---
http://news.bbc.co.uk/sportacademy/hi/sa/football/rules/newsid_3482000/3482291.stm

Ете зошто голот на Катанија е офсајд... основни правила на фудбал
Основни правила се да, ама ти лошо си ги разбрал: играчот на сликата веќе е во офсајд кога ударот е упатен. Офсајд не е досуден затоа што тој не влијае на играта (сценарио 2) но ако топката се одбие од статива до него тој не смее да игра затоа што се стекнал со предност (сценарио 3)

Во случајот со Катанија, играчот на Катанија не е во офсајд кога ударот е упатен, нити потоа било кога.

Добро, се тоа е субјективно, за тебе е од мравка слон, за некого е скандал. И под некого не мислам на нас кои јадеме бурек на форуми туку на релевантни медиуми во Италија.

Тоа што повеќе се зборува за ова отколку за Фиорентина - Лацио е јасно, секогаш се поинтересни настаните во трката за скудетото, од аспект на конзументите на тие медиуми.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:21 ---

Основни правила се да, ама ти лошо си ги разбрал: играчот на сликата веќее е во офсајд кога ударот е упатен. Офсајд не е досуден затоа што тој не влијае на играта (сценарио 2) но ако топката се одбие од статива до него тој не смее да игра затоа што се стекнал со предност (сценарио 3)

Во случајот со Катанија, играчот на Катанија не е во офсајд кога ударот е упатен, нити потоа било кога.

Изгледа дека Буфон ја гибнал исто баш само што проверив забавена снимка во право си бат.

Судиската Асоцијација на Италија потврди дека фејсбук фан страната на Лука Мањини, линискиот судија, не е негова. линк

Основни правила се да, ама ти лошо си ги разбрал: играчот на сликата веќе е во офсајд кога ударот е упатен. Офсајд не е досуден затоа што тој не влијае на играта (сценарио 2) но ако топката се одбие од статива до него тој не смее да игра затоа што се стекнал со предност (сценарио 3)

А мислам дека Деви е судија како и Џони наш :pos:

Мислам сериозно, кога топката е изведена играчот на Катанија не е во офсајд, стативата и како играч и како што и да се рачуна не може да биде офсајд...
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:25 ---
Изгледа дека Буфон ја гибнал исто баш само што проверив забавена снимка во право си бат.
А што ако ја чепнал или не ја чепнал? Во секој случај не е офсајд...

Мене во глава ми се свртија едно 50 голови што сум ги видел во живо а кои би биле офсајд по ова толкување :)

Џони е врв на судењето, спремен е за Италија :)

А мислам дека Деви е судија како и Џони наш :pos:

Мислам сериозно, кога топката е изведена играчот на Катанија не е во офсајд, стативата и како играч и како што и да се рачуна не може да биде офсајд...
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:25 ---

А што ако ја чепнал или не ја чепнал? Во секој случај не е офсајд...

@benemata Заборајв брат од брзање :P
Па мислев дека не ја гибнал, иначе судија бев пред години :) нема аир таму. Како и да е иако сум Јувентино оштетена е Катанија чисто. Малите клубови и биле оштетувани и ке бидат вака :)

Ситуацијата не е офсајд но мака ми е на Девилангел да му објаснувам иако денес цел ден со него бев и направивме еден прелаз на плестејшн со Киево-Палермо 1 во 2..изгледа и таму Пупоне смешал прсти:LOL:

Мене во глава ми се свртија едно 50 голови што сум ги видел во живо а кои би биле офсајд по ова толкување :)

Џони е врв на судењето, спремен е за Италија :)

хахаха можи за некоја година, шала на страна сум судел и јас на утакмици верувајте претешко е, ептен брзо движење, притисок,агол на поглед ....
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:29 ---
Ситуацијата не е офсајд но мака ми е на Девилангел да му објаснувам иако денес цел ден со него бев и направивме еден прелаз на плестејшн со Киево-Палермо 1 во 2..изгледа и таму Пупоне смешал прсти:LOL:

1ва партија Киево 1 - 2 Палермо
2ра партија Реал 4 - 2 Сити

Деви 2 - 0 Џони

Не ја видов убо ситуацијата сега наидов на добра снимка чист гол е :)

Ja vcera pisav deka ja gibna i deka ne ni udri vo stativa tuku on odlicno intervenirase i ja izvadi od gol linija ali takov vpecatok se dobiva zasto mnogu brzo se odvivase celata situacija, a i da udrilo vo stativa, igracot vo situacijata koga se sutirase ne bese vo ofsajd.

Inaku eve go liniskiot koga topkata beshe vmetnata u gol

inedita.jpg

Sto go nateralo da se predomisli, zasto tuka pokazuva kon centarot, samo on znae.

Моментот кога линискиот судија и главниот судија покажуваат кон центар а потоа се премислуваат - Прајслес

Ова се случува еднаш во десет пати, или еднаш Јуве, еднаш Манчестер, еднаш Барса, and then again...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom