Breaking Bad

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Една од моите омилени серии. :love:
Летоска, цела ја изгледав за само неколку дена. Неверојатно колку се се' подобри епизодите, пресвртите, музиката... Секоја чест на сите од екипата :cuc:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Една од моите омилени серии. :love:
Летоска, цела ја изгледав за само неколку дена. Неверојатно колку се се' подобри епизодите, пресвртите, музиката... Секоја чест на сите од екипата :cuc:
Некое машко те натера да ја гледаш серијава?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
treba da prekinam da ja otvaram temava..od tolku hype za bb...pocnav da ja odsakuvam.....

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Стигнав до шеста епизода од 5 сезона. Една од најдобрите епизоди до сега од целата серија. Конечно ми се потврди она што го мислев уште од крајот на 2 сезона.Во сцената кога Волтер му кажува на Џеси за „Греј Метер“.

Кај Волт мотивот за бизнисот во кој е одамна престана да биде да го заштити и обезбеди семејството, (кое и го нема веќе реално). Се е всушност за испуштената прилика од младоста да биде некој и нешто, да биде милјаредер со огромна компанија. Неговата сегашна трансформација покажува дека токму овој е вистинскиот Волтер Вајт, брилијантен ум, генијалец, кои од емотивни причини го изгубил сето тоа, за да стане подпросечен обичен наставник по хемија во средно. Мислам дека нема да дозволи заради емоциите по вторпат да му се случи истото.

Фаците што ги правеше Џеси кога вечераше со Волт и Скалјер, се изнасмеав на таа сцена.(y)

Ајде утре уште две.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
само што ја изгледав цела серија за 10тина дена... на почетокот мора да признаам дека ми беше досадна серијава. ништо посебно не се дешаваше све се вртеше околу 5 6 лика и тоа беше тоа... секоја наредна епизода е поинтересна и поинтересна. заплетот и расплетот на некои работи беа феноменални мора да признаам. на кратко кажано серијава е дефинитивно одлична.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Хајзенберг некад е бил Корчагинец. Да видиш, да не веруваш:)
Canoga Park High School - Class of '74 :)

656.jpg

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Тоа е тоа, значи сега треба да чекам до другото лето а?

На толку пофалби деновиве за серијата од моја страна морам сега конечно и критика.

Последната епизода е многу слаба епизода. Некако е пребрза и нелогична.

Прво, како Волт успеа за само три месеци да направи таква мрежа на дистрибуција, да продава дури и во странство, само со помош на Лидија која работи во фирма која беше под лупата на ДЕА, готвејќи само со Тод кое е почетник. И сето тоа го прикажаа во 20 минути, а претходната година се влечеше дејствието во четири сезони. ОК, знам дека АМЦ го заебаа Гилиган и му скинаа 10 епизоди, па ја направија оваа глупост со поделена и продолжена петта сезона наместо да има нормална 5-та и 6-та. И затоа приказната мора малце да се убрза.

И второ, како генијалниот Хајзенберг, кои секогаш има се смислено и израчунато, ја остава книгата потпишана од Дејл, дома во ВЦ, особено знаејќи дека банџанакот му работи во ДЕА и доаѓа кај него дома. Нема логика освен ако тоа не е направено намерно од него. Се на се, сепак е полусезона, така да многу од овие работи сигурно ќе се разјаснуваат во последните 8 епизоди, но не би сакал само заради брзање да се заокружи приказната да се уништи ваква брилијантна серија.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тоа е тоа, значи сега треба да чекам до другото лето а?

На толку пофалби деновиве за серијата од моја страна морам сега конечно и критика.

Последната епизода е многу слаба епизода. Некако е пребрза и нелогична.

Прво, како Волт успеа за само три месеци да направи таква мрежа на дистрибуција, да продава дури и во странство, само со помош на Лидија која работи во фирма која беше под лупата на ДЕА, готвејќи само со Тод кое е почетник. И сето тоа го прикажаа во 20 минути, а претходната година се влечеше дејствието во четири сезони. ОК, знам дека АМЦ го заебаа Гилиган и му скинаа 10 епизоди, па ја направија оваа глупост со поделена и продолжена петта сезона наместо да има нормална 5-та и 6-та. И затоа приказната мора малце да се убрза.

И второ, како генијалниот Хајзенберг, кои секогаш има се смислено и израчунато, ја остава книгата потпишана од Дејл, дома во ВЦ, особено знаејќи дека банџанакот му работи во ДЕА и доаѓа кај него дома. Нема логика освен ако тоа не е направено намерно од него. Се на се, сепак е полусезона, така да многу од овие работи сигурно ќе се разјаснуваат во последните 8 епизоди, но не би сакал само заради брзање да се заокружи приказната да се уништи ваква брилијантна серија
.
еј, ало, спојлер тагови.

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Многу пофалби ласкања и се остало и од мене за серијава, ја гледам по препорака на кој ако не друг - кајгана форум;) Моментално сум при крај со 4 сезона. Најголем впечаток ми остави 2 сезона која ја изгледав буквално во 1 здив.
Него Скајлер ејјј, кај што може Скајлер не може ѓаволот, точка. Друго, дали само јас се смеев на сцената Волтер и Џеси кога се тепаа, јаоо замалев :sneaky:
Енивеј, сите ми се океј ликови и добро ми глумат, Мајк ми е онака со тоа фацата незаменлив коа превртуе очи, као изживеан, као уатевер стање, баш е фацка.
Гус Гус за него веќе немам зборови, алал да му е, мислам каков карактер е, смирен и секогаш во контрола на сопствените емоции. И така, одам јас да ја догледам вечер 4та. Yo :icon_lol:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Многу пофалби ласкања и се остало и од мене за серијава, ја гледам по препорака на кој ако не друг - кајгана форум;)
Не знам за другите кајганаџии, ама јас ова ќе го сметам дека сум убедил женско да гледа ББ. Колективна работа, ама јебига...

Kajgana Shop

На врв Bottom