Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
615723_10151074883010178_946742386_o.jpg

Да живне малу темава :свиркам:

И Газета и Кориере имаат корнфлекси:
Monday 29 October 2012
gazoct29.jpeg

Juve what poison!
A goal disallowed for Catania, the leaders win with a goal that should have been ruled out
Along with what happened at the Massimino, controversial decisions in Florence, Roma and the San Paolo
Linesmen in a tail spin
Pulvirenti anger: “Who disallowed the goal? Their bench”
Marotta: “In the end we would have won anyway”
A record breaking Inter attacks the top
Seventh consecutive victory. They have always won away from San Siro
Now they are third: There is Samp on Wednesday, the big match with the Bianconeri on Saturday
Yes Napoli: Hamsik
Di Natale is back and turns off Roma
The Friulani comeback at the Olimpico: From 0-2 to 3-0
Zeman is furious
Fiorentina move forward and Lazio indignant
Parma strike
Cagliari are now moving
Chelsea-Man United also decided by flop referees

coroct29.jpeg

Scandalous at the Cibali!
Crazy refereeing mistakes: Juve win at Catania
Pulvirenti: “They will remain unbeaten forever like this…”.
Milito and Cambiasso and the Argentine Inter: Bologna also KO’d
Ranocchia opens, then the show from the two South Americans
Cherubin not enough for Pioli. Diamanti, no Juve
Napoli insist: Without Cavani, Hamsik looks after it
They beat Chievo at the San Paolo (1-0) and stay second
A decisive goal from the Slovak decides it, but what difficulties
Lazio also damaged: 0-2 in Florence
Incredible Roma with Udinese go from 2-0 to 2-3
Games again from tomorrow: Three is Milan at Palermo

tutoct29.jpeg

The referee makes mistakes, Juve don’t!
Bergessio’s goal was good, while Vidal’s decisive goal was not
But the champions’ run is overwhelming: Eighth victory
Pulvirenti is furious: “Goal disallowed by the bench”
Marotta: “Our players don’t have that power…but there is a mistake”
Toro robbed, but Ventura must wake up
Sansone sent off incorrectly and Parma win easily
The choices and post-match comments of the Coach are questionable
“Inter are coming”
The Nerazzurri also win at Bologna (3-1) to launch the game against Juve on Saturday
Napoli OK, Zeman KO
Partenopei second thanks to Hamsik, Roma beaten by Udinese: from 2-0 to 2-3

Стварно некои членови се неписмени говеда и некултурни,чим не навредуваат од душа нас навивачите на Јувентус ко да сме ние криви.Дај бе лечете се

нека ви кисни

431765_445558498840029_1933439107_n.jpg

јубилејот 50 утакмици без пораз ќе го прославиме токму na derbi della Italia со гол во 93та минута на Лусио со рака и од офсајд,за комплетно задоволство

Не знам како не вие мака да се расправате за некои работи кои немате никаква корист..

а заборавате на најбитните работи а тоа се парите и местените утакмици на пример натпреварот Рома-Удинезе беше прелаз 1 во 2 каде Boom Shaka Lakka познатиот криминалец Пупоне вмеша прсти и повторно не не извести тука на форумот..овој пат и судијата беше замешан затоа свирна безврска пенал за Удинезе ..Со Пупоне нема заебанции знае како да намести:D

Прво, пошто пиша во меѓувреме, објасни ми како тоа стоиш на „фактот“. Дали знаеш што е факт? Онака генерално, неврзано со темава.
За натпреварот Катанија - Јувентус:

Факт бр 1: Оштетена е Катанија. А што ќе се случеше ако го признаеја голот на Катанија, тоа спаѓа само во рамки на претпоставките, и секој можи да си извлекува теории.

Факт бр 2: Се додека не се докажи спротивното за натпреварот, паѓаат во вода сите обвинувања дека се НАМЕРНИ грешките на судиите во корист на Јувентус на овој натпревар. Независно дали биле 1,2,5 или 10. Тоа е факт. Дали тебе и на некој друг му изгледа поинаку не е битно, па ниту релевантно во случајов.

Трофејот во ЛШ го сметам како кулминација на силата и доминацијата на тимот. Значи ако си јак во домашно првенство, таа сила мора да ја пренесеш и надвор, една или две години подоцна. Според тебе Интер го помагале, ама Интер одговори во со 5 (ПЕТ) титули во една година, со европска и светска круна.

А Јувентус бил во полуфинале и финале. Не, не, чекај да ти цитирам еден човек - ,,Almost is nothing''.

Го развлекуваш муабетот, и поентата што сакам да ја доловам со мојот пост. Неважно дали Јуве ја освоил или не, или пак дека Интер ја освоил. Ти напиша дека доказ за Интер дека не местел е тоа што го освоил финалето во ЛШ, а јас ти напишав дека ако гледаш според тоа, и Јуве во 2005 и 2006 играше финале и полуфинале, можеби не освои трофеј, или како што го цитираш тој човекот Almost is nothing, но сепак тоа што Јуве играл во финале и полуфинале две години со ред значи дека тимот поседувал квалитет. Макар што едно е првенство, друго е ЛШ. (Ливерпул кога беше шампион, заврши 7 во Англија)

Оф топик: Која ќе ја даваат во среда на Телма? Во вторник играат Палермо-Милан така, а во среда се сите останати утакмици од 10тото коло.
Од кога стана оф топик прашање најтесно поврзано со Серија А,или од толку безосетно и 24/7 тролање на Јувентус заборавивте за што е наменета темава.
PS
Во среда ќе ја даваат Јуве-Болоња,ако евентуално не им текне да се глупираат со некои си комбинирани преноси

Го развлекуваш муабетот, и поентата што сакам да ја доловам со мојот пост. Неважно дали Јуве ја освоил или не, или пак дека Интер ја освоил. Ти напиша дека доказ за Интер дека не местел е тоа што го освоил финалето во ЛШ, а јас ти напишав дека ако гледаш според тоа, и Јуве во 2005 и 2006 играше финале и полуфинале, можеби не освои трофеј, или како што го цитираш тој човекот Almost is nothing, но сепак тоа што Јуве играл во финале и полуфинале две години со ред значи дека тимот поседувал квалитет. Макар што едно е првенство, друго е ЛШ. (Ливерпул кога беше шампион, заврши 7 во Англија)

Јувентус последно финале играл во 2003..а во 2005 испадна во 1/4 финале од Ливерпул а во 2006 испадна повторно во 1/4 финале од Арсенал...не се замарам со судиските грешки само сакав да те корегирам за неверодостојните информации кои ги даваш:D

За натпреварот Катанија - Јувентус:

Факт бр 1: Оштетена е Катанија. А што ќе се случеше ако го признаеја голот на Катанија, тоа спаѓа само во рамки на претпоставките, и секој можи да си извлекува теории.

Факт бр 2: Се додека не се докажи спротивното за натпреварот, паѓаат во вода сите обвинувања дека се НАМЕРНИ грешките на судиите во корист на Јувентус на овој натпревар. Независно дали биле 1,2,5 или 10. Тоа е факт. Дали тебе и на некој друг му изгледа поинаку не е битно.
Тоа се веќе факти, сега си поблиску до терминот :)
Инаку вас како фанови на Јуве не треба да ве интересира дали се намерни или ненамерни грешките. Оти може да е намерна грешка со цел судиите и трети лица да направат пари, па што сте вие криви тука? За вас е важно клубот како клуб да нема врска со глупостите на судиите.

На страна од тоа, уште еднаш: кога гледаш утакмица како, еве за школски пример ќе ја земам Челзи - Барселона, со 5-6 недосудени пенали за првите. Дали мислиш дека судиите страдаа од колективно слепило па не видоа 5-6 здрави пенали? Дали таков натпревар не ти покренува некои прашања и не мислиш дека судењето е тенденциозно (без разлика на причините).

Кога една екипа ќе добие неколку поклони на ист натпревар викаме дека судењето е тенденциозно и дека таа екипа е форсирана. Колку повеќе поклони толку е поочигледно. Не го измисливме денес терминот, постар е од нас. Тоа пак не значи дека клубот има врска со тоа, значи само дека е фаворизиран од судиите, а кои се мотивите е неважно. Може од љубов така суделе.

Значи јас барем не ви викам дека нешто сте наместиле. А вие не треба да сте изненадени ако некој ви каже така, тоа ти е како арамија кога ќе излезе од затвор, ќе се врати дома и на комшијата ќе му го снема телевизорот. Нормално е дека прво ќе се сомнева на повратникот од КП дом, иако овој можеби се опаметил и не краде повеќе... ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom