Кајгана гитаристи

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
иам слушнато на времето некој кај зелено пазарче имало, ама...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
иам слушнато на времето некој кај зелено пазарче имало, ама...

za majstor idi kaj gievski u stara carsija....ne znam kade e tacno ama kje prasas i kje te upatat....znae sve covekot u vrska so drveni instrumenti a i ne e mnogu skap........

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
za majstor idi kaj gievski u stara carsija....ne znam kade e tacno ama kje prasas i kje te upatat....znae sve covekot u vrska so drveni instrumenti a i ne e mnogu skap........
Tuka si greshka malce.....
Shtimeri za akustichna..........1800 + rabotna raka=2000! (kineski se stimerite 200 %)
Shmirglanje (ispravanje) na vrat................6000!

Jes da profi e coekot..... ama mozev komotno da idam u do re mi da si kupam nova gitara..... ama pusti merak na taa so ja imam! fender akustika od 1967:toe:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Стварно е прескап Гиевски. Имено, ми беше скршено некое од оние даскичињата што се во главата на гитарата и служат за физичка поддршка и ми зема 3000 за поправка. Да појаснам, требаше само со дрвофикс да се залепи дрвцето, инаку гитарата си беше супер и без тоа.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
OK, ne sum bil jas odamna kaj nego, a i raka na srce ne sum popraval gitara kaj nego tuku mandolina,pred 4,5 godini.........

gleam uste e u redu,nema problemi.......znae covekot..........

Garcia

amater
Член од
29 јуни 2008
Мислења
51
Поени од реакции
14
ja pocnav da ucam gitara pred dva meseca.i imam mn golema zelba da naucam.Sam si ucam i daj kazete nekoj dobar sovet za ucenje :icon_neut:icon_neut:icon_neut

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
ja pocnav da ucam gitara pred dva meseca.i imam mn golema zelba da naucam.Sam si ucam i daj kazete nekoj dobar sovet za ucenje :icon_neut:icon_neut:icon_neut
Како и сите почетници почни да ја учиш Metallica-Nothing else matters; Animals-House of the rising sun; System of a down-Lonley day; Nirvana-Smells like teen spirit; Iggy Pop-The passenger; Beatles-Let it be; The Godfather theme; Јовано Јованке.

Епа сега имаш од тука да си ја симнеш програмава и од тукада си симнуваш песни. (ако незнаеше за ова).

Garcia

amater
Член од
29 јуни 2008
Мислења
51
Поени од реакции
14
:pos2::vozbud:pa veke ja znam cela sweet child o mine na aukusticna so delovi od soloto bidejki nemozam da gi sviram nekoi delovi deka moraat na elektricna,a nothing else matters ,smells like a teen spirit im go znam introto a godfather cela a za narodni makedonski devojce mislam deka sum dobar za dva meseca svirenje:vozbud::pos2:

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
симни си guitar pro ако веќе сакаш сам да учиш, најбољи софтвер ти е за читање на таблатури и најголем бр. сасмоуки гитаристи учеле баш од овоа (бтњ и ја) и според мене е многу практичен. мислам дека и сајтот беше www.guitar-pro.com

D

Daftie

Гостин
симни си guitar pro ако веќе сакаш сам да учиш, најбољи софтвер ти е за читање на таблатури и најголем бр. сасмоуки гитаристи учеле баш од овоа (бтњ и ја) и според мене е многу практичен. мислам дека и сајтот беше www.guitar-pro.com
Донт тејк ми уронг, али лошо е да се почне да со таблатури и акорди на готово, така се дешаваат сакати музичари.
Ради слухот зборам. Сигурно дека одпочеток не може да се очекува многу, али добро би било да се развива од почеток.
Пример, може да проба да скине песна, па после да ја провери од гитарпро или слично...
Али вака на готово...не е на арно.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Донт тејк ми уронг, али лошо е да се почне да со таблатури и акорди на готово, така се дешаваат сакати музичари.
Ради слухот зборам. Сигурно дека одпочеток не може да се очекува многу, али добро би било да се развива од почеток.
Пример, може да проба да скине песна, па после да ја провери од гитарпро или слично...
Али вака на готово...не е на арно.
Нема везе.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Слухот се разработува со искуство. Повеќе време - подобар слух.

Ама добро е од време на време сам да си кинеш песни. Барем како да видиш до каде си извежбан со слух. Ама со време се усовршува тоа. :) Сега не зборувам за 2 месеци, туку за година, две... АКТИВНО СВИРЕЊЕ. А не фатиш 2 акорди и чекаш да ти се „развие“ слухот, ветер и магла. :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
Mislis po sluh da sviris?? E drugacie neam probano, nz za tebe. Polovina od akordite na net se 100% pogresni, ama ako se uzdas na tie arno... Za sluhot se slagam...da so vezbanje se usovrsuva, ama poveke mislam deka tehnikata se usovrsuva so vezbanje. Sluhot si e sluh...taa ti e:D:D...ama talent bez vezbanje e veter i magla

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
ja nitu znam noti da citam ili pak po glupive tabulatori da sviram, nitu pak sviram tugji pesni...no ete iam snimeno 3 albumi, cetvrtoto ke sledi za kratko vreme i si ja poznavam "paulata" mnogu dobro...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За мене вака се одвиваше процесот на учење. Бидејќи немав нет и немав појма за сајтови на гитар про викав еден другар демек да ми покаже. Ама он само ќе мија наштимаше гитарата и го мрзеше да објаснуе.
Ај решив сам ќе лупам без везе, немав од кај да гледам и едина работа што научив е кога гитарата ми е расштимана и да држам ритам( и тоа многу добро)
После некое време налетав на постер од декстер(офспринг) на концерт каде што имаше фатено акорд (G# но тогаш не го знаев тоа) и почнав тој захват(најпростиот) да го го употребувам у секаква можни варијанти и варијации. Устваро тогаш научив да мењам брзо акорди и да капирам некој почетнички работи.

После тоа(ова се дешава у период од некој си 2 месеца) кај друг другар бев на гости кој што знаеше а свири и бас и гитара и прв пат во живот видов таблатури за песни. Му реков дека и јас учам по нешто ама не ги знам тоновите нотите акордите и те работи. Целиот радосен ми покажа како да свирам некој песни и ми даде едно згужвано листе со основните акорди ( am, g-dur, c-dur итн...) и со некој од ...неосновните:pos:
Уште во првите 2 дена 80% од тоа згужвано избледено листе знаев да го свирам и ги запамтив нотите.

Прва песна што знаев цела да ја одсвирам од а до ш беше about a girl.
Прва песна што сам ја извадив 100% точна иста како на албумот...значи и во кој штим е и точниот strumming pattern :pos: е Welcome To Paradise-Green Day...бев среќен ко мало дете и наредни 2 дена ја свирев безпрестан затоа што беше само мој труд.(малку подоцна сватив дека грин деј уствари сите песни им имаат сличен принцип и се многу прости ама нема везе)

После дојдоа солажите:jaj:
До ден денеска се бавтам со нив затоа што не ги меркам многу.
Знам само прво успешно соло(малце покомплицирано) беше од Silverchair-Do You Feel The Same...за тоа ми требаше и гитар про и обични табови од нет и но во рок од некој 45 минути знаев да го свирам....тогаш веќе сватив дека нешто нешто знам.

Моментот кога укапирав дека знам да свирам гитара е кога се собравме чисто на заебанција да свириме некој песни демек, и испадна да биде џем сесија . Сите си лупавме глупости а јас почнав да импровизирам солажи...ми се нажеи кожата затоа што не знаев дека до толку ме бивало....со насевка од 8 до 8 отидов дома и не спиев сонувајаќи како утре пак ќе свирам.

пиес: у меѓувреме на целиот овој процес научив и да штимам.

Kajgana Shop

На врв Bottom