A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Може некој кој има 50мбпс интернет пакетот (АЛИ ЛАН ЗОНА, го повикувам штипскио за ова ) да ми пише со колкава брзина симнува торенти сеа (дали даваат 2мб+ значи со 7 мб/с да симнува или си симнува со 5-6 највише)...Пошо планирам да го стаам овој пакетов премиум...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
плаќам пакет аналогна-дигитална-нет-фиксен 1090 денари месечно.е сеа се јавува една тетка од централа ми дава понуда ако потпишам договор на две години ( ми истече пред месец дена) за 750 денари.чекај, нели после нова година ќе се укинува аналогната!? да, вели. па сега во сегашниот пакет цената на аналогната ми е 320 денари, така? така. еми минусирај ги тие 320 ќе останат 770 денари? да? да.. ами за 20 денари треба ли да потпишам договор на 24 месеци и да ме држите за јајца две години да не можам да мрднам? се смее и вели-ами не знае секој математика, пријатно.:)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Може некој кој има 50мбпс интернет пакетот (АЛИ ЛАН ЗОНА, го повикувам штипскио за ова ) да ми пише со колкава брзина симнува торенти сеа (дали даваат 2мб+ значи со 7 мб/с да симнува или си симнува со 5-6 највише)...Пошо планирам да го стаам овој пакетов премиум...
Кога сум на кабел оди со 6 МБпс, преку wifi оди до 2,5 МБпс (рутерот ми е постара генерација и не може побргу). Претходно одеше и до 9МБпс (имам постирано и слики), но сега си е според пакетот. Аплоудот исто така оди до 6МБпс, односно брзината е симетрична. До сега никогаш ми немаат намелено брзина, иако имам и месеци со огромен сообраќај.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 09:22 ---
плаќам пакет аналогна-дигитална-нет-фиксен 1090 денари месечно.е сеа се јавува една тетка од централа ми дава понуда ако потпишам договор на две години ( ми истече пред месец дена) за 750 денари.чекај, нели после нова година ќе се укинува аналогната!? да, вели. па сега во сегашниот пакет цената на аналогната ми е 320 денари, така? така. еми минусирај ги тие 320 ќе останат 770 денари? да? да.. ами за 20 денари треба ли да потпишам договор на 24 месеци и да ме држите за јајца две години да не можам да мрднам? се смее и вели-ами не знае секој математика, пријатно.:)
Грешна ти е математиката пријателе. Следната година ќе се исклучи аналоген пренос на ТВ сигнал ама терестријално, односно македонските телевизии ќе мораат да зрачат дигитален сигнал во етер. На кабелските оператори никој не им наложува какви сигнали да зрачат во нивните мрежи. Муабетот ми е дека услугата АТВ на кабелските оператори може без проблеми да си остане активна (и да наплаќаат за неа). А да, „шушумигата“ што ти се јавила - очигледно нема врска од животот!

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
.
Грешна ти е математиката пријателе.. Муабетот ми е дека услугата АТВ на кабелските оператори може без проблеми да си остане активна (и да наплаќаат за неа). А да, „шушумигата“ што ти се јавила - очигледно нема врска од животот!
пријателе, и јас знам, а и таа сама кажа дека НЕМА да има ни на кабелска АТВ.значи, ќе се укинуваат комплетно.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
пријателе, и јас знам, а и таа сама кажа дека НЕМА да има ни на кабелска АТВ.значи, ќе се укинуваат комплетно.
Ке нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ке нема аналогна но затоа ке има дигитална така да дигиталната ке ја наплаќаат наместо аналогната и кога ке видиш плус минус таа цена ке си биде истата.Немој да мислиш дека за 600 ден ке даваат дигитална интернет и телефон.Тие пакети ке си останат од 900 ден и нагоре зависно од пакетот кој сакаш да го користиш.
Да да, само нека дојде уште еден оператор или конкуренцијата да ги намалат цените - ќе видиш како и овие има да ги намалуваат...
Си видел на blizoo.bg колкави се цените? :D
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 19:38 ---
И после зошто паѓал нетот - најчкарт мајстори имаат...Еве по лан зониве ова кабливе што им искачаат од цевкиве од земја не се убаво средени и ставени у кутивчињата него раштракани расфрлани де негде покуси де пократки катастрофа...
Само сандачињата кај нас се попразни од ова, али ко шо глеам ова сплитерчево има фул корисници, а сандачето е измислено за помалку каблови во него да има.
Бугарска работа.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
како мислиш ЌЕ има, па има и сега де:) и новиов пакет ДТВ+НЕТ+ФИКС кошта СО договор 750 денари и пази, НАГЛАСУВА дека од моментот на склучување на договорот е ГРАТИС АТВ се додека ја има до моментот на укинување, зошто, со тоа да се оградат од тогашното побарување на АТВ претплатата од страна на корисниците:) добра финта употребуваат. тогаш ќе ти речат фино, па ние гратис ти ја дадовме АТВ, нема што да одбиваме од цената:) гледај сега математика мојот моментален пакет
320 денари АТВ
100 денари додаток за ДТВ
100 денари претплата за ФИКСЕН
550 денари НЕТ кој прво требаше да биде неограничен, излезе 8/80.
сега вели наречената „шушумига“ не наплаќаме АТВ и бесплатна ќе биде претплатата за ФИКСЕН. значи, минусирај 320 и 100 од мојот досегашен пакет, излегува 650 денари:) пак и пак стотка ги крадат корисниците:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Добро дали бива да се толкави лопови овие од Близу? Сакав да приклучам Екстра пакет на неопределено за 2.000 месечно (што е прилично многу за тоа што го нудат), сега таа на телефон ми вика ако сакам на неопределено мора да им платам околу 4.500 за приклучување?! Таа фамозна цена јас не ја гледам никаде на сајтот. Нема да видат ни денар од мене.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Добро дали бива да се толкави лопови овие од Близу? Сакав да приклучам Екстра пакет на неопределено за 2.000 месечно (што е прилично многу за тоа што го нудат), сега таа на телефон ми вика ако сакам на неопределено мора да им платам околу 4.500 за приклучување?! Таа фамозна цена јас не ја гледам никаде на сајтот. Нема да видат ни денар од мене.
На сајтот од десна страна има ценовник симни го тој PDF фајл и таму се наведени сите цени за сите нивни пакети.А за тоа дека се плаќа за на неопределено сите компании се педери во тоа поле ништо ново :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
На сајтот од десна страна има ценовник симни го тој PDF фајл и таму се наведени сите цени за сите нивни пакети.А за тоа дека се плаќа за на неопределено сите компании се педери во тоа поле ништо ново :)
Да, сега видов дека има и втора страна на документот. Разбирам дека треба да е поскапо, ама 4.500 денари за практично ништо (опремата се враќа) со среќа нека им плаќаат :)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Да, сега видов дека има и втора страна на документот. Разбирам дека треба да е поскапо, ама 4.500 денари за практично ништо (опремата се враќа) со среќа нека им плаќаат :)
А бе си ебале мајката они паметни се ке направаат се да го натераат корисникот да направи договор.Ќути сега барем може и на година.Порано остај што мораше договор на 2 години па и цената на пакетите беше скапа.Сеуште памтам 1800 ден само за нет и телефон им давав на Он Нет со дуо екстримот и замисли си викав ефтино е и чекав месец дена да ми се јават да земам опрема.Сега и ден да чекам ке полудам за што било.Како ке се научи човек :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Дали на некој му прекинува врската на по 2-3 секунди ?....Mногу замара -_-

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Иначе еве како близу праат финти и лажат (не се сјајни ни макс ни бум тв ;) ) Односно што значи “кабелските оператори се префрлаат на дигитална“ според мене :

1. Аналогната ТВ е всушност кабел кој е ваден од модемчето (ако сте доксис) или од сандачето (доколку сте ЛАН) и оди директно во телевизор - така (нели претходно се спрема приклучокот)?

2. Ресиверот што ви го даваат има позади приклучок за таков ист кабел (значи буквално истиот за аналогна), само што треба да се прецвика и поинаку да се поврзе со ресиверот (односно да му се стаи друг приклучок) - 5мин работа дури секој тоа може да го напраи..

2.1 Како основа на ова што го кажав - тогаш може ИСТИОТ кабел да се користи и за гледање на дигитални канали: само се менува приклучокот на кабелот за да се стави во ресивер и да го чита (немора да се влече нов кабел, буквално истиот може да се искористи).

3. Аналогна ТВ има друга цена од Дигитална ТВ, што не е праведно - заради ова горе што го кажав (би требало ако сте претплатник само на аналогна ТВ, автоматски без никакви дополнителни месечни и еднорочни трошоци да ве “префрлат на дигитална“ )

Член од
29 август 2008
Мислења
5.968
Поени од реакции
4.476
za analogna ta na kabelskitre mrezi greska si * analognata na kabelskite operatori ke ima sekogas ..posto analogna se isklucuva samo od eter ...odnosno se digitalizira nema vrska so kabelskite toa ! analogna tv ke si ima ..a za naplajkajneto e dr,rabota ...

Kajgana Shop

На врв Bottom