Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
U2
Deep Purple
и тие некои бендови ко Марун5, Франц Фердинанд и сл.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Тиесто, Армин ван Турен, Давид Гнида(порано правеше супер хоусе), оние комбинации на рапери и дј-и, сите комерцијални рапери освен 50 Cент, Лади ГАГА, сите оние рнб певачици што се тресат на сцена, како Бионсе, Шачира и сличните на нив, али Мадона е кул.
Од рок бендови, мислам дека Киллерс и сличните на нив, уствари кога ќе размислам скоро секој рок бенд што се појавил во последните 10 години е срање.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.557
Поени од реакции
87.802
Поштувам различни мислења на членовите, ама толку ме накурчи тој пред 2-3 страни кога кажа дека Квин се префорсирани... АУФФФФФ:mad:
Инаку не ги можам Ролинг Стоунс со чело на Џегерон. Антипатичен бенд маму им ебам...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Sex Pistols
Joy Division
Prince
Nirvana
Oasis
Nirvana беа бенд со феноменални песни, не греши душа, дали ги знаеле или не е битно, битен е квалитетот а тој несомнено го има.

За другите се согласувам скроз...

Иначе другар ги споредуваше GNR со Led Zeppelin, незнаев дали да се смеам или да му ја закачам една :D

Да се изјаснам и јас, сите бендови од типот на Papa Roach, Evanescence, Linkin Park и сличен "new metal" неможам да ги смислам органски.

А за G`N`R немам зборови. Според мене тие заедно со Queen, The Beatles и Iron Maiden се најдобри бендови што некогаш се појавиле. Ма да и мене Axl Rose ме нервира не знам зошто ама затоа Slash е врв.
:pos:

За GNR се согласувам гитаристот го возвишија како божество...

Не го слушале дечково затоа...

Rage against the machine. Секоја песна иста, иста матрица, иста тема, исти некои идеологии, бунт ова она. Тапа у секој случај, еден хит и тоа е тоа, другите хитови присилно настанати.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ролинг Стоунси: стари се, грди, смрдливи, не знаат да свират, песните не им се ниту просечни (боље ријана би слушал него ова), не знам зошто уште ги слушаат и зошто постојат...една од иние клетви. Ни кога почнале не биле добри, ни сега не се ...најтешка трагедија од група. Имаат два три подпросечни хита и тоа е тоа.

U2: ароганција во комбинација со лоша музика, греота се....ама пуни со пари оти народ се овци

radiohead: поисфорсиран бенд ретко да начекам. На глава ми ги качија а искрено не се толку фсацинантни колку што сакате да верувате дека се. Среден квалитет и добар бренд за да продаваат нетолку добри албуми. Башка оној пејачон е идиот...но обично таквите највеќе ги сакаат.

гансендроузез: за оваа дебилна појава не треба ни посебно објаснување

бобмарли и се што е реге: алал му вера за траводувачко залагање и пораките за мир ама кога музиката е во прашање очигледно секогаш бил престониран да свати дека неговиов правец уствари сите песни се исти...мчака мчака .тешки трагедии, па уште и албуми има цело со 10 песни што звучат исто :pos:

итн...

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Nirvana ako ne se isforsirani,togas ne znam koj bend e,a ne znam sto tropate gluposti za Rolling Stones,koga tie se tatkovci za site rok bendovi.
Drugari,vo 62' ta nirvana,u2 i bon jovi bea uste vo jajcata na svoite dedovci :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Треба да се дефинира што е тоа исфорсирани, зарем ако не беше мртов Кобејн, песните ќе им беа полоши? мислам дека по соодветен збор би бил премногу популарни, што по дефиниција доведува до хејтање.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Nirvana беа бенд со феноменални песни, не греши душа, дали ги знаеле или не е битно, битен е квалитетот а тој несомнено го има.

За другите се согласувам скроз...

Иначе другар ги споредуваше GNR со Led Zeppelin, незнаев дали да се смеам или да му ја закачам една :D

Да се изјаснам и јас, сите бендови од типот на Papa Roach, Evanescence, Linkin Park и сличен "new metal" неможам да ги смислам органски.
Правам муабет дали заслужуваат да го носат тој култен статус, кажав дека Nevermind и In Utero се одлични албуми, но искрено без цела таа фама околу Кобеин ќе останеа само просечен гранџ бенд.
Ниту се пионири во некој правец, дури кога беа под лејбелот на subpop беа рангирани како втор бенд од причина што TAD свиреа поквалитетен гранџ од нив.
Најверојатно на DGC Records, Tad Doyle им се виде премногу дебел за да можат да направат пари во цела таа еуфорија на гранџот во светски рамки па се решија да го откупат договорот со Nirvana и така се родија двата нивни најдобри албуми што е премалку за нивниот статус.
Искрено ако треба да се критикува мојот избор тогаш ќе се согласев за Joy Division, многу подобри од Nirvana како прво музички, како второ од причина што се понекспонирани од нив и се пионири на нов музички правец.

Инаку под бенд не разбирам Ријана, Тоше Проески и Јужни Ветар...Мислам се знае по кого треба да се мава на темава..
Не знам зошто толкава критика за Стонси, мене ми се навистина бенд кој навистина си го заслужил статусот...50 годишна кариера и купишта албуми е навистина нешто за почит.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
radiohead: поисфорсиран бенд ретко да начекам. На глава ми ги качија а искрено не се толку фсацинантни колку што сакате да верувате дека се. Среден квалитет и добар бренд за да продаваат нетолку добри албуми. Башка оној пејачон е идиот...но обично таквите највеќе ги сакаат
wot :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Правам муабет дали заслужуваат да го носат тој култен статус, кажав дека Nevermind и In Utero се одлични албуми, но искрено без цела таа фама околу Кобеин ќе останеа само просечен гранџ бенд.
Според квалитет на музика, да! е сега дали ќе имаа толкав успех ако не беше Кобејн, тоа е друга приказна, мислам дека најреално е да се оценува според материјалот кој е издаден, Nirvana има квантитeт на доста добри песни, со исто така добри текстови, тоа е за мене репер за квалитет.

L

Luki Junior

Гостин
Windfucker Нирвана станаа славни оти потпунија една дупка на музичката сцена.. Метал/Класичен рок у залез, поп музиката + раперите не беа интересни (а повеќе како лампиони, и накитени новогодишни елки), а Нирвана ваде некаков гаражен звук измешан со алтернатвна музика и некакви поп/модерни елементи, и разбира се некакви апатични текстове инспирирани со изумирајнето на класичнио рок.

...лично мислење....

Не ме аресат
ФОООООООООООООО фајтерс,
Или овија шо пејат Секс он фајр... забравих и името... ааа Кингс оф Леон....

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Квантитет? o_O Избројав 16 песни вредни за споменување од Нирвана, ако имаш да додадеш плус нешто од нивната дискографија слободно постирај.
По мое се премалку за статусот кој го имаат во музиката..Пример еве што направиле Mudhoney и Melvins на музички план во истиот жанр како Нирвана, а некои луѓе воопшто не ги ни познаваат.

1. Heart-Shaped Box
  2. Rape Me
  3. Pennyroyal Tea
  4. Аll Apologies"
  5. Smells Like Teen Spirit
  6. In Bloom
  7. Come as You Are
  8. Lithium
  9. Polly
  10. Drain You
  11. On a Plain
  12. Something in the Way