Domino's Pizza во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
ај и ја едно ревју да дадам...
со псај и уше двајца јадевме тогаш
псај си пиша (мех)
вториот цело време пцуеше по тестото, многу сува му беше, ко прашок да јадел :D
ја и третиот бевме по нејзе, во кола свршувавме, ептен добро мирисаше пицата
после овој третиов касна 2 парчиња и го степа ептен стомак не моеше да јаде :D

и останав јас...
пицата се гледаше дека е квалитетно направена, но мала... и сува, со оглед на тоа што сме навикнати да јадеме посочни пици од гиго.
за разлика од псај мислам дека имаше доволно материјал, мада тестото дебело, залажува.
тоа со попустот му дое по 210(270 без попуст) ден секој да дадеме, и бев најаден 7.5/10*
во гиго со фамилијарната 350 ден, 2ца по 175 ден се најадуваш 9/10*

толку.

*скала за прејадување од 1-10 каде што 1 е прегладен а 10 е препрејаден

P.S. заборавив да кажам за нарачувањето... ЕПТЕН комплицираат, прашуваат 200та глупости (не ме интересира ако им прават дубари) одговараш па чекаш за секоја глупост 20 секунди да запишат... па ти се прејавуваат, и пак те прашуваат, ко ништо да не запамтиле.

Вчера ја сефтосав и прилично сум задоволен.Тестото им е одлично и сепак подебело ми е подобро од потенко тесто.

Цените им се навистина како да си во УСА каде што се знае колку заработуваат вработените, а на нашиве овде им даваат по 200 евра и се утепуваат од работа, пиците се печат на струја, половина од состојките не се оние кои што треба да се туку ги набавуваат од овде, водата за тестото не им е по потребните стандарди бидејќи не успеаа да набават соодветен филтер за вода, пиците се подебели од она што треба да се бидејќи фрижидерот не им лади добро, а тестото треба да отстои преку ноќ, вработените сеуште се во фаза на обука, и има уште мноооогу додека се среди Доминос кај нас, само незнам дали ќе појдат кон подобро или полошо, за малку ќе работев и јас таму, меѓутоа отидов во друга насока.. :)

најсмешна ми е изјавата дека за „Капри треба добар мајстор“. ууууууу...
једината пица у мк. до ден факин денес! кечап, кашкавал, шунка и факинг маринирани печкурки... капри, бе...

Чим мислиш дека не треба, јади си на парче, тие би ти биле најдобри мислам.

Да секој може да направи Капри, ама како ќе ја направи е муабетот..

Ги проба некој крилцата или сам да проверувам :)

Инаку летоска кога бев во Америка, до ресторантот кај што работев имаше Доминос пицерија. Имаше еден наш што работеше па често имаше гага пица.:)
Сепак наша пица, во наша пицерија е далеку подобра отколку во Америка. На пример кашкавалот им е тиња во однос со оној што се користи кај нас, печурките исто, шукната е добра и кечапот е тука некаде.

Инаку летоска кога бев во Америка, до ресторантот кај што работев имаше Доминос пицерија. Имаше еден наш што работеше па често имаше гага пица.:)
Сепак наша пица, во наша пицерија е далеку подобра отколку во Америка. На пример кашкавалот им е тиња во однос со оној што се користи кај нас, печурките исто, шукната е добра и кечапот е тука некаде.
кај нас користат растителен кашкавал - маргарин со вкус на кашкавал со други зброви.
печурките се најчесто бонум, маринирани - најниската категорија печурки. отпадок...
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 08:54 ---
Чим мислиш дека не треба, јади си на парче, тие би ти биле најдобри мислам.

Да секој може да направи Капри, ама како ќе ја направи е муабетот..
абе, никаква филозофија не е да направиш капри! нема предизвик, нема други зачини, нема балансирање на вкусови - ништо. како не разбираш?
стварно сме за никаде: прво плачеме дека сме дното на светот и ништо нема кај нас, а после пљуваме по све што е ново. по све! шо народ ќе бевме....!?

Што кажа бе пријателе. :facepalm::confused:

И не е шунка тоа научете се,пеперони ги викаат во Америка,кај нас нешто ко кулен/чајна ќе му дојде,шунка во Америка јадат само најсиромашните таму ја вика spam не е ни шунка тоа баш,којзнае што е.

Како се пилешките крилца и која им е цената?
Пример во Пица Хат пицата не им ја бендисував толку, ама крилцата со лут сос беа ептен добри.

Ах сега видов, 210 ден. биле порција крилцата.

И не е шунка тоа научете се,пеперони ги викаат во Америка,кај нас нешто ко кулен/чајна ќе му дојде,шунка во Америка јадат само најсиромашните таму ја вика spam не е ни шунка тоа баш,којзнае што е.
spam e месни нарезак.
pressed ham е тоа што ние го викаме шунка.

Alo be! Samo peperoni pica ima vo Dominos?

Фората е шо коа више идам 400 метри, Вили иам... :icon_lol:

Не, пробував само преку нет да видам како оди нарачката, инаку во ЈБТ учам, не ми е проблем да земам пица и да ја донесам дома.

Не прават проблем за 400 метри, и јас живеам надвор од реонот па ми донесоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom