Domino's Pizza во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Гиго во влае па уште од дебелиот чичко, мерациии! пробајте и во Мечос, новиот газда донесе и нови рецепти. Типот си имал 4 години пицерија на Црвениот Плоштад во Прага и сеа истите рецепти ги користат во Мечос. Печката е на дрва пошто гледам дека тоа прашање е прилично често прашувано.

Нарачавме од Доминос пред некој ден. Оnline нарачките им се супер, си пишуваш адреса, си тагнуваш и точно куќата / зградата на мапата, а имаш и во забелешка да си напишеш нешто (ние пишавме кое звонче на домофонот, за да не го чекаме надвор). Си стигна за 40тина минути (тој електронскиот систем каснел нешто 10тина мин.). Тоа со тагнувањето на куќата ептен ме бендиса, оти улицава е релативно непозната и требаше да се зеза тој со моторчето дури го најде бројот, односно точното место. Е сега во врска со вкусот на пиците :) Нарачав медиум со пеперони и медиум чедар мелт. Пепероните ми беше феноменална, екстра сочна и лутичка, а оваа со чедар и сланина не ме бендиса нешто посебно, бидејќи ми беше некако сува а и сланината беше на многу мали коцкички сечена. Се на се ОК беше, нарачав колку да пробам од пициве, ама цениве им се малце...солени. За тие пари во Битола би јадел уште една пица плус. Ама настрана споредбите: пицата - thumbs up, цените thumbs down :)

Сега јадевме... И ако ја тргнеме на страна цената, што е индивидуална работа и зависи од куповната моќ на секој поединечно - пиците беа одлични.

Јадевме Domino's Special и Ham Special. Најадуваат, иако на прв поглед изгледаат „мали“. Полни се со мастраф и вкусни се. Дефинитивно ќе порачам пак и препорачувам да пробате. Е сеа добро, корките не се вкусни, ама јебига - после толку лапање од средината, ниедна корка не би била вкусна :)

Сега јадевме... И ако ја тргнеме на страна цената, што е индивидуална работа и зависи од куповната моќ на секој поединечно - пиците беа одлични.

Јадевме Domino's Special и Ham Special. Најадуваат, иако на прв поглед изгледаат „мали“. Полни се со мастраф и вкусни се. Дефинитивно ќе порачам пак и препорачувам да пробате. Е сеа добро, корките не се вкусни, ама јебига - после толку лапање од средината, ниедна корка не би била вкусна :)

Да надополнам, вкусови различни сите си имаме, ама мене и корките ми се допаѓаа :)

Сега само што јадев Cheddar Melt, и можам да кажам дека е една обична просечна (да не кажам подпросечна) пица, на која едино тестото и вреди.
Каде каде има подобри пици во помали пицерии со поскромни цени, повкусни се, а плус ти даваат и сос кечап, тука морав да ставам од тој на Витаминка.

А да, корките и мене ми се допаднаа :D

Нарачавме од Доминос пред некој ден. Оnline нарачките им се супер, си пишуваш адреса, си тагнуваш и точно куќата / зградата на мапата, а имаш и во забелешка да си напишеш нешто (ние пишавме кое звонче на домофонот, за да не го чекаме надвор). Си стигна за 40тина минути (тој електронскиот систем каснел нешто 10тина мин.). Тоа со тагнувањето на куќата ептен ме бендиса, оти улицава е релативно непозната и требаше да се зеза тој со моторчето дури го најде бројот, односно точното место. Е сега во врска со вкусот на пиците :) Нарачав медиум со пеперони и медиум чедар мелт. Пепероните ми беше феноменална, екстра сочна и лутичка, а оваа со чедар и сланина не ме бендиса нешто посебно, бидејќи ми беше некако сува а и сланината беше на многу мали коцкички сечена. Се на се ОК беше, нарачав колку да пробам од пициве, ама цениве им се малце...солени. За тие пари во Битола би јадел уште една пица плус. Ама настрана споредбите: пицата - thumbs up, цените thumbs down :)
Амерички начин на плаќање е т.е. на врата му плаќаш или ?

Амерички начин на плаќање е т.е. на врата му плаќаш или ?
Да да, пара на рака, пица за рака ;) Имаат на моторчињата и од оние ко за температура одржување, пицата беше супер жешка ко ја отворив дома.

Читав темава, па отидов денес (пошто Сити Мол ми е блиску).

Пицата им е со прилично ОК состојки, али не е на ниво со цената (подобра е од во повеќето приватни пицерии).
Пита со нутела, исто. Прилично ОК, али за нијанса неадекватно со висината на цената.
Чикен Никерс - ептен ОК, би платил пак за нив (да речеме дека прилично ги шијат мекнагетс, али остануе факт дека се скапички).

Е сеа интерсно ми беше што УЧК одлучиле да отворат seafastfood, измеѓу КингБургер и Доминос. Кај другиве сите калабалак, кај УЧК seafastfood, штурци свират, а вработените дремат. Не, не му се отворија очите на Македонецот, па да да избере да не си го купува сам куршумот. За жал не е тоа.
Едноставно, нема тука таква култура за јадење морска храна, со тој обем, со кој би бил исплатлив таков дуќан/локал. Али не ги жалам, пошто се Албанци, веројатно за нив не важат истите услови за влегување во SkopjeCityM.

Што кажа бе пријателе. :facepalm::confused:

И не е шунка тоа научете се,пеперони ги викаат во Америка,кај нас нешто ко кулен/чајна ќе му дојде,шунка во Америка јадат само најсиромашните таму ја вика spam не е ни шунка тоа баш,којзнае што е.

Месни нарезак е најсоодветен превод. Попзната како Мајсторска закуска!

Пицата дефинитивно не е на ниво на цената. Не вреди за тие пари. Си имаме ние наши пицерии со повкусни, побогати пици.

Jas povekje jadev, pojma nemam kako se vikaat.
Najvekje mi se svigjase edna so kaskaval, kromid i piperki na nea.

Ne znam, ama nesto posebno ne mi se. Tie so slanina sto se se vkusni, jadev edna takva. Sunkata ic ne mi se svigja.
Isto, na niv i tenkoto testo im e debelo. A jas mrazam mnogu koga ima mnogu testo, povekje sakam tenka da e pizzata.
I mnogu me nervira sto ne pravat italijanski pici. Amerikanska rabota, demek unikatni da se...
Onaka...nothing special.

Можеш да им кажеш без печурки да е пицата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom