Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро секој би помислил дека е невалиден доказ ако сликата е ставена после натпреварот, ама ова од 8 мај?
А до него беше ти кога го правеше профилот? Дали ти си озбилен кога мислиш дека официјален судија во Италија на својот фејсбук би ставил слика од тим на кој му суди? Тој можи и да навива, и да симпатизира клуб, но тоа сигурно нема да го стави увид на целата јавност.

Oд кога дајвовите се рачунаат ко чист пенал ? :icon_lol: Тоа што приказната ја извртуваа по медиуми не значи и дека беше пенал, требаше и жолт да биде покажан за дајв али тоа не беше случај. Пенал беше тоа ко вчера што беше пенал она за Фиорентина, намерно удирање у играч и дајв, Гомез дава фор десно а се движи у Гуарин лево, бега од топката за да изнуди контакт и пенал, само среќа судијата тогаш не наседна ко вчера. Интер сезонава не памтам да имале некаква помош од судии, ниту пак да биле оштетени.
Во ред е сето тоа, јас не барам причина во секој натпревар на Интер колку има судиски грешки за или против. Јас стојам на фактот дека нема никакви протекции ниту за Јуве ниту за Интер ниту за кој да е, туку стојам на фактот дека такво е судењето поради тоа што на судиите толкав им е капацитетот. Искрено, според мене подобро нерешено да беше вчера, отколку да победеа Јувентус, но лани мал милион пати судиите го оштетија Јувентус, па на никој не му текна да ваѓа теории на заговор.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 14:55 ---
У јеботе! :pos:
Ова пошто Наполи ви се конкуренти а ние играме вон конкуренција? :pos:
Јас искрено, повеќе го сметам за конкурент Интер него Наполи. Наполи немаат сила цела сезона да играат исто темпо! Интер покажува дека има капацитет.

Во ред е сето тоа, јас не барам причина во секој натпревар на Интер колку има судиски грешки за или против. Јас стојам на фактот дека нема никакви протекции ниту за Јуве ниту за Интер ниту за кој да е, туку стојам на фактот дека такво е судењето поради тоа што на судиите толкав им е капацитетот.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 14:55 ---
Јас искрено, повеќе го сметам за конкурент Интер него Наполи. Наполи немаат сила цела сезона да играат исто темпо! Интер покажува дека има капацитет.
Прво, пошто пиша во меѓувреме, објасни ми како тоа стоиш на „фактот“. Дали знаеш што е факт? Онака генерално, неврзано со темава.

Второ, ако го сметаш Интер за конкурент, што се чудиш зошто сме реагирале? Ете денес можеби разликата ќе беше 1 бод, или 2, ама сега е 4. Затоа реагираме.

И пак, не се правете невешти. Никој не галами многу-многу денес за офсајд, утре ние ќе дадеме од некое офсајдче, тоа се случува во фудбалот и поголемите екипи често добиваат вакви гратиси, за жал. Ние реагираме заради двојната грешка - два пати судиите не видоа клучни работи и два пати во корист на Јуве. Тоа малку ни е познато од некаде па ете реагираме...

Прво, пошто пиша во меѓувреме, објасни ми како тоа стоиш на „фактот“. Дали знаеш што е факт? Онака генерално, неврзано со темава.

Второ, ако го сметаш Интер за конкурент, што се чудиш зошто сме реагирале? Ете денес можеби разликата ќе беше 1 бод, или 2, ама сега е 4. Затоа реагираме.

И пак, не се правете невешти. Никој не галами многу-многу денес за офсајд, утре ние ќе дадеме од некое офсајдче, тоа се случува во фудбалот и поголемите екипи често добиваат вакви гратиси, за жал. Ние реагираме заради двојната грешка - два пати судиите не видоа клучни работи и два пати во корист на Јуве. Тоа малку ни е познато од некаде па ете реагираме...

Што сега работата е двојната грешка?значи ова е доказ дека е местена,а претходното коло не се важи зашто беше една грешка?:) се праиш со сила глуп со овие теории на заговор.

Што сега работата е двојната грешка?значи ова е доказ дека е местена,а претходното коло не се важи зашто беше една грешка?:) се праиш со сила глуп со овие теории на заговор.
Немогуче значи :tapp:
Ај со цртање:
- Никаде не спомнав местена
- Никаде не спомнав заговор

Една грешка може да е случајна (или намерна), две или повеќе грешки во полза на една екипа значат тенденција или фаворизирање на истата. Со тоа јас никаде не викам дека Јуве наместил нешто, викам дека му помогнаа очигледно и грубо.

И патем, намерно заборавате дека судијата не го поништи голот, го призна па дури по притисокот на фудбалерите на Јуве се премисли. Да се запраша човек од каде и на оваа екипа толку моќ вака да влијае на судиска одлука? Во 99% ситуации што си ги гледал на стадион или ТВ, кога му јадат гомна на помошникот, главниот доаѓа, ги брка и покажува картони.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 15:10 ---
Немам друга работа во моментов :)

А можеби и 5. . .who knows?

http://sport.panorama.it/calcio/arbitri-errori-polemiche-juventus-nicchi-catania-braschi-classifica

Па зашто тогаш го мешате Јуве цело време овие 20 страни ради грешките на судијата?зашто се правите наудрени,прочитај ги последните страни ќе видиш и миланези и интераши па и оние па фанови на Барса ми солат памет одма ја етикетираа како наместена,за грешки на судијата не се збори 20 страни,за голот на Милан од офсајд не се пишуваше ни една страна.

отварам темава што да видам,калакурница...
фанови на местачите се вадат на глупи коментари од типот зошто на Милан му бил признаен голот,а и зошто нивниот да не биде признаен ондак ?
Можеби затоа што поради една таква местенка ја посетивте Серија Б,што знам...
Како што пишав,еднаш местачи,засекогаш местачи,отсекогаш ќе си бидете мало клупче со црна дамка што ништо нема да ја избрише,никогаш.

^^ :eek::vozbud::ROFLMAO:, ne trosam zborovi VRV NA GLUPOSTA e tekstot

Најискрено,колку години имаш?
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 15:25 ---
отварам темава што да видам,калакурница...
фанови на местачите се вадат на глупи коментари од типот зошто на Милан му бил признаен голот,а и зошто нивниот да не биде признаен ондак ?
Можеби затоа што поради една таква местенка ја посетивте Серија Б,што знам...
Како што пишав,еднаш местачи,засекогаш местачи,отсекогаш ќе си бидете мало клупче со црна дамка што ништо нема да ја избрише,никогаш.

20 год. без титула е многу сфаќам,го фаќате истиот пат,рака за рака со Ливерпул.

Па зашто тогаш го мешате Јуве цело време овие 20 страни ради грешките на судијата?зашто се правите наудрени,прочитај ги последните страни ќе видиш и миланези и интераши па и оние па фанови на Барса ми солат памет одма ја етикетираа како наместена,за грешки на судијата не се збори 20 страни,за голот на Милан од офсајд не се пишуваше ни една страна.
Тоа беше минимален офсајд, центиметри беа во прашање, тешко е да се забележи тоа среде игра. Ете да го поистоветиме тоа со голот на Јуве, да речеме дека и голот на Милан и голот на Јуве се минимални офсајди, но што правиме со голот на Катанија каде играчот на Катанија беше апла пред играчот на Јуве? И убаво ви пиша Иосоно, никој не рече дека е местено и никој не спомна теории на заговор, само доста работи во корист на Јуве беа досудени вчера па затоа се и ваквите реакции. А и нема потреба од цепилдачење повеќе за утакмицава, било што било, трите бода се пишани и нема назад.
А инаку што пиша некој член поназад, дека и Јуве бил доста оштетен лани за разлика од Милан кого го фаворизирале судиите и дека на крај не сте се бунеле, тоа да, но да освоеше Милан јас гарантирам дека и ден денес на глава ќе ни се качувавте тука на сите бидејќи сте биле оштетени.

20 год. без титула е многу сфаќам,го фаќате истиот пат,рака за рака со Ливерпул.

Абе мали,најубаво е да имаш чист образ и да не бидеш со прст покажуван ;)
така да,тезиве 20 години без титула,рака за рака со Ливерпул во најмала рака ти се малоумни и глупави.

Браво Ио соно , 1 грешка е само грешка се дешава, 2 грешки се тенденција на фаворизирање. Браво . Ова тешко некој да го побие ... капата долу.

Најискрено,колку години имаш?
.
Kolku sto e tvojot IQ :icon_lol:, stvarno ste pateticni.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 15:35 ---
Браво Ио соно , 1 грешка е само грешка се дешава, 2 грешки се тенденција на фаворизирање. Браво . Ова тешко некој да го побие ... капата долу.
Господе , стварно имате проблем со логиката.
Ај да ви објаснам , се гледа кога една грешка е ненамерна а кога не е. Грешките на судиите на мечот со Катанија беа очигледно намерни со изразено фаворизирање. Наместо Катанија да има водство од 1:0 , судиите го поништуваат голот а признаваат гол од офсајд за вас потоа .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom