Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Незнаеш кој е Бил Бејли, очигледно. :pos:
Не :D
Но сепак глупо е тоа шо го прави. За смеа е океј секако, ништо не оспорувам таму.

Но да се користи како „аргумент" во една ваква „расправија" како овде е уште по глупо. Тоа беше она на што алудирав.

S

stefi

Гостин
Добро рекол некој дека државата е таква каква што е музиката што нејзиниот народ ја слуша, а по вашиве мислења...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А да, и Чак Бери повеќе од Елвис Присли кога станува збор за рок и рол, тврд, машки:)
Чак прва песна 53, Елвис прва песна 54та. Му бега за година, само не бил убав како него за да го сакаат момите.
Ни Чак Бери ни Елвис, само Link Wray.
Ваква музика да правиш за 50-тите, треба стварно да имаш муда

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Ни Чак Бери ни Елвис, само Link Wray.
Ваква музика да правиш за 50-тите, треба стварно да имаш муда
Ова ти е повече surf рокче :) Ко Dick Dale да речиме шо вадеше хитчиња. Но да, потребни се тестиси за истото особено да се прави во тој дел од минатиот век.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Треба да ги сватиш AC/DC за да ги хејташ или не?
За G'N'R ќе разберам ај ама кога ќе видам некој тука прочитал Колдплеј биле геј и ај и ја ќе пишам така да се уклапам у муабетот.
О мореее, да прочепкаме убаво во музичкиот вкус и песните што ги имате во телефон или пи си, AC/DC i Coldplay ќе бидат врхунац.
Ама ај како викаат на интернет кој те знае каков си и што прајш.
Не хејтам никој ама секад кога ќе ги видам тавитјаните на тв ми се антипатични.нз зошто.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добро рекол некој дека државата е таква каква што е музиката што нејзиниот народ ја слуша, а по вашиве мислења...
Е де. Да прекинеме со вакви мислења, ок? Ако сте разочарани од некои мислења, размислете дека постојат други бендови кои тој човек ги слуша. Еве јас, само неколку бендови кои ми се најслушани:
Led Zeppelin
Deep Purple
Pink Floyd
Queen
Porcupine Tree
God is an Astronaut
Muse
Black Keys
Anathema
Tool
Opeth
Riverside
Kasabian
и многу, многу други. Дали тоа те разочарува ако исхејтев други бендови?
Така и другите.

S

stefi

Гостин
Е де. Да прекинеме со вакви мислења, ок? Ако сте разочарани од некои мислења, размислете дека постојат други бендови кои тој човек ги слуша. Еве јас, само неколку бендови кои ми се најслушани:
Led Zeppelin
Deep Purple
Pink Floyd
Queen
Porcupine Tree
God is an Astronaut
Muse
Black Keys
Anathema
Tool
Opeth
Riverside
Kasabian
и многу, многу други. Дали тоа те разочарува ако исхејтев други бендови?
Така и другите.
Ме разочарува тоа што се хејтаат култни бендови, и не е муабетот прашање на вкус уопште.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.349
Поени од реакции
5.472
Уште кој бенд заборавивте да го напишате?
Па ај кажете сега кој бенд ви се допаѓа, кој бенд не е префорсиран? Од некоји прочитав дека The Beatles биле форсирани. Па набројте бенд од шесетите кој бил подобар од нив? Они го беа измислиа поимот за добра музика.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Па ај кажете сега кој бенд ви се допаѓа, кој бенд не е префорсиран? Од некоји прочитав дека The Beatles биле форсирани. Па набројте бенд од шесетите кој бил подобар од нив? Они го беа измислиа поимот за добра музика.
Radiohead :) Иначе има теми за тоа кој бенд го сакате.
Иначе блиску до Битлси би ги ставил Само прашање е колку поглуп менаџер имале за да ги знаеме сите како погорните.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Sex Pistols
Joy Division

Првите имаат само еден и единствен албум, и истиот не е ништо посебно. Ако истите беа од Австралија или пак бивша Ју, нивните песни ќе беа добар избор во раритетни изданија.
Пример Дед Кенедис се многу подобар бенд од Пистолси, и од Рамонси кога се работи за панк музика, но многу послабо котираат на листите за популарност.

Вторите за разлика од погорниве имаат два албуми, рака на срце и двата им се многу добри но сепак нивната популарност се должи оти фронтменот реши да го тестира јажето. Како Њу Ордер ги видовме колку ги бива.
Е сега се скаравме. :)

Joy Division никако не можат да бидат преценет бенд. Рок музиката има нечисто потекло, настанала како ефтина забава, без некои уметнички претензии. Joy Division се еден од ретките бендови кои го оставиле зад себе холивудксиот синдром на лажна големина кој се провлекува низ рок музиката и створиле навистина уметнички дела. Тие се Достоевски на рок музиката. Unknown Pleasures и Closer се автентични уметнички дела чија важност тешко дека може да биде преценета. Joy Division по моето скромно мислење се најважниот бенд во рок музиката, заедно со Pink Floyd, на кои може да им се замери единствено хипер продукцијата и неизедначеноста на квалитетот од албум до албум.

Не го разбирам аргументот за квантитетот. Што има да се каже на 50 рок албуми што не може да се каже на 2? Мене Rolling Stones ми се одвратни. Нека одат да си ги гледаат внуците наместо да се бламираат. Но парите се слатки и на стари години.

Што се однесува на Sex Pistols, квалитетот на нивната музика е ирелевантен. Важна е енергијата која ја донесоа со себе. Тие претставуваат едно големо и еднозначо НЕ на вредностите кои тогаш беа наметнати во Англија. Не можеш да очекуваш квалитет од луѓе кои генерално не знаеа да свират. Сид Вишс беше примен во бендот затоа што претепа новинар. Одвај знаеше да ја држи гитарата.

Меѓутоа, рок музиката и вака и онака не е значајна од аспект на квалитетни музичари. Важна е енргијата која ја носи со себе, а таа кај Sex Pistols ја имаше во изобилство.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.960
Уште го чекам првиот хејт за Dire Straits :icon_mrgr:. Ама изгледа на сите им се допаѓа нивниот стил на музика (y)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Уште го чекам првиот хејт за Dire Straits :icon_mrgr:. Ама изгледа на сите им се допаѓа нивниот стил на музика (y)
Не е тоа, туку толку се досадни и неважни, што не се исплати ниту да ги хејташ...

:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom