Nirvana беа бенд со феноменални песни, не греши душа, дали ги знаеле или не е битно, битен е квалитетот а тој несомнено го има.Sex Pistols
Joy Division
Prince
Nirvana
Oasis
А за G`N`R немам зборови. Според мене тие заедно со Queen, The Beatles и Iron Maiden се најдобри бендови што некогаш се појавиле. Ма да и мене Axl Rose ме нервира не знам зошто ама затоа Slash е врв.
За GNR се согласувам гитаристот го возвишија како божество...
Rage against the machine. Секоја песна иста, иста матрица, иста тема, исти некои идеологии, бунт ова она. Тапа у секој случај, еден хит и тоа е тоа, другите хитови присилно настанати.
Правам муабет дали заслужуваат да го носат тој култен статус, кажав дека Nevermind и In Utero се одлични албуми, но искрено без цела таа фама околу Кобеин ќе останеа само просечен гранџ бенд.Nirvana беа бенд со феноменални песни, не греши душа, дали ги знаеле или не е битно, битен е квалитетот а тој несомнено го има.
За другите се согласувам скроз...
Иначе другар ги споредуваше GNR со Led Zeppelin, незнаев дали да се смеам или да му ја закачам една
Да се изјаснам и јас, сите бендови од типот на Papa Roach, Evanescence, Linkin Park и сличен "new metal" неможам да ги смислам органски.
wotradiohead: поисфорсиран бенд ретко да начекам. На глава ми ги качија а искрено не се толку фсацинантни колку што сакате да верувате дека се. Среден квалитет и добар бренд за да продаваат нетолку добри албуми. Башка оној пејачон е идиот...но обично таквите највеќе ги сакаат
Според квалитет на музика, да! е сега дали ќе имаа толкав успех ако не беше Кобејн, тоа е друга приказна, мислам дека најреално е да се оценува според материјалот кој е издаден, Nirvana има квантитeт на доста добри песни, со исто така добри текстови, тоа е за мене репер за квалитет.Правам муабет дали заслужуваат да го носат тој култен статус, кажав дека Nevermind и In Utero се одлични албуми, но искрено без цела таа фама околу Кобеин ќе останеа само просечен гранџ бенд.
Квантитет? Избројав 16 песни вредни за споменување од Нирвана, ако имаш да додадеш плус нешто од нивната дискографија слободно постирај......