Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

А

Анноун

Гостин
Уште кој бендови останаа да се спомнат , и да се удри клуч? Мејден ви останаа , ајде !

Леле Dark King , многу хејташ другар :D Огромна листа имаш . Ај за балканскиве скоро за сите те подржувам , а од странскиве не се слагам за Металика и уште некој бенд. Ме интересира дали има група што ти се допаѓа? :)

- И јас не ги сакам Нирвана . Ако мора да биде Гранж , ондак нека биде Прл Џем . Прашање на вкус едноставно.

- Околу њуметалот што спомнувате, во глобала се е тоа перална на пари , првио албум удараат пожестоко , и после се претопува блиско до правецо на Ријана.
пр. Линкин Парк , најпродадените идиоти во музичката индустрија . Првиот албум е болен и тврд , со еден збор - КИНЕ.
Последниот е помек од пола песни од новиот албум на Шакира. Е стварно не ги можам , и тешко некој жив човек што сака рок да ги трпи повеќе

-околу Авенџд Севенфолд - ок е да не ги можете , но тие се најверојатно единствениот бенд од цела оваа плејада њуметал бендови , кои имаат феноменални гитаристи со страшни солажи . Најверојатно и единствените кои користат солажи на MTV што се пуштаат :pos:

- од оваа група во "не ги можам" би ги набројал Мај Кемикл Романс
- од сите оние The ----rs бендови , тешко да има некои кои вредат . Една песна може и да имаат добра , до две .

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.088
Сите Kings of Leon ги гледаат како секс он фааааајрррр... раните КОЛ се одлични. Е сега еден бенд да просперира во ова време прави комерцијала, искрено не им замерувам, ама штом истите си останат на стандардот како Radiohead или Pearl Jam, треба стварно да се замислите. Исто вред ми се мене и Red Hot и Foo Fighters. Веќе околу Ниравана, сум фан, така да џабе. Не гледам Ејми Вајнхаус да има култ само што се уби или како и да е, така да..

Групи како Black Eyed Peace не спомнувајте, дека надвор од концептот на темата е. Во близина на добра музика бендови, само антипатични од икс фактори. Како U2.
Лично мене Muse. Не ги можам. Или еве Linkin Park.

Инаку штом Битлси на пример се спомнаа.. изгледа ултимејт бенд за слушање, штом никој не го спомна, е Led Zeppelin. \m/

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Битлси се исто тиње, само имаа добар менаџмент.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
znaci po tvoe kvantitetot nasprema kvalitetot.Kosta Burgov ima poveke pesni od Joy Division
i shto sega.
Pere Ubu gi znam mnogu dobro i ne se sporeduvaat so Division,barem po kvalitetot.Interesni,neobicni (za toa vreme) da .Pejacot otkacen (so mimikite kako da go kopirashe Ian ama deluvashe shegobijno i neseriozno.Kako i da e ...New Order se prodolzenie na Joy Division...istata ekipa bez Ian i so pomalku narkotici...a za toa deka se prosecna grupa ...vo golema zabluda si i imash prostor da se popravish...ta i crkvata ne veruvala deka se vrti i deka e topka ama..:)
Да ги познаваше доволно ќе знаеше дека истите се оформени година порано од Joy Division, и не копирале никого.
Небитно е тоа, праиме муабет дека 20те албуми на Pere Ubu имаат поголема тежина на музички план од 2 албуми на Joy Division, ти овде ми ги споредуваш со Коста Бургов.
Ајде со оценки од некои реномирани музички страници да ги демистифицираме достигнувањата на Joy Division i Pere Ubu кога веќе те мрзи да читаш и покрај тоа што ти исџвакав со линкови да видиш. Сигурно рецензентите на Олмјузик се покомпетентни од мене и тебе да ги оценат албумите.
Прашањето на вкус е сосема друга работа, да видиме што имаме на дело.

Pere Ubu----------------Albums Rating
The Modern Dance - All Music 4.5/5
Dub Housing - 4.5/5
New Picnic Time - 4.5/5
The Art of Walking - 3/5
Song of the Bailing Man -3/5
The Tenement Year - 4/5
Cloudland - 4/5
Worlds in Collision - 4/5
Story of my Life - 4/5
Ray Gun Suitcase - 3/5
Pennsylvania - 4/5
St. Arkansas - 4/5
Why I Hate Woman - 3/5
Long Live Pere Ubu - 4/5

Од друга страна ги имаме

Joy Division-------------Album Rating
Unknown Pleasure ---5/5
Closer - 5/5

Како што можиш да воочиш од погорното квалитетот на Pere Ubu воопшто не е спорен (барем не од поголем број на музички критичари), додека за квантитетот самиот број на албуми зборува.

Арно ама кога се работи за популарност Pere Ubu е на маргините во споредба со Joy Division апсолутно незаслужено.
Ако не може да се напише дека Joy Division е overrated band, тогаш сигурно Pere Ubu е проклето underrated.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Снемав нет , паднале колeжи на темава, но пристојни како што доликува:P

Како може бе Пинк Флојд префорсирани леле :(

Иначе Грин Деј, Авенџенд, Линкин не ги ни спомнувам :)
Одамна ми се избришани од листата на бендови. А пак оние другине Булет, Најтвиш, Мај кемиКле романс, да не прајме муабет.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не е до вкусот. Ако некој не ми се допаѓа, немора да значи дека е префорсиран. Има разлика.
Еве мене на пример the doors не ми се допаѓаат многу, ама неможам да речам дека се префорсирани.Имаат некои ок песни како на пример Indian summer, Waiting for the sun, The Spy што ми се допаѓаат, останатото не. Ама не ги серам.
А Rolling Stones ем не ми се допаѓаат, ем мислам дека се префорсирани, затоа што стварно не ми се ништо особено. Нити некоја длабочина во текстовите па да се вадат на тоа, нити па некоја поразлична и комплексна музика, кога ќе го видам тој тапанарот дремка ме фаќа.
Тоа што некои други бендови не успеале толку да се пробијат и да станат глас на цела генерација, не се Нирвана виновни.
Немај гајле, вкусот ти определува дали се префорсирани. Пример - не можам тука да ги спомнам Састаф Бенд, зашто не се форсирани но пример, може некој да ги спомене Битлси зашто не му се свиѓаат и не сфаќа што е целиот хајп за тој бенд. Популарни бендови, кои се префорсирани = бендови кои не ти се по вкус и не сфаќаш зашто се толку популарни. Барем така мислам јас...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Forrest ,ke mora replika...U2 se institucija vo svetskata muzika so kariera dolga skoro 30 godini...povtoruvam , 30 godini.Oni go imaa toa prokletstvo da stanat tolku mnogu popularni shto pocnaa da gi nerviraat na site..ushte i koga pocna Bono humanitarno da se angazira ,nemal broj na muzicari dobija sila po toj osnov da fakaat seir so nego (na muzicka osnova ne se osmeluva nikoj da gi zakacka).The Edge e najunikaten pa eve ke se osmelam da kazam i najdobar gitarist of all time...Boy,October,Joshua,Achtung, Zooropa (ovoj album go napravija kako odgovor na naplivot na tehnoto i ednolicnosta vo muzikata za da pokazat deka i elektronikata moze da bide povekeslojna i so dusha i deka vistinskite muzicari nemaat problem so instrumentite,bitno e koj i shto sviri). Tocno deka vo posledno vreme se pomalku aktivni (verojatno godinite a mozebi i imaat vnucinja za gledanje ama brojkite pozadi niv,a posebno pesnite gi pravat bash kako shto rekov...institucija broj eden vo svetskata muzika.Eve za shto zboram ,posebno akcent na gitarata
http://www.youtube.com/watch?v=Xo2t23MiCW8
Slash od GNR koga i da go sretnel The Edge imal trema
Се согласувам само дека Ју Ту имаше добри албуми до Ахтунг Бејби, но сепак Боно е најголем шупак во цела музичка историја заедно се Еџ.
Инаку Еџ не е ништо посебно како гитарист...Влатко за него е доктор на науки.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Бендови кои органски неможам да ги сварам:
Linkin Park - права галамџиска музика. За крив к*р не ги бива.
Avenged Sevenfold - Гитаристите се нашминкале и од глава до пети. Незнам од кога рокерите/металците почнаа да се ценат по убавина.
System of a Down - Овие ти свиреле хеви метал/хард рок Хахахах. Од wikipedia - "The stylistic variety and level of experimentation in System of a Down's music has made it difficult to describe" Ај бе не ме дупчи.
Pink Floyd - Иако се смета за еден од најдобрите бендови, пробувам да влезам во тек, но некако ЕПТЕН ми се досадни.
Nirvana - Секој втор носи маица со натпис Nirvana и мисли дека е cool. Ниту една песна не ми се допаѓа од овој бенд.
Queen - Неможам да го поднесам педерчето. Каква сака музика нека има, кога ќе го видам по гаки на некое видео на јутуб ми се лоши. Па и тоа бркот скапан. бљак.
Nickelback - Неам коментар.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кога изгледот на музичарите ви е битен за н музиката? Фреди педерче бил онака се облакал не го слушам :facepalm: Музика е, u know....

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.829
Поени од реакции
30.726
U2-слаба музика никако не можам да ја сварам.
Oasis-Освен Wonderwall друго и да немаат нешто добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom