edin4o
Продуцент
- Член од
- 4 април 2010
- Мислења
- 1.419
- Поени од реакции
- 461
Кога сум на кабел оди со 6 МБпс, преку wifi оди до 2,5 МБпс (рутерот ми е постара генерација и не може побргу). Претходно одеше и до 9МБпс (имам постирано и слики), но сега си е според пакетот. Аплоудот исто така оди до 6МБпс, односно брзината е симетрична. До сега никогаш ми немаат намелено брзина, иако имам и месеци со огромен сообраќај.Може некој кој има 50мбпс интернет пакетот (АЛИ ЛАН ЗОНА, го повикувам штипскио за ова ) да ми пише со колкава брзина симнува торенти сеа (дали даваат 2мб+ значи со 7 мб/с да симнува или си симнува со 5-6 највише)...Пошо планирам да го стаам овој пакетов премиум...
Грешна ти е математиката пријателе. Следната година ќе се исклучи аналоген пренос на ТВ сигнал ама терестријално, односно македонските телевизии ќе мораат да зрачат дигитален сигнал во етер. На кабелските оператори никој не им наложува какви сигнали да зрачат во нивните мрежи. Муабетот ми е дека услугата АТВ на кабелските оператори може без проблеми да си остане активна (и да наплаќаат за неа). А да, „шушумигата“ што ти се јавила - очигледно нема врска од животот!плаќам пакет аналогна-дигитална-нет-фиксен 1090 денари месечно.е сеа се јавува една тетка од централа ми дава понуда ако потпишам договор на две години ( ми истече пред месец дена) за 750 денари.чекај, нели после нова година ќе се укинува аналогната!? да, вели. па сега во сегашниот пакет цената на аналогната ми е 320 денари, така? така. еми минусирај ги тие 320 ќе останат 770 денари? да? да.. ами за 20 денари треба ли да потпишам договор на 24 месеци и да ме држите за јајца две години да не можам да мрднам? се смее и вели-ами не знае секој математика, пријатно.![]()
пријателе, и јас знам, а и таа сама кажа дека НЕМА да има ни на кабелска АТВ.значи, ќе се укинуваат комплетно..
Грешна ти е математиката пријателе.. Муабетот ми е дека услугата АТВ на кабелските оператори може без проблеми да си остане активна (и да наплаќаат за неа). А да, „шушумигата“ што ти се јавила - очигледно нема врска од животот!
Ке нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.пријателе, и јас знам, а и таа сама кажа дека НЕМА да има ни на кабелска АТВ.значи, ќе се укинуваат комплетно.
Да да, само нека дојде уште еден оператор или конкуренцијата да ги намалат цените - ќе видиш како и овие има да ги намалуваат...Ке нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.
И после зошто паѓал нетот - најчкарт мајстори имаат...Еве по лан зониве ова кабливе што им искачаат од цевкиве од земја не се убаво средени и ставени у кутивчињата него раштракани расфрлани де негде покуси де пократки катастрофа...
како мислиш ЌЕ има, па има и сега деКе нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.
На сајтот од десна страна има ценовник симни го тој PDF фајл и таму се наведени сите цени за сите нивни пакети.А за тоа дека се плаќа за на неопределено сите компании се педери во тоа поле ништо новоДобро дали бива да се толкави лопови овие од Близу? Сакав да приклучам Екстра пакет на неопределено за 2.000 месечно (што е прилично многу за тоа што го нудат), сега таа на телефон ми вика ако сакам на неопределено мора да им платам околу 4.500 за приклучување?! Таа фамозна цена јас не ја гледам никаде на сајтот. Нема да видат ни денар од мене.
Да, сега видов дека има и втора страна на документот. Разбирам дека треба да е поскапо, ама 4.500 денари за практично ништо (опремата се враќа) со среќа нека им плаќаатНа сајтот од десна страна има ценовник симни го тој PDF фајл и таму се наведени сите цени за сите нивни пакети.А за тоа дека се плаќа за на неопределено сите компании се педери во тоа поле ништо ново![]()
А бе си ебале мајката они паметни се ке направаат се да го натераат корисникот да направи договор.Ќути сега барем може и на година.Порано остај што мораше договор на 2 години па и цената на пакетите беше скапа.Сеуште памтам 1800 ден само за нет и телефон им давав на Он Нет со дуо екстримот и замисли си викав ефтино е и чекав месец дена да ми се јават да земам опрема.Сега и ден да чекам ке полудам за што било.Како ке се научи човекДа, сега видов дека има и втора страна на документот. Разбирам дека треба да е поскапо, ама 4.500 денари за практично ништо (опремата се враќа) со среќа нека им плаќаат![]()
пријателе, и јас знам, а и таа сама кажа дека НЕМА да има ни на кабелска АТВ.значи, ќе се укинуваат комплетно.
za analogna ta na kabelskitre mrezi greska si * analognata na kabelskite operatori ke ima sekogas ..posto analogna se isklucuva samo od eter ...odnosno se digitalizira nema vrska so kabelskite toa ! analogna tv ke si ima ..a za naplajkajneto e dr,rabota ...Ке нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.