Да знаев дека ќе се вратиш на форумов не го пишував постот ...Не знам дали насловот на темата е сменет ама кога го пишав постот мислам дека беше некако поинаку формулиран насловот и го немаше делот во него "не можете да ги сварите" колку што се сеќавам, затоа и ги наброив дел од бендовите што се во него.Е сега се скаравме.
Joy Division никако не можат да бидат преценет бенд. Рок музиката има нечисто потекло, настанала како ефтина забава, без некои уметнички претензии. Joy Division се еден од ретките бендови кои го оставиле зад себе холивудксиот синдром на лажна големина кој се провлекува низ рок музиката и створиле навистина уметнички дела. Тие се Достоевски на рок музиката. Unknown Pleasures и Closer се автентични уметнички дела чија важност тешко дека може да биде преценета. Joy Division по моето скромно мислење се најважниот бенд во рок музиката, заедно со Pink Floyd, на кои може да им се замери единствено хипер продукцијата и неизедначеноста на квалитетот од албум до албум.
Не го разбирам аргументот за квантитетот. Што има да се каже на 50 рок албуми што не може да се каже на 2? Мене Rolling Stones ми се одвратни. Нека одат да си ги гледаат внуците наместо да се бламираат. Но парите се слатки и на стари години.
Што се однесува на Sex Pistols, квалитетот на нивната музика е ирелевантен. Важна е енергијата која ја донесоа со себе. Тие претставуваат едно големо и еднозначо НЕ на вредностите кои тогаш беа наметнати во Англија. Не можеш да очекуваш квалитет од луѓе кои генерално не знаеа да свират. Сид Вишс беше примен во бендот затоа што претепа новинар. Одвај знаеше да ја држи гитарата.
Меѓутоа, рок музиката и вака и онака не е значајна од аспект на квалитетни музичари. Важна е енргијата која ја носи со себе, а таа кај Sex Pistols ја имаше во изобилство.
Io Sono Interista wake up, wake up, ice age comingradiohead: поисфорсиран бенд ретко да начекам. На глава ми ги качија а искрено не се толку фсацинантни колку што сакате да верувате дека се. Среден квалитет и добар бренд за да продаваат нетолку добри албуми. Башка оној пејачон е идиот...но обично таквите највеќе ги сакаат.
Песната е од Парни Ваљак, и стварно е добра, сус (п.с. Ја знаев уште пред да ја искомерцијализира/исфорсира Бени )...
Он топик: GNR, AC/DC и сите на нив слични и сите екс ју бендови (Бјело Дугме, Рибља Чорба, Дивље Јагоде..).
Значи коа ќе дојдат Рибља у Скопје луѓево хистерија ги фаќа lele ke odis li na bora 4orba sve jos mirise na nju leleee najjakiii!!!1
Бора и компанија не Доаѓаат у Скопје бе луѓе, они си Одат од Скопје на пауза меѓу два концерта.
Или коа на свирка негде ќе ја почнат Knocking on heaven's door И СИТЕ ОДМА LELE PESNAVAAAAA
Е шо.
Океј, песната..
AMA GNR LELELEL E OVA E MUZIKA!!!
-.-
Нез.. Не ги сварив ни нив ни ЕјСиДиСи, ич не им го сфаќам филмот.
Дали знајш која е разликата меѓу фан кој е сигурен дека бендот е врв и фан кој мисли дека бендот кој го сака е врв?Како бе го спомнавте колдплеј, че ве пукам бе еј...
А иначе истовремено мило ми е што не ги спомнавте прљаво казалиште од ексј
Io Sono Interista wake up, wake up, ice age coming
Песната е од Парни Ваљак, и стварно е добра, сус (п.с. Ја знаев уште пред да ја искомерцијализира/исфорсира Бени )
this is really happening...?Io Sono Interista wake up, wake up, ice age coming
How can a culture can forget its plan of yesterdayКвантитет? Избројав 16 песни вредни за споменување од Нирвана, ако имаш да додадеш плус нешто од нивната дискографија слободно постирај.
По мое се премалку за статусот кој го имаат во музиката..Пример еве што направиле Mudhoney и Melvins на музички план во истиот жанр како Нирвана, а некои луѓе воопшто не ги ни познаваат.
И јас незнам од кога рокерите и металците почнаа да се ценат по убавина, еве гледам, ти така ги цениш.Бендови кои органски неможам да ги сварам:
Linkin Park - права галамџиска музика. За крив к*р не ги бива.
Avenged Sevenfold - Гитаристите се нашминкале и од глава до пети. Незнам од кога рокерите/металците почнаа да се ценат по убавина.
System of a Down - Овие ти свиреле хеви метал/хард рок Хахахах. Од wikipedia - "The stylistic variety and level of experimentation in System of a Down's music has made it difficult to describe" Ај бе не ме дупчи.
Pink Floyd - Иако се смета за еден од најдобрите бендови, пробувам да влезам во тек, но некако ЕПТЕН ми се досадни.
Nirvana - Секој втор носи маица со натпис Nirvana и мисли дека е cool. Ниту една песна не ми се допаѓа од овој бенд.
Queen - Неможам да го поднесам педерчето. Каква сака музика нека има, кога ќе го видам по гаки на некое видео на јутуб ми се лоши. Па и тоа бркот скапан. бљак.
Nickelback - Неам коментар.
Се согласувам дека Колдплеј не треба да бидат спомнати. Никој не ги преценува.Како бе го спомнавте колдплеј, че ве пукам бе еј...
Е! Сега видов на ФБ некој го постирал, и морав да го пишам, зошто поназад го заборавив. Лени Кравиц. Никогаш не ја сфатив фамата околу овој лигав човек. Ама баш никогаш.
И јас незнам од кога рокерите и металците почнаа да се ценат по убавина, еве гледам, ти така ги цениш.
Околу СОАД, не ја гледам поврзаноста на твојов муабет со она ископираното од Википедија. И зошто така се изнасмеа.
Кога гледам дека пишувате за Нирвана ми боцкате во очиве. И јас познавам еден куп луѓе, кои носат маици од Нирвана, па не ги мразам или мислам дека се исфорсирани поради тоа. Кој што сака нека си прави, јес да иритира, ама не ми игра којзнае колкава улога, дури и повеќе ми е смешно.
ама ти си еден од ретките! албански ли да зборам да ме разбереш?!Дали Кобеин се самоубил или не, е прашање на лично убедување. Ете јас на пример мислам дека не се самоубил. Така да, неможеш да цениш дали е кукавица и да го користиш тоа како аргумент за да ја оцрниш нивната улога во музичката индустрија. Јас на пример не се замарам кој ги слуша Нирвана, и не ме интересира кој носи маица од нив. Јас не ги ценам по тоа.