Најдобар тренер за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар тренер за 2012 година?

• Дел Боске

Гласови: 24 11,0%
  • Ди Матео

Гласови: 57 26,1%
  • Прандели

Гласови: 4 1,8%
  • Фергусон

Гласови: 15 6,9%
  • Мурињо

Гласови: 27 12,4%
  • Клоп

Гласови: 66 30,3%
  • Хајнкес

Гласови: 8 3,7%
  • Гвардиола

Гласови: 14 6,4%
  • Манчини

Гласови: 3 1,4%
  • Лев

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    218
и ти исто get your facts straight! Збориме за 2012 година, и како тоа Клоп не наследил растурен тим.:confused: Клоп наследи се, а не тим. А Ди Матео ги имаше играчите, и заслужено се наоѓа на листава а и у топ 3 би бил заслужено.
Клоп е тренер од 2008 во дортмунд. Ди матео од годинава. Клоп во ЛШ испадна уште по групите, Ди Матео ги тепаше Барса, Баерн, и го направи чудото со Наполи.
А ја како што памтам темава беше за изминатата сезона 2011-2012, Клоп е добар, ама Ди Матео беше ѕверката годинава.
Начека растурен клуб ;) Ама и ја тоа го викам, ако се земе Клоп тоа нема да биде само за сегашнава година, треба процесот од последните 3 години да се награди.
Работава е што се гласа за изминатата сезона. А ако видиш по тоа што Клоп прави од деца фудбалери, а од фудбалери пари за клубот, тогаш друг е муабетот и треба да добие некое признание за тоа што ја врати Борусија на картата на Европа.

Инаку и Бенитез начека готов тим кај интер па го усра. Не го зимајте тоа што Ди Матео начека готов тим како предност, ако не успееше да ги собере тие играчи и од нив да направи тим, немаше да биде нити првак на европа, нити на листава.

Клоп е тренер од 2008 во дортмунд. Ди матео од годинава. Клоп во ЛШ испадна уште по групите, Ди Матео ги тепаше Барса, Баерн, и го направи чудото со Наполи.
А ја како што памтам темава беше за изминатата сезона 2011-2012, Клоп е добар, ама Ди Матео беше ѕверката годинава.
Работава е што се гласа за изминатата сезона. А ако видиш по тоа што Клоп прави од деца фудбалери, а од фудбалери пари за клубот, тогаш друг е муабетот и треба да добие некое признание за тоа што ја врати Борусија на картата на Европа.

Инаку и Бенитез начека готов тим кај интер па го усра. Не го зимајте тоа што Ди Матео начека готов тим како предност, ако не успееше да ги собере тие играчи и од нив да направи тим, немаше да биде нити првак на европа, нити на листава.

Па види, ако гледаме така Ди Матео три месеци беше тренер на Челси. Да, освој ЛШ но во лигата не успеа баш. Клоп споритвно, во ЛШ немаше некој добар резултат али во Бундеслигата растури со Дортмунд.

Наградава исто како и за најдобар играч треба да оди за човекот кој има највеќе освоено и направено индивидуално за успехот на тимот.

Си гласав за Мурињо ама реало Ди Матео ја заслужува.

Не сакам многу да тролам али ако споредиме на пример успесите на Клоп и Ди Матео треба да гледаме и на околностите. Ди Матео презеде тим во кој последните 3 години се вложени близу 300м ЕУР напротив Дортмунд, кој има нето-влог од нешто помалце од 10м ЕУР во ист период.

7+Dortmund+Tfrs+Last+3+Years+(Europe).jpg

da one and only ------------------- gasperini
го нема конте а ги стаиле хејнкенс и манчини :facepalm:

da one and only ------------------- gasperini
го нема конте а ги стаиле хејнкенс и манчини :facepalm:

Абе каков Антонио (6 нерешени у ЛЕ) Конте, не заебавајте! Дур и презимето му е такво смотано, Конте... :D

Туку, муабетиве за милиониве и Ди Матео немаат веза.

Како се снајде Вила Боаш со тие скапи играчи, како се снаоѓа Манчини у Сити?

Плус Челзи тогаш ги немаше купено Хазард, Оскар итн... со АВБ дојдоа Мата, Мериелеш и Кејхил. Освен првиот овие другиве двајца скапи ѕвезди да не се?

Друго, Ди Матео начека очаен тим со катастрофална атмосфереа во лузерска серија и можда најзначајниот момент:

4 March 2012: Villas-Boas is sacked and removed of his duties by the director's board following a 1–0 defeat against West Bromwich Albion. Italian first team assistant manager Roberto Di Matteo Is officially appointed as caretaker manager until the end of the season.
14 March 2012: Chelsea win their second match in the round of 16 of the UEFA champions league against Napoli with a 5–4 aggregate victory.

Челзи имаше негатива од 3-1 по првиот меч со Наполи, Ди Матео у реваншот „од корен“ ја смени ситуацијата во клубот и од тогаш наваму Челзи има победничка аура. До душа има и среќа малку повеќе човекот, но големите го имаат и тоа.

Клоп е цар, човекот ми е меѓу омилените тренери и тој да добие ќе биде презаслужено, но муабетите во кои се потценува Ди Матео бидејќи имал скап тим, не се на место. :)

^ ^ ^ ^ ^ ^
Јуве кога одиграа 6 нерешени во ЛЕ, Конте ли ги водеше :facepalm:

Инаку гласав за Клоп :cuc:. Легенда нема што, со деца земени од улица, успеа да заврши пред Баерн кој е алфа и омега во Германија, за ЛШ ајде можеби нема доволно искуство, и играчите и самиот тренер, ама затоа оваа година си ги гази другите тимови во Европа (y) . Башка не лета во облаци дека направил нешто со клубот, тој само си ја гледа својата работа за која го плаќаат.

Го нема Симеоне и Конте, а го ставиле Фергусон кој ништо не освои :tapp:
Се повеќе и повеќе Фифа прави комедија од наградиве (n)
Иначе јас гласам за Клоп

Го нема Симеоне и Конте, а го ставиле Фергусон кој ништо не освои :tapp:
Се повеќе и повеќе Фифа прави комедија од наградиве (n)
Иначе јас гласам за Клоп

Секако во право си,не освои ништо.Но додека ги има Прандели и Лев,јас ќе се воздржам од такви коментари кој требало,а кој не.

Секако во право си,не освои ништо.Но додека ги има Прандели и Лев,јас ќе се воздржам од такви коментари кој требало,а кој не.

Во ред е тоа, ама Фергусон ја изгуби титулата од Манчини иако имаше 8 бода предност и беше понижен 1-6 на домашен терен.
Испадна од Ливерпул во Карлинг куп
Испадна од Кристал Палас во ФА
Испадна во ГРУПИ во ЛШ
Испадна од Билбао во 1/16 во ЛЕ

Што е многу, многу е....
Не дека го хејтам ама не заслужи за прошлата година да се најде во изборов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom