Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Очекував слични коментари во темата, ама до толку да стигнете до Пинк Флојд, Квин, Битлси, Нирвана...стварно не.

Јас од овие познати, единствено не ги можам Пласибо, појма немам зошто, ама ете, не ми се свиѓаат.

L

Luki Junior

Гостин
System Of A Down са си славни благодарение на социјалните теми шо ги обработуват у песните. Тука не ни дреме дали са контроверзни или не, ама у Америка не е баш така. Тука ги буткат напред оти са кул на запад. Не за музиката шо ја праат.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Абе одлика на човекот кој слуша музика да руга по оној жанр кој не го слуши.
Темата не оди никаде, зошто, металец доаѓа и руга по се што не е метал и сл.
Се согласувам само дека Ју Ту имаше добри албуми до Ахтунг Бејби, но сепак Боно е најголем шупак во цела музичка историја заедно се Еџ.
Инаку Еџ не е ништо посебно како гитарист...Влатко за него е доктор на науки.
Овој на клипов е тотален дебил и прост човек (се зависи од тоа дали тоа што го прави навистина е тоа што го мисли, или сака само да заработи со тоа).
Па боже сачувај. Како да неможе да се направи таква пародија за металците како него што не личат на луѓе и не се понашаат како такви, и свират нешто што голема маса на луѓе органски неможат да го поднесат.
Овој горе воедно и ги исмејува сите кои користат ефекти и педали, хахаха па 80% од рок песните воопшто свирај ги на Clean па да видиме како ќе звучат. Тотален простак.

Еџ има сопствен стил на свирење, по кој е претпознатлив и што е нешто уникатно, а таквите на прсти се бројат. Свири музика која со ефектите навистина звучи фантастично. Навидум лесно е но ајде напиши таква музика да те видам.

Музиката не би била тоа што е без У2, секако и нивното влијание и не е некое кое презабележително, но сепак таму се.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Jamiroquai ги спомна некој?
Свесен сум за специфичноста на музиката во позадина(џез елементите како ми како ама фанкот на живци ми одат). Исто ова чудо не го можам, неколку пати му сум се пробал да го разберам, али тешко, никогаш не успеало да ме допре во некоја точка.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе одлика на човекот кој слуша музика да руга по оној жанр кој не го слуши.
Темата не оди никаде, зошто, металец доаѓа и руга по се што не е метал и сл.

Овој на клипов е тотален дебил и прост човек (се зависи од тоа дали тоа што го прави навистина е тоа што го мисли, или сака само да заработи со тоа).
Па боже сачувај. Како да неможе да се направи таква пародија за металците како него што не личат на луѓе и не се понашаат како такви, и свират нешто што голема маса на луѓе органски неможат да го поднесат.
Овој горе воедно и ги исмејува сите кои користат ефекти и педали, хахаха па 80% од рок песните воопшто свирај ги на Clean па да видиме како ќе звучат. Тотален простак.

Еџ има сопствен стил на свирење, по кој е претпознатлив и што е нешто уникатно, а таквите на прсти се бројат. Свири музика која со ефектите навистина звучи фантастично. Навидум лесно е но ајде напиши таква музика да те видам.

Музиката не би била тоа што е без У2, секако и нивното влијание и не е некое кое презабележително, но сепак таму се.
Незнаеш кој е Бил Бејли, очигледно. :pos:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
U2, GNR, SOAD. Би ги спалил сите до еден. Посебно „хуманитарецон“ Боно.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Jamiroquai ги спомна некој?
:(...

Он топик: GNR, AC/DC и сите на нив слични и сите екс ју бендови (Бјело Дугме, Рибља Чорба, Дивље Јагоде..).
Значи коа ќе дојдат Рибља у Скопје луѓево хистерија ги фаќа lele ke odis li na bora 4orba sve jos mirise na nju leleee najjakiii!!!1
Бора и компанија не Доаѓаат у Скопје бе луѓе, они си Одат од Скопје на пауза меѓу два концерта.
Или коа на свирка негде ќе ја почнат Knocking on heaven's door И СИТЕ ОДМА LELE PESNAVAAAAA
Е шо.
Океј, песната..
AMA GNR LELELEL E OVA E MUZIKA!!!
-.-
Нез.. Не ги сварив ни нив ни ЕјСиДиСи, ич не им го сфаќам филмот.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
:(...

Он топик: GNR, AC/DC и сите на нив слични и сите екс ју бендови (Бјело Дугме, Рибља Чорба, Дивље Јагоде..).
Значи коа ќе дојдат Рибља у Скопје луѓево хистерија ги фаќа lele ke odis li na bora 4orba sve jos mirise na nju leleee najjakiii!!!1
Бора и компанија не Доаѓаат у Скопје бе луѓе, они си Одат од Скопје на пауза меѓу два концерта.
Или коа на свирка негде ќе ја почнат Knocking on heaven's door И СИТЕ ОДМА LELE PESNAVAAAAA
Е шо.
Океј, песна.
AMA GNR LELE E OVA E MUZIKA!!!
-.-
Нез.. Не ги сварив ни нив ни ЕјСиДиСи, ич не им го сфаќам филмот.
Oва е премногу опширно. Јас со гла гарантирам дека на овие простори има добра бројка бендови кои се класи над ,,модерниве" на светско ниво. Во нив сигурно не се бјело, рибља, дивље и така натака.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Oва е премногу опширно. Јас со гла гарантирам дека на овие простори има добра бројка бендови кои се класи над ,,модерниве" на светско ниво. Во нив сигурно не се бјело, рибља, дивље и така натака.
Кога пишав "сите", не мислев на "сите балкански бендови шо некад постоеле и ќе постојат!!!1", него сличните на тие што ги набројав, што разработуваат иста тематика.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Кога пишав "сите", не мислев на "сите балкански бендови шо некад постоеле и ќе постојат!!!1", него сличните на тие што ги набројав, што разработуваат иста тематика.
Oти имаше и сите на нив слични(за странските ова се однесуваше веројатно) и сите екс ју бендови.............Како и да е. Се надевам за Jamiroquai не се согласуваме :)

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Oти имаше и сите на нив слични(за странските ова се однесуваше веројатно) и сите екс ју бендови.............Како и да е. Се надевам за Jamiroquai не се согласуваме :)
За Џамироквај ако те видам негде си го јадел :D..

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Демек Muse се повеќе популарни од U2 или Coldplay. Гитла бе. :D

Еве да дополнам уште неколку:
KISS
Creed
The Black Eyed Peas
Green Day
Bon Jovi
Skid Row

и секако, сеа ми текна, чекам камењата - Металика.
:icon_lol:
Металика се префорсирани поради Nothing else matters. 90% ја знаат само таа и ги дигаат до небо заради неа.Првите 4 албуми се класика-поим за метал.
Е сега ако не ти се по вкус тоа е друга работа :).

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
А да, и Чак Бери повеќе од Елвис Присли кога станува збор за рок и рол, тврд, машки:)
Чак прва песна 53, Елвис прва песна 54та. Му бега за година, само не бил убав како него за да го сакаат момите.

Kajgana Shop

На врв Bottom