Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
И јас незнам од кога рокерите и металците почнаа да се ценат по убавина, еве гледам, ти така ги цениш.
Од секогаш. Како и секоја друга позната личност (поготово музичарите)

Еве кога сме веќе кај еден од моите омилени бендови (соад)
Во спотов убавината си ја продаваат. Ништо друго нема освен они како свират, пејат... Не се они единствените што прават вакви спотови, тоа е доказ дека се продава убавината, а не музиката

L

Luki Junior

Гостин
System Of A Down не са само токсисити, чоп суеј, Донеси си сопствен алкохол, Ериалс... Кој е слушал од почетоците, па се до крајо го знаа тава.. Кој не.... Здравје...
Ама да, има такви “металци“, шо се облечуват, шо праат фризури, шо пуштат бради, само и само да пренесат некаква порака, некаква реклама колку длабока и смислена музика слушат... (Уствари најчесто е глај ме колку ногу се секирам за да изгледам како за ништо да не се секирам...)

Требе да се разграниче позирајнето, со едноставното уживајне у музиката и бендовете, без разлика на каков стил припаѓат, шо са измислиле, и како са го измислиле..
Ако ме ареса Лед Цепелин, не мора да носам како плант женски залепени фармерки, или шарените кошули на пејџ...

Конкретно за СОАД, имат доста силна база на фанове у млади човеци шо работат на посрани работни места по една или друга причина (за америка говореме).. Зашо?

За крај, ние сме милионче, и најчесто у медиите има абдали со тони, шо тепат некаков хипстер филм и се рекламират некакви бендове со некакво влијание... Мора да е влијание, мора да е некакво педигре... А не едноставно добра музика...

На пример Рони Дио уопште не е експониран, а е бил неверојатно талентиран човек.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Знам што се соад, но исто знам дека и не се со филмот на Tool, кои не си ја продаваат убавината, туку музиката. Во ниеден спот не се појавуваат они. Не снимаат концерти, не прават (многу) интервјуа, на концерти не се вперени рефлекторите во нив за да видат колку се убаво облечени (пејачот баш напротив се облекува многу ретардирано).

Сега секако, они го продаваат нивниот „не ми е гајле“ филм, ама мора нешто да продаваат. И кога мора нешто да се продава, подобро тоа отколку изгледот

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Темава требаше да се затвори кога Radiohead беа спомнати. После тоа да се уништи серверот на кој се наоѓа форумов, по можност со оган. И чисто за секој случај некој вирус да не нападне сите и да не поништи.

Кога сме кај хејтот, немам што многу да хејтам пошто сконцентриран сум на неколку групи кои ми прават мерак, пред се Radiohead и The Beatles, и ич не ме интересира што се слуша по светов денес. Чисто да кажам дека едно време бев фан на Coldplay, ама во своја одбрана тоа важеше до нивниот трет албум во кој има добри песнички ама во главно ништо не ги разбирам што сакаат да кажат. Ако и тие нешто разбираат. Такоџе ги пробав Muse пошо се збореше дека биле добри чак и подобри од Radiohead, и после едно слушање решив да не ги проширувам своите скромни музички познавања понатаму. Сеуште ми е мака за мегабајтите.

Од Битлси мене ми се допаѓаат само два албуми и тоа Еби Роад и Сент. Пеперс Лонли Хартс Клаб.
Останатото е просек, ама пусти култен статус. :D
Па не го добиле по умирачка, еуфорија имало за секој нивни албум. Башка мислам дека не постои бенд што успевал да прави по 2 хит албуми во иста година, во серија од неколку години. Првите 4 албуми ок, тинејџ еуфорија, после тоа има стварно добри работи, мене ми се допаѓа многу и Let it Be а White Album ќе беше албумиште да го послушаа продуцентот кој барал да направат нормален албум од 10-12 песни. Наместо тоа направија двоен албум со глупите ринге-јаја песнички на Пол Макартни пошто овој не попуштал. Во секој случај тој албум има супер песни. Мене омилен албум ми е Еби Роад, не само од нив туку воопшто. Ама да не одиме оф-топик, темава за хејт е направена... :)

beneamata, добро е?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Немало еден куп бендови што свиреле гранџ пред нирвана, прекинете да трескате зелени. Терминот гранџ почна да се вртка после 91 како карактеризација на звукот тие бендови од сиетл што го ваделе.
Плус, пред нирвана немало други влијателни гранџ бендови. Постоеле бендови од тој регион андерграунд што биле почитувани као мелвинс и грин ривер али не свиреле гранџ него панк и на некој начин помогнале на момци као нирвана на почеток со опрема и заеднички свирки.

Да додадам на листава.

Сите екс ју бендови као парни ваљак, двиље јагоде, црвена јабука, маги супа со кнедли рибља чорба, лесковачка плескавица и сите тие.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.846
Немало еден куп бендови што свиреле гранџ пред нирвана, прекинете да трескате зелени. Терминот гранџ почна да се вртка после 91 како карактеризација на звукот тие бендови од сиетл што го ваделе.
Плус, пред нирвана немало други влијателни гранџ бендови. Постоеле бендови од тој регион андерграунд што биле почитувани као мелвинс и грин ривер али не свиреле гранџ него панк и на некој начин помогнале на момци као нирвана на почеток со опрема и заеднички свирки.

Да додадам на листава.

Сите екс ју бендови као парни ваљак, двиље јагоде, црвена јабука, маги супа со кнедли рибља чорба, лесковачка плескавица и сите тие.
Во добар дел од документарни филмчиња поврзани со панк, се спомнуваат и Нирвана.
Значи освен гранџ , Нирвана во добар дел песни имаат панк елементи. 88 Mudhoney, 84та Soundgarden чинам беа основани....Но ни двата бенда немаа револуционерен албум како оној на Нирвана кој внесе живост и промени во тогашната сцена.

C

Crazy Diamond

Гостин
За сликата со Стивен Вилсон што ја ставив погоре, тука пишува дека некој од публика го фрлил листот на сцена.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За сликата со Стивен Вилсон што ја ставив погоре, тука пишува дека некој од публика го фрлил листот на сцена.
Стивен не е тип да вреѓа или се закача директно.

C

Crazy Diamond

Гостин
Стивен не е тип да вреѓа или се закача директно.
Стивен ми е најискулиран од сите музичари. Најмногу ги почитувам таквите. Си прави музика каква што сака и не се замара што мислат другите. :)

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Nem

И Стивен Вилсон се согласува со нас. :D
П.С Знае некој што е приказната позади ова? :)
Немора да има некоја голема прича зад ова, човекот само си произнесува рандом вистини од кошничката на секојдневието... ;)

Јас можеби би додал уште еден лист, на кој што пластично се опишуваат околностите на нивната смрт...
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 09:47 ---
Јас не знам само од каде изникнаа Нокаут.................Поим им се на младиве за ,,рок" :confused:

Е добро де, па што ако?!

Јас велам - нека им бидат поим, до посер нека им бидат поим... низ нос нека им излезат! :love:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Аманте бе, 10 пати кликнав последно мислење и се истата слика ја гледам :mad:
Ок, Coldplay are Wankers, now move on! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom