Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
После оние глупости од наркоманот Абијати не се ни надевав на победа која што сигурно ја заслуживме многу повеќе но додека не се средат таквите испади од него и останатите се ќе ни биде џабе.По којзнае кој пат сезонава примаме глуп гол од прекин и по втор пат Абијати се излетува како што направи и со Удинезе.Ќелавиов наркич е крив за поразов и никој друг.Киксовиве негови почнаа да ме потсеќаат на времето кога Дида во последните сезони во Милан бранеше на една утакмица како што треба,а ги упропастуваше наредните 10 утакмици.Сега Алегри треба да покаже дека има малце памет и на наредната утакмица да го стави оној Габриел па што биде нека биде ама нема он муда за такво нешто и покрај тоа што денес направи измена Де Шиљо-Робињо.Фали и играч што знае да протури топка во противнички шеснаесетник како што направи Монтоливо против Каљари но тој игра доста назад и затоа таа улога треба да ми се даде на друг играч,а тој друг играч да не е Боатенг.За таму Бојан и Робињо ми изгледаат како играчи што солидно би ја пополниле таа позиција но ако се знае колку е тврдоглав Алегри тешко е да се верува дека би направил такви измени.

Малку и судијата не заеба со оној ‘‘фаул‘‘ од Емануелсон врз Ханданович кога Монтоливо даде гол но му беше поништен заради фаулот,а можеше и она подместување од Самуел да го казни со пенал но тука може да му се прогледа низ прсти затоа што најверојатно Ханданович ќе стигнеше пред Робињо до таа топка.

dno dna..gjubre od ekipa,a bosot ne e prisuten,ti ebam i prostitutki i kerki se ..mi se gadi ova godina koga gi gledam..upm

Катастрофа, џабе да се пишуе... од кј да почнеш кого да кривиш, кога сите се едно без разлика кој како изиграл, до душа никој ништо не изигра... дај топка на Емануелсон нафрли, следна акција исти курац...

Него мене уште не ми се јасни измените што ги прае Алегри.
Го ваѓа Бонера (добро ради повреда) и го става Абате, и после 5-6 минути го ваѓа Де Шиљо го става Робињо, па кој кур не го стае Робињо место Бонера... Де Шиљо ќе си играше десно! Ако ништо друго ќе имаше уш една измена немаше Јепес да игра напаѓач... Исто и другата замена, остануе Боатенг на терен излага Ел Шарави :facepalm:

PA KOJ KUR BE EEEEEEEJ ABE AJDE EDEN GOL DA NE MOZAT DA DADAT 30 MIN SO IGRAC POVEKE ABE AJDEEEEEE KAKVI IGRACI SE TIE KAKVI? NE E DO TRENEROT................:mad:

ne e do trenerot, prvo morase na vakov mec da pocne Ambrozini, kolku i da e kamenj sezonava...

Boateng i Bojan gi ostae na teren sto bea najslabi, go izvadi EL92, i Boa igrase krilo, a Bojan plej, mesto da igra robinjo desno a Saravi levo so Pazzini u sredina, kako sto igraa u prvo, toj bas koj treba da se nabacue ja usra rabotata, a koj igrase kuskuleto samo nabacuvaa

Govedo, ja izgubi utakmicata, ne deka i telinjana se nesto poarni ali aj...

dno dna..gjubre od ekipa,a bosot ne e prisuten,ti ebam i prostitutki i kerki se ..mi se gadi ova godina koga gi gledam..upm
Mnogu mi e zhal drugar za tebe , ostaj milan , gledaj samo Shkendija :D i se OK kje bide..

p.s. Ovoj Milan e ist kako toj Juventus pred 2-3 sezoni , shto dve sezoni po red bevme 7 .

Taka da , ovaa godina i vie kje bidete HAOS , pa vo slednata godina so edna utakmica nedelno , so malku merkato ke napraite neshto .

Pozz

Milanez`
Веројатно Шарави беше преморен, изигра по 90 минути на последните 3/4 утакмици.
А за измената Бонера-Абате во право си, многу лошо изиграно. Требаше Шиљо да игра десно кога веќе го вади Боунер и Робињо да влезеше место него.

Алегри прави некои аматерски потези го извади Ел Шарави го остави Боатенг за да промаши празен гол што финта сакаше да направи не знам. Такви шанси не се промашуваат друг да беше тоа не го опростуваше.
До кога ќе се глупира со Бонера+Јепес во стартен тим јесте да беа добри во одбрана, но имаа киксови кои влијаеа на целиот натпревар. Тоа е таа нивна добра игра на крај ја враќаат со кикс.
Бонера фаул од кој примивме гол, Јепес на крај заспа во офсајд ја уништи последната шанса. И двајцата не знаат да скокаат Бонера падна пред Самуел. :eek:
Интер само се бранеа реприза на минатото дерби.
Како и да е мора да оформи еден тим со кој ќе поврзе 5 натпревари зарем досега не свати кој треба да е во стартен тим. Не знам зошто не игра Ачерби доста е висок и би бил добар во одбрана со глава. И 100 пати да се напише Боатенг треба да седи на клупа и тоа долго време се додека е себичен, игра плејмејчер и сака да даде гол со ножички. Робињо заслужува да игра пред него.

Бонера падна пред Самуел. :eek:
Не падна бонера Шиљо падна....на негова душа иде голот.

Ама ако така се прават играчи,подобро сега да добие искуство кога тимов е катастрофа и нема притисок од неуспех.

Освен тоа одлично изира,сигурно и прецизно,Алегри се изглупира што го извади.

Важно Берлускони си јадеше торта кј Путин на роденден... па за Милан мање више :D

Ме интересира само Rossonero :D дали учествуваше во кореографијата?

За другото нема шо да се пиши само ќе се повторваме.

Остајте Интер, Лацио во каква форма се, ак не се присобериме за две недели Хернанес ќе ни збучит гол од слободен од зад центар..
Кутар Абијати, многу голови сезонава се на негова душа, ама не е да го кривиш, кога одбраната ршум, напред игрет непокретни, креативец ни е орјак... Нека проба Алегри со Амелија, Габријел или што ти знам. Сезонава полека но сигурно ојт во пропаст, од титила веќе се опростивме, сеа на ред е и од 3то место. Таман нека му даваат шанси на малдиве да се уигрет и наредна сезона со 1 утакмица неделно со млади сили идемо напред :icon_lol:

Немавме среќа или поточно имавме во некои случаи ама слепци кој да искористит.. На Ел Шарави му се гледаше заморот мораше да излезит..

Самиот податок кој вели дека Емануелсон, играч кој треба да игра ко лев бек и само ко лев бек ( ми текнува Ибра по интервјуа колку '' индиректно '' го посочуваше тоа ко пацерска грешка и избор ), денес играше ко десно крило ала Меси, Пандев и остали играчи кои се леваци а играат десно у напад, доволно говори кој е моменталниов капацитет на Алегри, од старт играч мање имаа Милан, после Нагатомо кога го исклучија се израмнија.Исто и без муда изигра Алегри, го извади Шарави за Пацини, ако некого требаше да вади од напад тоа е Бојан али сосојтбата на теренот беше таква да воопшто и не требаше да го мења нападот туку да извади некој од стоперите и да ги остави назад Абате, Јепес и Де Шиљо или кој и да беше лево.

Од кога пратам ја фудбал послаб Милан немало, ако е за утеха, уште полош Интер иам глеано :icon_lol: .... ваљда полош, со оглед дека долга е уште сезоната, може и ќе се оправат а може и дигресијава ќе потрае подолго па и од ЛШ местото на сред сезона ќе се откажат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom