Ауууу денеска шо футбал има за гледање и за коцкање ... Човек да не знае што да одбере
Епа прво ќе почнеме ранкото со мала уплата и полека како идат поинтересните натпревари ќе шибам повеќе.
Сеа на ум ги имам овие :
Уникаха - Хувентуд , Хувентутд под 71,5 поена @ 1.90
Рома - Аталанта , Рома дава гол во двете пол @ 2.20
Тука се мислам. Рома сеуште е без победа во Рим , гледам на Gazzetta.it дека ќе истрчат со силе состав ( Тоти,Освалдо,Бредли,Де Роси итн ),додека овие од Бергамо имат проблеми со составот паим фалат нешо футбалери ( вкупно 9 ), но ме мрзи да гледам колку од нив се важни. Според имињата има 2-3 шо се првотимци. Коеф за Рома ми е малце краток, коеф за 3+исто така, но коеф за -1,5 хендикеп на Рома @ 2.45 , Рома дава гол во двете пол @ 2.20 па дури и двојна победа @ 4.30 ми изгледат интересно. Одам со вториот тип.
Леванте - Валенсија , 3+ @ 1.90
Градско дерби и мислам декаќе има голеада. Леванте нема дадено гол против Валенсија на последните 3 средби кои ги одиграл дома и сите 3 ги загубил и мислам дека е време таа серија да биде прекината. ГГ е исто добра опција.
Селтик - Хартс , Хартс +1,5 @ 1.75
И тука коеф се кратки. Кај Селтик ќе фалат неколку првотимци ( меѓу нив е капитенот Браун ), имаа долго патување до Москва и тежок натпревар против Спартак, па можда нема да форсират многу денес. Хартс играт топло-ладно, но можеби , баш можеби нема да загубат со 2 гола разлиак денес. Одам со Хартс +1,5 , лани од 5 меѓусебни дуела ( ем Селтик беше многу појак тогаш ) само 2 пати загубија со 2 гола разлика, па ќе ризикувам.
Ајакс - Утрехт , Ајакс -1,5 @ 1.65
За Утрехт ова е најголемиот натпревар во сезоната , т.е. кога Ајакс гостува е. Навивачите и играчите на Утрехт живеат за овој дуел. Двете екипи се мразат меѓусебеи тоа веќе подолго време. Коеф се кратки за се. Ајакс победа 1.20 .. Ајакс -1,5 @ 1.65 .. 3+ @1.40 .. тражам шо би можело да биде добар избор и сега за сега ,се мислам за победа на Ајакс со хендикеп.
Азеренка - Шарапова , Шарапова +3,5 @ 1.80
Без мислење ова. Иако Белорусинката води 6:4 у меѓусебни и веќе 3 пати ја победи Шарапована тврда подлога оваа сезона , сепак Азеренка моментално делува понестабилно отколку што беше на почетокот од сезоната, додека Шарапова делуваше многу импресивно против Ли На. Според мене ова треба да е 1.90-1.90 дуел , а понудата е 1.50 -2,35 шо го прави овој тип value.