Најдобар тренер за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар тренер за 2012 година?

• Дел Боске

Гласови: 24 11,0%
  • Ди Матео

Гласови: 57 26,1%
  • Прандели

Гласови: 4 1,8%
  • Фергусон

Гласови: 15 6,9%
  • Мурињо

Гласови: 27 12,4%
  • Клоп

Гласови: 66 30,3%
  • Хајнкес

Гласови: 8 3,7%
  • Гвардиола

Гласови: 14 6,4%
  • Манчини

Гласови: 3 1,4%
  • Лев

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    218
Зошто го нема Конте, па боље беше од пола од овие бе. Си освои титула без пораз, стигна до финале на Куп.

Ја би Дел Боске да тепа.

Зошто го нема Конте, па боље беше од пола од овие бе. Си освои титула без пораз, стигна до финале на Куп.

Ја би Дел Боске да тепа.
Да, требаше и тој да биде на листата но можеби со сканадлот со местејнето има некоја улога.

Клоп е ѕверот но Ди Матео е ѕвездата, кој за кратко време успеа да се бутне меѓу најдобрите тренери. Клоп би требало да победи но гласав за Ди Матео зашто ми е симпатичен тренер :D

Помеѓу Клоп и Дел Боске се мислам . Првиов успеа да ја врати Борусија Дортмунд на старите патеки, освои и лига и куп пред Баерн кој уште од септември беше главен фаворит за требл, создаде неверојатна тимска атмосфера со играчи за кило кикирики купени и плус сезоната пред тоа остана без најдобриот играч во бундеслигата за таа сезона :cuc: Ненормално многу потсеќа на Фергусон на негови години.
Дел Боске па со неговите тактики ја покори Европа, сите му дофрлаа критики за играта без напаѓач и се правеа поголеми експерти од него, вака требало, онака требало, човекот си ќутеше и освои уште еден голем турнир за Шпанија. Огромна грешка направија Реал Мадрид со него, да останеше сега скорот ќе им беше негде 40-15.

Worth mentioning - Прандели, со лимитиран состав на Италија успеа да ги однесе до финале, одличен стратег.

Уз должно почитување спрема сите наведени али гласам за Клоп. Мурињо ми е во срцето, знаеме сите зошто но Клоп е нешто неверојатно, одлично освежување во тренерскиот свет.

Ако не се лажам оваа награда е за тренери од цел свет ? Овде место Гвардиола би го ставил тренерот на Коринтијанс кој освои американска лига на шампиони .. па после тоа Симеоне го нема .. одличен стратег лани си освои со Атлетико уефа европа лига , и суперкупот на европа .

Штом го нема Арсен Венгер, изборот ништо не ми значи.

Штом го нема Арсен Венгер, изборот ништо не ми значи.
Овие овде сите се со некој успех .. а венгер освен 3 или 4 место во Премиер лига нема некој поголем успех .. ова секоја година е стандард со него .

Клоп дефинитивно,не една туку 100 награди би му дал,човекот е гениј.

Јоаким Лев е вишок во овој избор, а и сите останати 2-3 години уназад. Нема направено ништо позначајно со Германија, за да заслужува да се најде во овој избор.

Ди Матео, пошто наследи растурен тим, никој не веруваше во него, и сите го потценија, а дечкото освои ЛШ.
Клоп е втор, ама клоп се посра у лш, а и тимот го гради подолго време, не начека растурен тим како Ди Матео.

Од кога дојде Ди Матео на „власт“ во Челзи, тимот се препороди. Се мислев меѓу Ди Матео и Клоп и гласам за Ди Матео, само затоа што ми е по симпатичен. (y)

Ди Матео, пошто наследи растурен тим, никој не веруваше во него, и сите го потценија, а дечкото освои ЛШ.
Клоп е втор, ама клоп се посра у лш, а и тимот го гради подолго време, не начека растурен тим како Ди Матео.

Клоп не начека растурен тим туку никаков и го направи шампионски па дури и ги надигрува сега тимови како Реал и Ман.Сити кои фрлаат секое лето по милиони

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom